SHARES

Ce știm despre Samsung Galaxy S9 de la zvonuri până la preț

Mădălina Gănescu
- 15 oct. 2017 în Homepage

De la an la an, gigantul de tehnologie sud-coreean surprinde tot mai mult audiența cu smartphone-uri high-end greu de combătut de competiție. În primăvară, producătorul a lansat seria de smartphone-uri Galaxy S8 și S8 Plus, care a depășit recordul de vânzări Samsung, iar în toamna acestui an a lansat Galaxy Note 8, un phablet mult-așteptat de fanii Note și apreciat de consumatori mai mult decât Note 7 înainte să explodeze.

Zilele trecute aflam de la echipa de dezvoltare Note că deja se lucrează la strategia de produs Note 9, iar zvonurile din această perioadă indică faptul că Samsung plănuiește să lanseze un nou model de smartphone de top numit Samsung Galaxy S9 la începutul anului viitor. Dispozitivul este așteptat să introducă un număr de upgrade-uri hardware și software și prosibil chiar și un nou design.

Cele mai bune huse Samsung Galaxy S9 și S9 Plus: Protejează-ți noul smartphone Galaxy

Privind calendarul de lansari Samsung cu modelele Galaxy de la S, S2, S3, S4, S5, S6, S7 și S8, observăm că perioada în care gigantul obișnuiește să aducă pe piață un nou smartphone din această serie este între februarie și iunie. Mare parte dintre prezentările oficiale ale seriilor Galaxy de la Samsung au coincis cu evenimentele Mobile World Congress din Barcelona, Spania. În 2018, MWC va avea loc în perioada 26 februarie – 1 martie, iar dată fiind această informație, ne-am putea aștepta ca data de lansare Samsung Galaxy S9 să fie 25 februarie 2018.

Samsung Galaxy S8 – Prezentare oficială: 29 martie| Lansare: 21 aprilie
Samsung Galaxy S7 – Prezentare oficială: 21 februarie| Lansare: 11 martie
Samsung Galaxy S6 – Prezentare oficială: 1 martie| Lansare: 10 aprilie
Samsung Galaxy S5 – Prezentare oficială: 24 februarie| Lansare: 11 aprilie
Samsung Galaxy S4 – Prezentare oficială: 14 martie| Lansare: 27 aprilie
Samsung Galaxy s3 – Prezentare oficială: 3 mai| Lansare: 29 mai
Samsung Galaxy S2 – Prezentare oficială: 13 februarie| Lansare: 2 mai
Samsung Galaxy S – Prezentare oficială: martie | Lansare: 4 iunie

În luna mai a acestui an aflam de la publicația coreeană The Bell că Samsung lucrează deja la Samsung Galaxy S9 sub numele de cod ”Star” și ”Star 2”. De asemenea, mai aflam că dezvoltarea dispozitivului este înaintea programului stabilit în comparație cu anii anteriori.

Luna trecută, o altă publicație sud-coreeană, The Investor, a precizat că display-urile care vor fi folosite pe Galaxy S9 vor fi gata până în luna noiembrie, ceea ce înseamnă că am putea asista la o lansare mai timpurie decât ne obișnuisem. Dacă este să luăm în calcul că Galaxy S8 a fost lansat în martie, cu display-urile fiind gata în ianuarie, am putea asista la o lansare Galaxy S9 în intervalul ianuarie – februarie 2018.

Sammobile arată într-un raport din septembrie 2017 că Samsung a început deja dezvoltarea software-ului pentru modelele Samsung Galaxy S9. Raportul arată că, numele firmware-urilor sunt G960FXXU0AQI5 și G965FXXU0AQI5. De aici, am putea extrage numerele modelelor pentru următoarele flagship-uri Samsung, care se vor numi cel mai probabil: SM-G960, respectiv SM-G995. Galaxy S8 și S8 Plus au folosit numerele de model SM-G950 și SM-G955. Faptul că dezvoltarea firmware-ului pentru Galaxy S8 a început cu două săptămâni mai târziu este un alt element care ne indică faptul că Samsung Galaxy S9 poate fi lansat mai devreme decât ne așteptam.

Samsung Galaxy S9 ar putea fi primul smartphone cu display curbat pe toate cele patru margini, potrivit unui articol ETNews publicat în luna aprilie. La acel moment aflam că Samsung lucrează la un nou proces de laminare care ar putea permite ecranului telefonului să fie curbat pe toate cele patru margini. Raportul cita surse anonime din industrie și susținea că tehnologia va fi valabilă până la finalul anului 2017, ceea ce indică faptul că Samsung Galaxy S9 ar putea fi primul dispozitiv mobil care va beneficia de o astfel de caracteristică.

În ceea ce privește dimensiunile display-urilor, un raport The Bell sugerează că Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus vor avea tot atâția inchi cât au Galaxy S8 și S8 Plus. Articolul notează că Samsung a plasat deja comanda la furnizori pentru display-uri edge-to-edge Infinity Displays de 5.8, respectiv 6.2 inchi. Totuși, se pare că aceste display-uri vor fi îmbunătățite prin adăugarea unui senzor de aprentă in-screen, ceea ce înseamnă că am putea scăpa de butonul fizic pentru senzorul de amprentă plasat destul de neinspirat pe spatele telefonului lângă cameră.

KIPRIS informează că, Samsung a achiziționat recent un patent pentru un șasiu smartphone decupat în partea central-superioară a afișajului, un design asemănător celui folosit de Apple pe iPhone X. Acesta va permite display-ului să acopere aproape toată partea din față a telefonului, în timp ce va oferi o suprafață mică care să adăpostească componentele externe, precum camera și senzorii. Desigur, nu știm dacă acest tip de structură va fi implementat pe Galaxy S9 sau dacă îl vom vedea abia pe Note 9 în toamna anului viitor.

Un zvon destul de interesant, dar la fel de greu de crezut, este acela că Samsung Galaxy S9 va prezenta un design modular. Asta ar putea înseamna că dispozitivul va utiliza un sistem la care utilizatorii pot atașa și detașa module care pot oferi un upgrade cu noi funcții telefonului. Un astfel de sistem îl vedem deja la telefoanele Motorola care folosesc MotoMods și la Essential Phone. Modulele respective se pare că vor fi atașate la telefon cu ajutorul unor magneți plasați pe spatele telefonului și vor avea ca rol principal îmbunătățirea lentilelor camerei, un plus de autonomie a bateriei și alți senzori. Totuși, această informație este departe de a fi credibilă, dacă este să luăm în considerare feedback-ul utilizatorilor în ceea ce privește telefoanele modulare LG G5 sau Project Ara de la Google.

Legat de camera Galaxy S9 avem un zvon care ne-am dori să se transforme în realitate, anume că Samsung lucrează la un senzor de cameră capabil să tragă cu 1000 de cadre pe secundă, care va concura cu Sony Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Premium. Senzorul este programat să intre în producția de masă în noiembrie, ceea ce înseamnă că sunt șanse destul de mari să îl vedem pe Galaxy S9.

Recent, aflam că Samsung va da din nou o lovitură competitorilor săi cu procesorul high-end de la Qualcomm. Astfel, Galaxy S9 ar putea fi primul telefon care va primi procesorul Qualcomm Snapdragon 845. Desigur, în funcție de piețele unde smartphone-ul va fi lansat, vom vedea și modele cu procesorul produs in-house, Samsung Exynos. Samsung Galaxy S9 va rula sistemul de operare Android 8.0 Oreo. Samsung nu a lansat încă niciun telefon cu Oreo, dar se zvonește intens că gigantul deja pregătește un update la Android 8.0 pentru Galaxy S8.

Cât va costa Samsung Galaxy S9? Cel mai probabil, va avea un preț care se va situa la cel puțin 900 euro pentru modelul de bază, așa cum vedem în cazul Galaxy Note 8. Dar, despre acest aspect vom mai discuta pe măsură ce vom începe să vedem imagini cu noul flagship, ca de altfel și informații mai mult sau mai puțin susținute oficial.

COMENTARII

Comentarii

comentarii