More

  Filme și meciuri pe videoproiector în casă și în curte – O experiență de 2 luni de zile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ultimele 2 luni de zile am consumat destul de mult conținut de divertisment pentru acasă folosind diferite modele de videoproiector de la BenQ.  Ce am învățat în tot acest timp și care sunt recomandările pe care le avem pentru voi, aflați din articolul de față. Dacă sunt întrebări, profitați de secțiunea de comentarii și vom răspunde în cel mai scurt timp.

  Serialele pe Netflix, show-urile de stand up comedy și meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia, pe care le-am urmărit atât în casă, cât și în aer liber pe videoproiector ne-au oferit o altă perspectivă de a petrece timpul cu familia și prietenii.

  A venit momentul să povestim despre experiența noastră completă, care să vină în sprijinul vostru atunci când vă veți adresa întrebarea: ”să îmi cumpăr sau nu un videoproiector pentru acasă?”.

  Vom vorbi despre cât de simplu este să instalezi un videoproiector, în casă sau afară, de ce accesorii și alte dispozitive ai nevoie, care sunt intervalele orare potrivite pentru vizionare în funcție de videoproiector și dacă trebuie să alegi dintre smart TV și videoproiector sau să le deții pe amândouă.

  De ce accesorii și alte dispozitive ai nevoie pentru a urmări conținut pe videoproiector

  Accesoriile și dispozitivele suplimentare se impun în funcție de unde alegi să urmărești conținutul de divertisment pentru acasă. Dacă montezi videoproiectorul în living sau în dormitor, nu vei avea nevoie decât de o priză, un perete alb care să permită proiectarea unor imagini pe o diagonală generoasă și un dispozitiv mobil de pe care să dai cast la Netflix sau la meciul transmis online.

  Dacă vrei să urmărești filme, meciuri sau alt tip de conținut de divertisment în curte sau pe terasă, va trebui să iei în calcul câteva costuri suplimentare, asta dacă nu cumva ai deja toate accesoriile și dispozitivele despre care vom vorbi în continuare sau prietenii vor veni cu ele de fiecare dată când îi inviți la tine.

  Luăm experiența noastră de vizionare a meciurilor și filmelor în curtea vecinilor de la parter. Pentru că noi nu avem curte, am lansat ideea de seară de relaxare la un film sau meci vecinilor, iar aceasta a prins de minune. Ei au venit cu spațiul, noi am venit cu restul. Inițial, am spus că se va întâmpla într-o seară, ulterior ne-am dat seama că e de repetat experiența.

  Prima seară de vizionare a fost cu unul dintre meciurile din Campionatul Mondial și am ales să urmărim folosind platforma online a TVR. O decizie total neinspirată, care ne-a oferit o lecție din care am învățat că online nu e mereu simplu.

  Să instalăm videoproiectoarele în curte, pentru cea mai potrivită experiență de vizionare, am avut nevoie de:

  –  un ecran de proiecție pe care l-am prins cu 2 cârlige de ușile magaziei,

  – o măsuță de grădină pe care am așezat proiectorul,

  – o boxă wireless UE ROLL (am folosit noi – puteți conecta orice alt tip de boxă wireless sau pe fir, noi pe aceasta am avut-o disponibilă și și-a făcut foarte bine treaba)

  un cablu coaxial mama-tată pentru a conecta dispozitivul la receiver pentru transmisiunea TV a meciurilor (dacă  vrei să te uiți doar la filme online, pe Netflix, HBO sau alte platforme, ai nevoie doar de o conexiune foarte bună la internet și de un Chromecast),

  – o gustare delicioasă, băutură și voie bună.

  Toate aceste accesorii și dispozitive suplimentare pot presupune costuri în plus pornind de la 400 lei, în funcție de ce ai sau nu ai deja la dispoziție. După cum spuneam, prietenii care vin la meci sau la seara de film pot să contribuie cu cele necesare pentru a scuti alte costuri.

  De ce videoproiector am avut nevoie pentru vizionarea filmelor și meciurilor în curte

  În funcție de ora la care am decis să ne strângem să socializăm și să ne relaxăm, ne-am dat seama că e nevoie de modele de videoproiectoare diferite.

  Spre exemplu, pentru vizionările pe timp de zi, începând de la ora 18:00 după amiaza, am folosit modelul de videoproiector 4K BenQ TK800, cu funcție dedicată pentru fotbal și care oferă o experiență pătrunzătoare când vine vorba de filme.

  Dacă alegi modelul high-end de la BenQ pentru vizionarea în aer liber, ai nevoie doar de o zonă cu umbră. Este esențial să nu bată soarele, lucru valabil inclusiv atunci când vorbim de smart TV-uri în exterior.

  Dacă vrei să vizionezi filme sau meciuri la lăsarea serii în schimb,  nu ai nevoie de un videoproiector care să coste 6000 lei, cu 3000 de lumeni sau mai mult și nici rezoluția 4K nu este neapărat necesară.

  Da, dacă vrei să ai parte de cea mai tare experiență de vizionare a filmelor în aer liber sau în interior cu un videoproiector, recomandăm alegerea celui mai avansat model. În caz contrar, e foarte potrivit cel despre care vorbim mai jos sau oricare altul care Full HD cu 2000 de lumeni.

  Pentru meciurile care începeau la ora 21:00 noi am ales să folosim modelul de videoproiector BenQ W1090 pentru home cinema, cu rezoluție Full HD și 2000 de lumeni. Calitatea imaginilor a fost una foarte bună, reglarea încadraturii s-a făcut rapid și dispozitivul chiar nu a făcut zgomot mare cum ne-am fi așteptat.

  Ambele modele de proiectoare de la BenQ, deși din clase diferite, unul mid-range, celălalt high-end, au oferit seri de film sau vizionări de meci chiar foarte bune. Nu am avut probleme cu niciunul dintre cele două modele, diferențele pe care le-am sesizat între ele fiind doar la nivel de proiecție când afară e încă zi.

  Smart TV sau videoproiector?

  Noi spunem și una și alta. Ideea de videoproiector în casă o considerăm bună mai degrabă pentru serile de film cu familia și prietenii sau pentru vizionarea meciurilor atunci când afară plouă, ninge sau e prea frig. Indiferent de anotimp, un videoproiector poate fi elementul de care ai nevoie să schimbi suflul unei petreceri cu cei dragi.

  În schimb, ideea de videoproiector în curte ni se pare senzațională. Asta după multe seri de vizionat filme și meciuri, după un alt tip de socializare cu vecinii și prietenii și după seri finalizate cu voie bună.

  Nu avem aceeași impresie și despre vizionarea conținutului de divertisment pe smart TV-ul așezat undeva în curte. Atenție, ne referim la televizoare inteligente cu o diagonală nu mai mare de 55 inch, cu o rezoluție cel puțin Full HD.

  Un televizor cu diagonala mare nu este echivalent cu un televizor cu rezoluție foarte bună. Degeaba ai un smart TV al unei mărci din China, cu o diagonală de 165 cm sau 195 cm, dacă ai parte de o calitate a imaginii foarte slabă.

  Un smart TV cu o rezoluție foarte bună, cât și cu o diagonală generoasă nu va oferi niciodată un preț de videoproiector 4K spre exemplu. Pentru un astfel de televizor, cu o diagonală de minim 139 cm trebuie să scoți din buzunar între 6000 – 8000 lei.

  Da, un smart TV, mai ales cu funcție Ambilight cum sunt cele de la Philips sau unul QLED cum sunt cele de la Samsung, sunt ideale pentru utilizarea în interior, în special într-un living generos. Dar, să le scoți în curte pentru vizionarea meciurilor, parcă nu este cea mai bună decizie.

  Apoi, nu credem că ar fi cea mai bună idee să scoți un televizor atât de scump în curte și să îl supui la riscuri de distrugere din varii cauze. În plus, ideea de a scoate televizorul din casă este una destul de învechită și te duce de multe ori cu gândul la vecinii de la bloc care scoteau televizorul pe fereastră pentru a se uita la meci în timp ce găteau mici.

  Smart TV-ul este potrivit pentru vizionarea în interior, este un dispozitiv mai elegant ce trebuie încadrat în designul casei tale și din punctul nostru de vedere face parte dintr-o altă categorie de dispozitive ce nu trebuie comparată cu un proiector, pentru că fiecare are rolul său, iar una nu o exclude pe alta.

  Ultima lună a fost un real prilej de vizionare a meciurilor și la terase. Am luat parte la vizionări de meci atât pe smart TV, cât și pe videoproiectoare și pe videowall.

  În timp ce meciul proiectat pe un ecran de proiecție cu diagonala de 3 metri putea fi vizionat de toți cei din terasă, în cazul meciului transmis pe smart TV am fost nevoiți să ne împărțim câte 6 – 10 la televizor, lucru ce nu ne-a permis să socializăm decât pe grupuri.

  Concluzie

  Noi vom continua să utilizăm videoproiectoarele, să le testăm și să vă vorbim despre ele în funcție de experiențele pe care le vom avea, ca de altfel și smart TV-urile.

  Dacă vremea va fi în continuare bună și va îngădui relaxarea în curte, cel mai probabil vom consuma conținut de divertisment mult timp de acum înainte în aer liber.

  Este un alt sentiment când respiri aer curat, bei o bere și mănânci un grătar în timpul în care poți să vezi liniștit meciul care rulează pe ecranul de proiecție din curte și te distrezi cu prietenii și familia, față de ceea ce trăiești în casă.

  Uneori, ai nevoie de un alt cadru de relaxare, iar acesta poate fi chiar la câțiva metri distanță, în curtea ta. Nu e necesar neapărat să mergi la munte.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.