More

  Epson EF-100W este sinonim cu divertismentul spontan

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Epson EF-100W este videoproiector cu tehnologie laser, compact, producătorul mândrindu-se cu faptul că este cel mai mai mic proiector laser 3LCD din lume. Dacă vă întrebați de la ce vine „W”-ul din denumire, ei bine, vine de la „white”, adică de la culoarea albă. Mai există și modelul EF-100B, care este negru cu accente aurii. Eu am testat versiunea alba cu accente argintii.

  Înainte de a intra în recenzie și de a vă expune interacțiunea pe care am avut-o cu acest produs și, implicit, părerea mea sinceră, am stat și m-am gândit un pic. De obicei, majoritatea recenziilor expun toate informațiile despre produs și interacțiune, iar abia apoi oferă și prețul. Nu înțeleg de ce, pentru că, în general, cei care caută recenzii despre produs știu care este prețul produsului, iar ceea ce își doresc ei să afle este dacă produsul este destinat nevoilor lor. Este atât de simplu.

  Pornind de la această idee, prețul proiectorului Epson EF-100W la momentul publicării acestui articol variază între 4000 lei și 4800 lei, dacă vă vine să credeți. Asta în idea în care, am găsit acest videoproiector listat la alți retaileri, cu preț de 3000 lei, dar unde nu avem produsele în stoc. Majoritatea retailerilor comercializează produsul la un preț de peste 4000 lei, deci, cam pe aici se învârte valoarea acestui produs. De ce costă atât?

  Epson EF-100W se bazează pe portabilitate ca atu principal

  Este evident că acest proiector nu este pentru oricine. În primul rând, deși are un sistem de prindere pentru suportul de tavan, spre exemplu, nu văd de ce ai face acest lucru. Modelul EF-100 este un proiector portabil, cu un design care este menit să se integreze în orice decor. Se încadrează deopotrivă într-un spațiu modern, cât și într-unul rustic. Probabil că tocmai această versatilitate îl face atrăgător.

  La o greutate de doar 2,7kg, cântărește cât un laptop de gaming. Iar dimensiunile de 210x230x92mm fac ca  acest proiector să se integreze ușor, în orice spațiu, chiar și atunci când nu este utilizat.

  Lucrul care pe mine m-a atras cel mai mult era tocmai faptul că îl puteam muta, imediat, dintr-o cameră în alta. Singurul cablu de care aveam nevoie era cablul de alimentare. Asta pentru că proiectorul are integrat AndroidTV. Asta înseamnă că ne luam adio de la zecile de cabluri de care aveam nevoie să le cuplăm la proiector.

  Dacă scoți capacul din spate al proiectorului, ai acces la mufa HDMI. Aici poți conecta dispozitive Chromecast, Apple TV sau Fire stick. Ținând cont că dispozitivul beneficiază de AndroidTV, singurul motiv pentru care ai conecta un Chromecast, spre exemplu, ar fi pentru opțiunea de cast de pe alt dispozitiv. EF-100 nu permite redarea unui conținut de pe mobil, spre exemplu. Acesta ar fi singurul dezavantaj.

  Epson EF-100W nu are rezoluție mare, dar compensează prin luminozitate

  Ok, trebuie să ne adresăm direct elefantului din cameră: rezoluția. La o rezoluție nativă de 1820×720 pixeli, nu știu cât de mult te poate entuziasma acest lucru. Și sunt total de acord. Este o rezoluție destul de mica. Puteam să avem rezoluție 4K? Puteam. Doar că pentru rezoluția 4K ar fi trebuit să mai scoatem bani din buzunar. Câți bani, mă întrebați? Păi dublu. Încă o data valoarea proiectorului. Așa că, în cee ace mă privește, m-am linistit un pic. Rezoluție HD? Nemaipomenit.

  Dar lucrul care mi-a plăcut teribil la acest videoproiector este luminozitatea. Are o luminozitate de 2000 lumeni. Asta înseamnă că pe timp de zi, poți să urmărești lejer filme la videoproiector. Nu vei întâmpina nicio problemă. Este o imagine clară, vide, colorată, deloc ștearsă.

  Epson EF-100W vine cu părți bune, dar și cu părți mai puțin bune

  Epson EF-100W are capacitatea de a proiecta și pe tavan. Videoproiectorul poate fi așezat în poziție verticală, iar poziția nu va afecta în nicun fel în mod negativ sunetul.

  Iarr dacă tot am pomenit sunetul, difuzorul de 5W oferă un sunet foarte clar. Deși proiectorul are o mufă special pentru conectarea unei boxe externe, nu cred că este nevoie de acest lucru. Ce mi-a plăcut în mod deosebit la proiector este poziționarea boxei. Asta pentru că, de obicei, proiectorul va fi poziționat, cel mai des, în fața ta, nu în spatele tău.

  Majoritatea spațiilor nu sunt atât de mari, iar pereții nu sunt atât de generoși ca suprafață, astfel încât să putem amplasa proiectorul undeva în spate, pentru o imagine cât tot peretele. Astfel, că proieectul este în fața utilizatorului, iar boxa va emite sunetul exact în direcția utilizatorului.

  În plus, tot pe partea din spate există și un receptor pentru telecomandă. Astfel, nu vei întâmpina nicio dificultate atunci când vrei să foolosești telecomanda. Dar acest lucru ne aduce la un punct negativ. Proiectorul nu are butoane de meniu. Singurele butoane disponibile sunt de pornire/oprire, de volum și de ajustare a imaginii. Cam atât. Sfatul este să nu pierzi telecomanda. Nu vei putea controla deloc proiectorul fără aceasta.

  Concluzie

  Este destul de dificil să pui degetul pe segmental care ar fi cel mai potrivit pentru Epson EF-100W. Cred că este un produs cu un design foarte frumos, este portabil, dar pierde foarte mult la capitolul rezoluție și preț. Este foarte scump, iar din start nu este un produs accesibil oricui.

  Dacă ar fi să recomand proiectorul, l-aș recomanda pentru copii și adolescenți. Asta în idea în care părinții nu sunt de acord cu prezența unui ecran în camera copilului și dorește un control în acest sens. Tocmai pentru că este ușor de montat și nu necesită o configurare complicată. Cei mici pot urmări desene pe YouTube sau de pe orice altă platformă de conținut.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.