More

  Reguli mai stricte pentru reclamele influencerilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Marketingul cu ajutorul influencerilor nu este ceva nou. Vedetele sunt plătite pentru a apărea în diferite reclame. Asta încă de când agenții de publicitate au descoperit ce beneficii poate aduce o față cunoscută produselor lor.

  Tocmai de asta, FTC devine mai strictă în ceea ce privește acest gen de reclame. Astfel că, vom vedea reguli mai stricte pentru reclamele influencerilor. Momentan, doar în SUA, dar suntem cu ochii și pe ce se întâmplă în Europa.

  Comisia Federală pentru Comerț revizuiește regulile

  Comisia Federală pentru Comerț din SUA are deja reguli care solicită brandurilor și influencerilor să dezvăluie relațiile dintre agenții de publicitate și celebrități. Însă, poate fi dificil de verificat zilnic milioane de postări de pe platformele de socializare. De fapt, FTC nu a făcut prea multe eforturi pentru a pune în practică reglementările.

  Comisarul Rohit Chopra, a precizat într-o declarație că „nu este clar dacă acțiunile noastre descurajează comportamentele incorecte de pe piață, din cauza sancțiunilor limitate pe care le-am aplicat.”

  Aparent, FTC plănuiește să revizuiască aceste reguli pentru a stabili dacă trebuie consolidate sau dacă trebuie adăugate alte sancțiuni civile. Mai concret, comisarul Chopra susține că va fi realizată o „revizuire atentă a ghidurilor de avizare care nu sunt obligatorii și o analiză autocritică.

  Reguli mai stricte pentru reclamele influencerilor – Ce măsuri ia FTC

  Potrivit declarației comisarului Chopra, următoarele măsuri vor fi aplicate:

  • – Cerințe pentru platformele de tehnologie, precum YouTube, Instagram, TikTok care facilitează și beneficiază direct sau indirect reclamelele influencerilor;
  • – Elementele de codificare ale acordului existent care sunt ghidate după reguli formale, astfel încât  infractorii să poată fi trași la răspundere;
  • – Clarificarea cerințelor pe care companiile trebuie să le respecte în contractele cu influencerii.

  FTC va trebui să ia măsuri mai dure pentru a proteja economia noastră digitală de minciuni, distorsiuni și dezinformare. Salut participarea extinsă pe parcursul perioadei de comentarii publice pentru a ne ajuta să realizăm un grafic al planurilor noastre pe viitor,” spune Chopra.

  Aceste schimbări ar putea avea un impact larg asupra brandurilor care fac reclamă pe rețelele de socializare. Transparența și claritatea nu sunt doar lucruri etice, ci sunt și niște beneficii pentru afaceri. Nicio sumă de bani provenită dintr-o colaborare pe termen scurt nu merită pierderea încrederii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.