More

  Epson L800, imprimanta cu cel mai mic preț pe fotografie printată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ne-am gândit că ar fi timpul să mai testăm și alte periferice decât cele de gaming. Astfel am reușit să facem rost de o imprimantă foto de la Epson si anume L800.

  Având ceva experiență cu editatul foto și cu imprimantele, chiar am fost surprins: L800 este prima imprimantă foto pe care o testez, al cărei sistem cu rezervor reâncărcabil cu 6 culori, de mare capacitate(sistem CISS), reduce extraordinar de mult costul per-print.

  Epson L800 este o imprimantă „pure photo”, nefiind multifuncțională, neavând wireless sau alte opțiuni cu care producătorii încearcă să vă fure ochii și banii. Se conectează pe USB și atât.

  În schimb, rezervorul cu 6 culori, este enorm. Poți printa liniștit până la adânci bătrâneți, în cazul în care ești pasionat de fotografie, iar calitatea este super, pentru o imprimantă mid-range. Producătorul susține că se pot printa până la 1800 de fotografii high-quality de dimensiune 10×15 cu un singur rezervor.

  Formatul maxim de print este A4, iar rezoluția maximă este 5760 / 1440 dpi. În afară de aceasta, imprimanta are și sertăraș adaptor, pentru printat CD-uri.

  Giganticul rezervor de culori, situat în partea dreaptă a imprimantei, este compartimentat în 6 rezervoare mai mici, corespunzător culorilor folosite: negru, cyan, magenta, galben, light cyan, light magenta.

  Nu o să intrăm în detalii mai tehnice de atât, pentru că nu are rost, vitezele de printare variază în funcție de calitatea printului, dacă vreți să printeze rapid, printurile vor avea calitate mai slabă, dacă vreți calitate fotografică maximă, printul va dura mai mult timp. Personal, am folosit-o pe maxim de calitate, pentru că mă interesează calitatea fotografică a printului.

  Imprimanta are driver-ul și soft-ul ei, dar bineânțeles că veți printa dintr-un soft de editare foto. În cazul acesta, va trebui să lăsați softul respectiv să facă managementul culorilor, adică sa comunice imprimantei cum să interpreteze profilul de culoare.

  Chiar și așa, a trebuit să facem mai multe teste, până să ajungem să vedem pe foaie culori și contrast apropiate de cele de pe ecran. Imprimanta printează mai întunecat decât arată photoshop-ul, chiar dacă acesta gestionează profilul de culoare, iar problema am identificat-o ca fiind valoarea gamma.

  Atunci ne-a venit ideea să ridicăm valoarea gamma de la 1 la 1.8,1.9 din photoshop, pentru obține la print o valoare reală apropiată de 1. În afară de aceasta, în funcție de gusturile voastre, puteți să mai reglați puțin temperatura de culoare, pentru că imprimanta are tendința de a încălzi toate tonurile.

  După ce am făcut aceste experimente, neavând un aparat pentru calibrarea monitorului(gen Spyder), rezultatele obținute au fost mai mult decât satisfăcătoare.

  Chiar dacă prețul sare de 1000 de lei, merită toți banii, pentru că este cea mai economică imrpimantă ca preț pe print, L800 oferind cea mai bună calitate la cel mai mic preț(pe fotografie printată).

  În incheiere, verdictul nostru este de patru stele și jumătate din cinci; jumătate de stea am scăzut-o din cauza dirver-ului.

  Specificații tehnice:

  -Inkjet 6 culori: negru, cyan, magenta, galben, light cyan, light magenta;
  -Viteză de printare în mod speed, color sau alb-negru: 34ppm;
  -format suportat: A4, A5, A6, B5, C6, DL;
  -Viteză printare foto color, mod speed(10×15): 11 sec;
  -conectivitate: USB 2.0;
  -sistem de operare: XP Professional (64), XP SP1(32), Vista(32, 64), Win 7(32,64);
  -consum energie, în lucru: 13 W

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.