More

  Se împlinesc 42 de ani de la primul apel de pe un telefon mobil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telefoanele mobile şi alte dispozitive portabile sunt indispensabile în ziua de astăzi, dar, dacă privim în urmă, posibilitatea unui apel vocal cu ajutorul unui dispozitiv, care să nu aibă fire, era numai un vis, acum 50 de ani.

  Visul s-a apropiat tot mai mult de realizare, până când a devenit o realitate, pe 3 aprilie 1973, când Martin Cooper a realizat primul apel, în public, de pe un dispozitiv mobil.

  Cosiderat părintele telefoniei mobile, Cooper a fost un angajat al companiei Motorolla, conducând echipa care a realizat primul model comercial de telefon mobil, care a fost lansat in 1983.

  Primul apel telefonic

  Cooper a realizat primul apel în public, cu ajutorul prototipului DynaTAC. Apelul a fost direcţionat către o staţie Motorolla, instalat pe acoperişul unei clădiri, apoi către sistemul liniilor terestre ale companiei AT&T.

  Martin-Cooper-DynaTAC

  A format numărul lui Joel S. Engel, şeful Bell Labs ( principalul competitor al companiei Motorolla) şi a spus „Joel, sunt Marty. Te sun de pe un telefon celular, un dispozitiv portabil„.

  Acea demonstraţie a adus prototipul DynaTAC pe coperta Popular Science Magazine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.