SHARES

REVIEW Mercusys MW325R – Un router wireless ieftin și bun

Mădălina Gănescu
- 20 dec. 2018 în Periferice

Când ne-a propus Mercusys să testăm routerul wireless MW325R, prima dată ne-am gândit că are un preț mult prea mic și un pachet de specificații redus pentru nevoile de utilizare pe care le avem în acest moment al vieții.

Așa că, ne-am gândit că e mult mai potrivit să îl testăm în baza unui scenariu desprins din anii de studenție, așa că l-am instalat în apartamentul în care locuiesc frații mei.

De ce am ales să facem o astfel de testare? Foarte simplu. Pentru că potrivit specificațiilor, Mercusys MW325R părea să fie tipul de router wireless care să răspundă cu brio nevoilor de utilizare ale unor studeți / ale unor utilizatori basic de internet. Ceea ce s-a și întâmplat în cele din urmă.

*În perioada 21 – 24 decembrie (ora 23:59) avem și un concurs sponsorizat de Mercusys. Vizitează pagina de GIVEAWAY pentru detalii!

Routerul ieftin de la Mercusys a reușit să ofere o performanță stabilă, semnalul wireless a fost, de asemenea, stabil, iar pentru stilul de consum al internetului pe care îl are frații mei, a fost foarte potrivit.

Vorbim despre 3 tineri care petrec cea mai mare parte din timp conectați la internet, cu preponderență în a 2-a parte a zilei, la terminarea programului de lucru sau școală.

Routerul wireless a fost așezat la intrarea în locuință, pe hol, iar semnalul wireless a fost destul de bun în bucătărie, baie, hol și dormitor, pe când în sufragerie am fost nevoiți să utilizăm un range extender, solicitat tot de la Mercusys (iar așa am avut posibilitatea să testăm și compatibilitatea a 2 echipamente de la același brand), modelul MW300RE.

Pentru că apartamentul se află într-un bloc cu 10 etaje, într-unul dintre cele mai aglomerate sectoare din București, ne așteptam să existe provocări pe parte de semnal la utilizarea routerului Mercusys MW325R, dar am fost surprinși destul de plăcut.

Dacă vrei să utilizezi routerul wireless pentru navigat pe internet de pe diferite dispozitive: smartphone, laptop, PC sau să utilizezi alte echipamente inteligente din casa ta, acesta este ceea ce trebuie.

De asemenea, pentru vizionarea filmelor online nu a prezentat probleme (și pot să vă garantez că sora mea mă bate la binging), în vreme ce pentru gaming la nivel începător, cu siguranță nu veți avea probleme la nivel de semnal. Fratele meu a testat o serie de jocuri online de pe laptopul său și a spus că îndeplinește nevoile lui de joc.

Dacă aveți în plan să vă jucați cele mai noi jocuri disponibile pe piață, pentru consolă sau PC, aveți nevoie nu doar de un router wireless mai performant, ci și de un sistem desktop rezistent, care să facă față sarcinilor.

Dar, dacă aveți copii, adolescenți sau studenți în locuință, routerul wireless Mercusys MW325R vă scapă de probleme cu un buget extrem de redus (la eMAG e disponibil la 59 lei). În cazul în care simțiți că semnalul nu ajunge în toate unghiurile de interes din casă, puteți să optați și voi pentru un range extender, cum am instalat noi Mercusys MW300RE în sufragerie (prețul acestuia este de 70 lei pe eMAG).

Pentru banii pe care îi dai pe routerul wireless Mercusys MW325R, performanțele sunt foarte bune. Comparat cu alte routere wireless, de la alți producători, disponibile pe piață la această oră, pachetul de specificații este mult mai ofertant.

Din păcate, frecvența este de doar 2.4 GHz, nu este disponibilă și o frecvență de 5 GHz, dar dispozitivul wireless vine cu 4 antene externe, toate porturile de care ai putea avea nevoie în mod normal (LAN, WAN și wireless) și are chiar un design mai plăcut în comparație cu ultimul router wireless ieftin pe care l-au folosit frații mei acasă, care avea de altfel doar 2 antene.

Specificațiile MW325R spun că cele 4 antene ar trebui să ofere o acoperire de până la 500 de metri pătrați. Dar, luând în considerarea construcția blocurilor din capitală, acoperirea poate fi influențată, pe de o parte de stâlpi și pereți, pe de altă parte de alte dispozitive care pot obstrucționa semnalul (cum ar fi spre exemplu televizorul, în cazul în care îl aveți instalat pe perete).

Dar, v-am spus cum puteți rezolva cu extinderea semnalului – apelați la un range extender. Cel pe care l-am folosit noi pentru testare a funcționat corespunzător și cred că l-am putea folosi fără probleme și cu alte routere, fie la noi acasă, fie la părinți, când îi vizităm.

Viteza wireless este de 300 Mbps, ceea ce înseamnă că puteți face streaming HD, să vă jucați online sau să descărcați documente de dimensiuni mai mari de pe internet. Reamintesc, nu vorbim despre acceași performanță și în cazul jocurilor care presupun o grafică foarte mare. Acolo aveți nevoie de un router și mai puternic.

Dacă, spre exemplu, sunteți gameri sau creatori de conținut, cu siguranță e mult mai potrivit să optați pentru un router wireless cu cel puțin 500 Mbps, dacă nu chiar 1 GB.

Noi folosim în acest moment un router wireless de 1 GB pentru activitatea profesională pe care o întreprindem la Noobz, dar și pentru momentele în care Cristi se joacă online.

Procesul de instalare al MW325R este unul intuitiv și se face în 3 pași. Tebuie să creezi o parolă unică pe care să o ții minte, să alegi serviciul de internet și să completezi informațiile necesare, iar la ultimul pas să setezi numele rețelei (SSID) și parola.

Dacă veți folosi la un moment dat acest router și întâmpinați provocări, ne puteți scrie în comentarii și vă oferim suportul necesar pentru instalare. Deși, la noi a fost extrem de simplu și s-ar putea să nu fie cazul.

Pentru părinții care au copii și vor să le controleze accesul la internet, MW325R vine cu funcția de Control Parental, ceea ce înseamnă că puteți administra modul în care dispozitivele pot accesa rețeaua de internet.

În plus, puteți crea o rețea separată pentru musafiri, dacă nu doriți să le oferiți acces la rețeaua pe care o folosiți în viața de zi cu zi.

Mercusys MW325R este, după cum am spus și în titlu, un router wireless ieftin și bun, costă cât 3 pachete de țigări (dacă ești fumător), cât 4 cafele la restaurant (dacă ești împătimit al cafelei) sau cât un abonament lunar Netflix (dacă adori să te uiți online la filme, cum fac eu).

Dacă știi un prieten sau un membru al familiei care ar putea avea nevoie de o conexiunea mai bună la internet, n-ar fi o idee rea să îi faci chiar o supriză de sărbători și să i-l pui cadou sub brad. Cu o investiție minimă, faci un om fericit pe termen lung.

*În perioada 21 – 24 decembrie (ora 23:59) avem și un concurs sponsorizat de Mercusys. Vizitează pagina de GIVEAWAY pentru detalii!

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!