More

  Mergi să vezi ”România Neîmbânzită” de pe 13 aprilie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am fost aseară la avanpremiera filmului documentar ”România Neîmblânzită”, care se lansează pe 13 aprilie 2018 în cinematografe. Naratorul materialului care prezintă o frumusețe nealterată, aproape magică, dar extrem de fragilă a României este Victor Rebenciuc, pe care cu siguranță l-ați auzit la radio în ultimele săptămâni.

  ”România Neîmblânzită” este un film susținut de Auchan Retail România, care a investit doar în producție aproximativ 1,5 milioane de dolari, urmând ca partea de distribuire și promovare a documentarului să ridice costuri de până la 2,5 milioane de euro.

  Filmul a fost realizat de casa de producție britanică Off the Fence, iar proiectul a fost susținut de ONG-ul de mediu The European Nature Trust. De distribuția documentarului în România se ocupă Transilvania Film.

  Nu sunt un nici pe departe un critic de film, dar pentru că am peste 10 ani de documentare a producției TV și obișnuiesc să îmi selectez materialele din care să extrag informația care mă interesează, pot spune că ”România Neîmblânzită” este un produs ce ar trebui să fie introdus cât de curând în școli.

  Filmul documentar este de calitatea celor produse pentru National Geographic, este educativ și reușește să trezească în tine reacții de neimaginat, mai ales dacă ești român și la un moment dat în viața ta ai întâlnit una dintre vietățile prezentate aici.

  În copilărie, am învățat foarte multe lucruri din documentarele Teleenciclopedia transmise de Televiziunea Română. Nu aveam la acel moment prea multe alternative de documentare sau cel puțin nu existau atât de multe ca acum, dar știu clar că acest tip de conținut educațional m-a învățat din timp cum iau viață fluturii, cum se împerechează caii sau cum se înmulțesc peștii și șerpii. ”România Neîmblânzită” face la fel sau chiar mai mult.

  Documentarul unic susținut de Auchan tratează elemente cu însemnătate majoră din ecosistemul României. Parcurge viața din aer, de pe pământ, de sub pământ și din apă și te duce dintr-o lume în alta pentru a înțelege că natura este ceva ce nu poți să controlezi, nici cu toată tehnologia din lume. Mai mult decât atât, înveți sau îți reamintești cum fiecare factor din jurul tău se leagă de un altul și cum căderea unui copac în pădure nu înseamnă nicidecum sfârșitul, ci supraviețuirea sau nașterea unor noi plante și animale.

  Puteți viziona trilerul ”România Neîmblânzită” mai jos, iar dacă ați decis să vă petreceți weekendul aflând mai multe despre țara voastră, la final nu ezitați să dați de veste și altora.

  Recomand tuturor părinților să petreacă începând de mâine 90 de minute de educare alături de copii în cinematografe. Nu contest, au și desenele animate rolul lor, dar după o astfel de cunoaștere a țării tale, cel mai probabil se va naște dorința în fiecare dintre noi să călătorim mai mult în România și să le vorbim străinilor cu mai multă dragoste și înțelegere despre tărâmul de poveste în care ne-am născut.

  Pentru filmul documentar s-au filmat nici mai mult, nici mai puțin de 400 de ore, iar în perioada următoare ”România Neîmblânzită” va beneficia înclusiv de un DVD în română și engleză. Românii din Diaspora vor avea, de asemenea, posibilitatea să vizioneze filmul, întrucât acesta va fi distribuit la nivel internațional.

  Comunicat lansare oficială ”România Neîmblânzită”

  Auchan Retail România, unul dintre cei mai importanți retaileri de pe piața locală, lansează din 13 aprilie „România Neîmblânzită”, primul film documentar despre natura României care va putea fi vizionat în peste 70 de cinematografe din 37 de orașe.

  Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence, și narat de Victor Rebengiuc, filmul documentar „România Neîmblânzită” reprezintă o producție inedită, ce dezvăluie, în 90 de minute, frumusețea sălbatică a României.

  „De mai bine de 11 ani, Auchan realizează o serie de acțiuni de responsabilitate socială în beneficiul comunităților din România. Credem cu tărie că filmul poate reprezenta unul dintre cei mai buni ambasadori ai României, un motiv de bucurie pentru toți românii, precum și un material ce poate fi adaptat în scop educativ. România Neîmblânzită este un dar oferit de Auchan și cei 10.000 de angajati ai companiei tuturor românilor”, a declarat Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan Retail România și producător executiv al filmului documentar.

  Distribuția în cinematografe va fi asigurată de Transilvania Film, companie fondată și condusă de regizorul Tudor Giurgiu, care va organiza ulterior și o serie de proiecții în mai multe orașe în care nu există săli de cinema.

  Lansarea filmului în România a fost marcată printr-un eveniment de gală, organizat pe 21 martie, la Teatrul Național din București, în prezența a peste 900 de spectatori, personalități marcante din toate domeniile. La avanpremieră a participat și Președintele României, Dl.Klaus Iohannis.

   „România neîmblânzită”, proiectat și peste hotare, la festivaluri de film din SUA și Marea Britanie

  Beneficiind și de o versiune internațională narată de actorul englez Mark Strong, filmul documentar va fi distribuit și pe plan internațional, atât în cadrul unor renumite festivaluri de film, cât și pe canale televizate, specializate în film documentar.

  „Prima proiecție a versiunii internaționale a avut loc, în luna martie, la Washington, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film ecologic din lume, iar următoarea va avea loc, pe 9 mai, la Londra, într-un eveniment găzduit de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). La evenimentul londonez, toate veniturile realizate în urma vânzărilor de bilete vor fi donate Fundației Conservation Carpathia”, a adăugat Alex Păun, coordonator al echipei de producție.

  Mii de kilometri în 18 locuri emblematice pentru România, pe parcursul unui an

  Realizat cu sprijinul casei de producție britanică Off the Fence, care semnează numeroase filme pentru BBC, National Geographic și Discovery Channel, și în colaborare cu ONG-ul The European Nature Trust, filmul „România Neîmblânzită” a fost filmat pe parcursul unui an întreg, cei peste 20 de cameramani implicați parcurgând mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăților pentru supraviețuire.

  Călătorind cu automobilul, avionul, barca, elicopterul, snowmobile-ul sau cu mașinuțe de golf, aceștia au cumulat peste 400 de ore de filmare în zone precum Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Național Văcărești, Peștera Urșilor, Porțile de Fier și Munții Apuseni.

  „O contribuție substanțială, în timpul filmărilor, au avut chiar localnicii din aceste zone. De la pădurari la oameni obișnuiți, sute de persoane au ajutat, într-un fel sau altul, la crearea documentarului”, a menționat Alex Păun.

  Alături de aceștia, pe teren, s-au mai aflat și documentariști și oameni de știință, reprezentanți locali ai ONG-ului The European Nature Trust, precum și o serie de experți în viață sălbatică, pentru a oferi consiliere echipei de filmare. Mai mult, producția este expertizată din punct de vedere științific de către universitarul clujean, Conf. Dr. Ioan Coroiu.

  Auchan intenționează să extindă proiectul Romania Neîmblânzită

  Potrivit companiei, conținutul filmului de lung metraj „România Neîmblânzită” poate fi adaptat pentru a fi utilizat în școli, ca material didactic complementar. În acest sens, Auchan își propune să colaboreze cu instituțiile din învățământ pentru a dezvolta proiectul în această direcție.

  Nu în ultimul rând, Auchan dorește să pună pelicula și la dispoziția instituțiilor ce răspund de turism și mediu, pentru a sprijini, în acest fel, promovarea turistică a țării. Filmul este produs de Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.