More

  Ce ar putea face Jeff Bezos cu banii din acțiunile Amazon

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Jeff Bezos este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și totodată președintele Amazon. Vă întrebați ce ar putea face Jeff Bezos cu banii câștigați din acțiunile pe care le vinde? S-ar putea să avem răspunsul.

  Cât a strâns Bezos din acțiunile vândute

  În data de 31 ianuarie, Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 4 miliarde de euro, potrivit CNBC. Tranzacțiile au făcut parte dintr-un plan de tranzacționare „10b5-1”, ce permite persoanelor din interiorul unei companii să-și vândă acțiunile corporative.

  Mișcarea făcută de Bezos nu este neapărat o surpriză. Acesta a mai vândut acțiuni Amazon în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro în luna august a anului trecut. Nici Amazon și nici Bezos nu au făcut declarații în legătură cu motivul pentru care președintele Amazon a vândut atât de multe acțiuni.

  Mai mult, din cauza reglementărilor SEC, nu există nicio cerință care să impună unui director executiv să ofere astfel de informații. Însă, Bezos a lăsat câteva indicii despre ce va face cu banii strânși din vânzările de acțiuni ale companiei Amazon.

  Ce ar putea face Jeff Bezos cu banii strânși

  Bezos a precizat că din banii de pe urma acțiunilor va folosit un miliard pentru finanțarea Blue Origin, compania pe care o deține și care trimite rachete în spațiu. Aceasta ar putea duce la un moment dat oameni pe Marte.

  Alături de SpaceX a lui Elon Musk, Blue Origin încearcă să reînnoiască felul în care oamenii ajung în spațiu și modul în care misiunile sunt lansate acolo. Mai mult, creează și o întreagă industrie pentru ca întreprinderile mai mici să investească, de asemenea, în călătoriile în spațiu. Pentru fiecare rachetă, este nevoie de combustibil și multe resurse.

  Cantitatea mare de tehnologie, de protecție a datelor, de securitate și de alte servicii este necesară pentru îndeplinirea misiunii companiei. Pentru acest lucru este nevoie de o investiție considerabilă. Nu există o dovadă concretă că banii se duc către Blue Origin. Însă, Jeff Bezos afirmă că banii sunt investiți în Blue Origin.

  Bezos ar mai putea investi și în acte de caritate

  Președintele Amazon a mai investit în trecut în actele de caritate. Prin fundația sa, One Day, acesta și-a folosit averea pentru a combate lipsa de adăpost și pentru a îmbunătăți educația în comunitățile cu venituri mici. Este posibil, deși nu este confirmat acest fapt, ca o parte din sumă să fie redirecționată către fundația pe care o deține.

  Pe lângă aceste probabilități, este greu de spus în ce ar mai putea investi Bezos cu noua sumă de bani. Acesta ar putea investi în noi planuri de afaceri care să-i aducă și mai mult profit pe viitor.

  Vom vedea pe viitor cum decurg lucrurile în ceea ce privește evoluția companiei Blue Origin și a afacerilor lui Bezos, dar și ce alte sume considerabile va mai scoate miliardarul din vânzarea de acțiuni Amazon.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.