Algoritmii Facebook exploateză „dezbinarea” | NOOBZ.RO

Algoritmii Facebook exploateză „dezbinarea”

Muche Ecaterina
- 28.05.2020, 18:05 în Aplicaţii
10

SHARES
Algoritmii Facebook exploateză „dezbinarea”

Algoritmii Facebook exploateză „dezbinarea”. Se presupune că directorii companiei au rezistat demersurilor de a face platforma mai puțin polarizată.

Executivii Facebook au rezistat demersurilor interne de a face platforma sa mai puțin polarizată, potrivit The Wall Street Journal.

Cercetările interne ale companiei au descoperit că algoritmii săi „exploatează atracția creierului uman către dezbinare”. Lucru ce ar putea face platforma de socializare un loc mai polarizat. WSJ raportează că Facebook a constatat în 2016 că 64% dintre utilizatorii s-au alăturat grupurilor extremiste pe platformă ca urmare a algoritmilor de recomandare ai companiei.

În 2017, Facebook a lansat „Common Ground”. Un demers pe scară largă pe platforma de socializare prin care să reducă polarizarea și „să crească empatia” în rândul utilizatorilor.

Algoritmii Facebook exploateză „dezbinarea” – Nu vrea să supere conservatorii

Cu toate acestea, compania a decis, în cele din urmă, să nu modifice algoritmul de recomandări. Principalul motiv fiind teama că ar putea susține acuzațiile conform cărora compania ar fi părtinitoare față de conservatori. Alte modificări propuse au fost reduse, potrivit raportului.

Seful politicii Facebook, Joel Kaplan, s-a arătat în special preocupat de faptul că modificările aduse News Feed ar putea supăra conservatorii. Utilizatori care deja considerau compania a fi părtinitoare. WSJ raportează, de asemenea, că interesul lui Zuckerberg pentru acest aspect a fost doar „trecător”. Menționând însă, că în ultimul timp, a devenit un susținător vocal al libertății de exprimare și a refuzat ideea că social media îi dezbină pe oameni.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Facebook a spus că compania „a învățat multe din 2016” . Acesta a menționat că Facebook a investit 2 milioane de dolari în cercetările externe privind polarizarea.

„Am învățat multe din 2016 și nu suntem aceeași companie astăzi.”, a spus purtătorul de cuvânt. „Am creat o echipă de integritate robustă, am consolidat politicile și practicile noastre pentru a limita conținutul dăunător și am folosit cercetarea pentru a înțelege impactul platformei noastre asupra societății, astfel încât să continuăm să îmbunătățim.”

Nu este prima decizie controversată

Facebook se luptă de mult timp cu întrebări despre cum ar trebui să gestioneze conținutul și ce tip de conținut ar trebui să amplifice. Compania a prezentat recent primii membri ai consiliului său de supraveghere a conținutului.

Un grup de experți externi care vor ajuta Facebook să se ocupe de cele mai controversate decizii de conținut. Gigatul a fost criticat intern pentru politici controversate care le permit politicienilor să răspândească dezinformare. Însă, Zuckerberg a precizat că nu-i pasă dacă este „plăcut”, mai ales când vine vorba de probleme de liberă exprimare.

CEO-ul a declarat la începutul anului că intenționează să petreacă următorul deceniu „comunicând principiile noastre” chiar și atunci când acestea sunt nepopulare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!