More

  Cum este monitorul portabil AOC 16T2 de 15.6” comparat cu AOC i1601FWUX

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De mai bine de 2 ani de zile folosesc monitorul portabil AOC i1601FWUX în activitatea profesională. Însă, cei care ne urmăresc la Noobz știu deja cum arată set-up-urile noastre de lucru. În articolul de astăzi vreau să vorbesc despre frățiorul mai mare și mai nou, monitorul portabil AOC 16T2, folosit de mine.

  Motivul este unul simplu. Știu că există în comunitatea noastră web designeri, account manageri sau programatori care au luat în calcul cel puțin o dată utilizarea unui monitor secundar când lucrează pe laptop.

  Fie că lucrezi la birou, acasă sau în deplasare, un spațiu extins pe care să te desfășori pe ecran este bine-venit. Prima dată când am realizat importanța utilizării unui monitor portabil lucram într-o agenție de digital.

  Unul dintre colegii mei din echipa de web design lucra deseori de pe laptopul personal pe care îl conecta la un monitor secundar foarte mare și cu un design deloc atractiv. Însă, din nevoia de mai mult spațiu de lucru, și-a asumat acel compromis.

  La acea vreme, se lansase monitorul portabil pe care și eu îl dețin: AOC i1601FWUX. Împreună am început să analizăm aspecte pro și contra ale monitorului, ca în final el să ia decizia de a-și cumpăra produsul. După ce i-a fost livrat monitorul și l-a pus la muncă, am realizat că am și eu nevoie de unul. Nu de alta, dar planurile de marketing necesită multe sheet-uri deschise pe monitor, iar 13 – 14” ai unui laptop nu sunt suficienți.

  Pe scurt, așa am ajuns eu să folosesc un monitor portabil de la AOC. Părerile despre modelul folosit de mine le știți din live-uri și review-urile de pe site și canal, așa că voi continua să vă vorbesc despre AOC 16T2 de 15.6”, nou lansat.

  monitorul portabil AOC 16T2

  Primul monitor portabil cu ecran tactil de 15.6”

  Ne-am învățat cu toții cu ecranele smartphone-urilor și tabletelor. Prin urmare, mai era doar un pas până când să avem monitoare portabile tactile. Mai ales dacă nu ești utilizator de mouse, monitorul tactil e o binecuvântare pentru productivitate. Dacă vrei să folosești smartphone-ul în mod DeX, din nou, monitorul portabil este tactil și faptul că te poți extinde pe un spațiu mai mare de lucru este nemaipomenit.

  Să luăm scenariul în care ai de pregătit o prezentare, iar în paralel ai de emis o factură pentru prestări servicii, trebuie să stai cu ochii pe email și să monitorizezi și proiectul în curs de dezvoltare de la birou. Oricât ai dori să fie posibil, e greu să le cuprinzi pe toate într-un singur ecran de laptop. Așa că, aici intervine un monitor portabil tactil precum AOC 16T2.

  Acesta poate fi utilizat atât pe orizontală, cât și pe verticală, în funcție de sarcinile pe care le realizezi. De asemenea, dacă spațiul de pe birou nu îți permite să te extinzi, versiunea pe verticală poate fi salvarea ta.

  monitorul portabil AOC 16T2

  Personal, folosesc la birou două monitoare, unul portabil și unul pentru profesioniști. Asta pentru că, deși monitorul portabil poate fi folosit la editare, când ai mai multe materiale video de pregătit pe săptămână, spațiul de desfășurare la pachet cu rezoluția și tipul panoului pot contribui la rezultatul final.

  Da, un monitor portabil este ideal pentru LIVE-urile Noobz

  Spre exemplu, atunci când suntem live, materialele pe care le folosesc în discuții necesită uneori utilizarea atât a laptopului, cât și a unui monitor secundar. În vreme ce, pe monitorul principal urmăresc ceea ce vede și face Cristi, pentru a ne putea sincroniza în discuții.

  Mai precis, pe laptop am email-ul deschis, fotografii, link-uri, social media și alte documente utile. În vreme ce, pe monitorul portabil păstrez transmisiunea live și chat-ul cu cei care ne urmăresc. Pentru a fi dinamici și pentru a păstra în timp real legătura cu cei care ne urmăresc, nu ne rezumăm la un laptop sau un PC cu un monitor și la smartphone-uri. Vrem totul să fie ca la carte și nu facem rabat de la monitoare. Dacă de 3 monitoare am nevoie să fiu productivă, 3 monitoare folosesc.

  Nu de alta, dar am tot făcut compromisuri de-a lungul timpului și am avut doar de pierdut. Am pierdut timp, nu m-am mișcat suficient de repede în anumite proiecte, am pierdut din vedere email-uri importante sau am uitat efectiv că unele lucruri trebuiau făcute pentru că nu le aveam sub nas.

  monitorul portabil AOC 16T2

  Poți lua monitorul portabil AOC 16T2 peste tot cu tine

  Cea mai mare provocare a noastră este să ne luăm liber, să plecăm de acasă. Mai ales când era cazul să petrecem mai multe săptămâni la părinți sau în vacanțe, plecam cu toată casa după noi. Pentru editare video și productivitate, în special, repet, nu ai ce să faci doar cu laptopul. Mai ales dacă urmezi script-uri și scenarii de editare, pe 13 – 14 inch, să ții deschis programul de editare și documentul word, se poate dovedi o corvoadă.

  Acum, dacă vrem să plecăm la munte o săptămână, avem nevoie la noi doar de laptopuri și de câte un monitor portabil. Eu folosesc de jumătate de an un laptop HP Spectre X360 pe post de stație de lucru. Mă ajută mult dimensiunile sale pentru portabilitate și capacitățile sale hardware pentru editare și multi-tasking. Totuși, faptul că ecranul său este mic, întrucât vorbim despre un ultrabook, implică utilizarea unui monitor secundar.

  De aceea, laptopul îl folosesc de sine stătător doar pentru task-uri simple și rapide, dar și pentru consum de divertisment. Pentru proiectele video, redactare texte și productivitate, la birou folosesc un monitor secundar de 32 inch pentru profesioniști de la BenQ.

  În timp ce, pentru productivitate în deplasare/în vacanțe, îl folosesc cu monitorul portabil AOC i1601FWUX. Singurul lucru important ca monitorul să funcționeze cu laptopul, oricare ar fi el, trebuie să existe conectivitate Display-Port. Pe vechiul laptop de la Acer nu aveam Display-Port, spre exemplu.

  AOC 16T2

  Monitorul portabil AOC 16T2 nu necesită energie de la priză sau altă sursă, după ce e încărcat

  AOC 16T2 are o baterie cu capacitate de 8000 mAh. Desigur, trebuie încărcată la priză, dar o dată ajunsă la 100%, poți lua peste tot cu tine monitorul portabil și îl poți folosi cât e ziua de lungă, uneori până la 2 zile, în funcție de task-urile pe care le desfășori.

  Foarte important este că acest monitor vine în pachet cu cablu USB-C la USB-A. Nu vă spun cât am fost nevoiți să căutăm prin magazine un astfel de cablu acum 2 ani pentru monitorul meu. Probabil acum găsiți mai ușor, dar atunci îmi amintesc că abia de pe Amazon am reușit să comandăm ceva ce să fie și bun.

  monitorul portabil AOC 16T2

  Construcția este elegantă, din aluminiu, iar greutatea este de puțin sub 1kg. Astfel, dacă ai un laptop de 1,5 – 2kg și monitorul de 1kg, tot nu trebuie să cari după tine toată stația de lucru, cu desktop de multe kilograme și monitor cât bancheta din spate a mașinii.

  Portabilitatea este una dintre cheile succesului în productivitate

  Chiar dacă ești web designer, account manager sau programator. Chiar dacă ești antreprenor, editor video sau fotograf. Cu siguranță la un anumit moment te-ai găsit în situația în care ai fi dat orice pentru un monitor portabil la o întâlnire cu un client sau un partener de business. Cel puțin, nouă ni s-a întâmplat.

  Spre exemplu, dacă ești fotograf, probabil clienții tăi vor dori să vadă rezultatele în urma ședințelor foto, fără să-i plimbi prin toate folderele din laptop. Dacă ești account manager, probabil nu vrei să vadă clientul ce ai pe desktop și la ce alte proiecte mai lucrezi. Ei bine, un monitor secundar, și cu funcție tactilă, poate fi un aliat de nădejde.

  Poate fi vorba despre un monitor cum folosesc eu și Cristi. Cum de altfel, poate fi un monitor cum este AOC 16T2. Depinde care îți este modul de lucru și ce vrei să scoți de la respectivul monitor. Eu nu sunt fan ecrane tactile. Laptopul meu are ecran tactil și nu îi văd rostul.

  Cel puțin, nu în stilul meu de interacțiune cu ecranele. La fel, funcția tactilă nu mi-e utilă nici în cazul monitorului. Însă, vine Cristi și combate experiența mea cu experiența lui, iar asta pentru că interacțiunea lui cu tehnologia este total diferită de a mea.

  Prețuri și diferențe între AOC i1601FWUX și monitorul portabil AOC 16T2

  Un monitor portabil AOC i1601FWUX costă 1000 lei. Un monitor portabil AOC 16T2 costă 1550 lei. Merită diferența? Depinde care îți sunt nevoile și prioritățile. Depinde pentru ce folosești produsul. Unul nu îl exclude pe celălalt.

  Pentru ce fac eu, AOC i1601FWUX e perfect. Pentru ce faci tu, se poate ca AOC 16T2 să fie necesar. De aceea, te îndrum spre pagina de produs, să analizezi pachetul de specificații și alte aspecte care te pot ajuta când îți faci un Tier List de cumpărături.

  AOC 16T2

  AOC i1601FWUX are margini mai subțiri, din plastic, AOC 16T2 are margini din aluminiu, mult mai subțiri decât ale predecesorului. Tipul ecranului diferă, designul și construcția la fel. Ambele au smart cover pentru protecție și picior de susținere orizontal și vertical. Ambele sunt subțiri și portabile, dar nu ambele sunt tactile. De asemenea, AOC i1601FWUX nu asigură IPS ultra view, cum o face AOC 16T2.

  Monitorul portabil AOC 16T2 are două intrări USB-C

  Acest lucru permite folosirea a două dispozitive simultan și comutarea rapidă între cele două surse. Spre exemplu, îl poți folosi conectat la laptop sau PC, dar și în mod DeX pentru smartphone. De asemenea, se încarcă independent comparat cu modelul anterior pe care îl dețin. În sensul că, modelul AOC i1601FWUX se încarcă de la laptop sau PC, pe când AOC 16T2 se încarcă de la priză și are autonomie de până la 8 ore. Nu în ultimul rând, monitorul 16T2 are port pentru mufa jack de 3.5mm.

  Recomand monitoarele portabile AOC

  Indiferent de modelul ales, cu certitudine vă veți face treaba cu ele. Știu, unii vor spune că 1000 – 1550 lei costă un telefon mid-range sau un monitor de 32 inch pentru birou. Cum de altfel, alții vor spune că ”își fac ei treaba foarte bine cu un laptop, n-au nevoie de monitor portabil”. Dar, ca de obicei, eu nu sunt aici să conving pe nimeni că astfel de produse ne pot ajuta să fim mai productivi. Sunt aici doar să vă împărtășesc din experiențele personale, poate vă sunt de folos în luarea unor decizii.

  Să spunem că ești la o întâlnire de business. Dacă dai de un client care nu vrea să-și mijească ochii în ecranul ultrabook-ului de 13 inch, unde ai deschis mai multe documente, șansele să îi dezvolți frustrare cresc considerabil. De regulă, oamenii care fac business vor să nu le consumi mult din timp și să îi convingi din primele minute. Poți fi profesionist sau poți să o dregi cu ce ai.

  Personal, aș prefera să am o întâlnire cu un web designer sau un fotograf care deține un monitor portabil și îmi poate prezenta un proiect în toată splendoarea lui, nu aglomerația de pe ecranul laptopului. Însă, asta e doar părerea mea. Deciziile finale vă aparțin.

  Pentru alte întrebări despre monitoarele portabile AOC testate de noi, vă aștept în secțiunea de comentarii. De asemenea, puteți oricând să veniți LIVE pe YouTube Noobz luni și miercuri de la 20:00. Aici ne puteți adresa în timp real întrebări și putem face teste ”pe viu”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.