More

  De ce nu se poate APPLE fără SAMSUNG

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Într-un comunicat, Apple a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu producătorul taiwanez, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company(TSMC), în ceea ce priveşte mutarea unei părţi a producţiei de chipuri, de la Samsung la TSMC. Aţi auzit bine! Samsung este unul dintre furnizorii principali de componente ai Apple, furnizând chip-uri, memorii flash şi display-uri.

  Samsung şi Apple au o lungă istorie împreună, iar mutarea, bruscă, a productiei, chiar şi parţial, este greu de realizat. Pe de altă parte, Apple este cel mai mare client al Samsung, la categoria componente, iar o scădere a cererii ar săpa adânc în buzunarele companiei Samsung.

  „Dacă Samsung pierde Apple, acest lucru va avea un mare impact, pentru că Apple reprezinta o parte importantă din vânzarile de chip-uri ale Samsung”, spune Mark Newman, analist la Stanford Bernstein în Hong Kong.

  Cei doi mari producatori erau partenerii ideali, acum 10 ani, pe vremea când nu erau în competitie pe aceeaşi piaţă. Cu timpul, însă, Samsung a început să fabrice smartphone-uri care, în ziua de azi, au ajuns să eclipseze complet iPhone-ul.

  Din cauza maturizării pieţei de tehnologie nouă, din care smarphone-urile şi tabletele reprezintă o importantă fracţiune, competitivitatea şi cerinţele clienţilor cresc exponenţial, de la un sezon la altul, şi, pentru a putea rămâne în joc, marii producători trebuie să acorde atenţie celui mai mic detaliu, lucru care face dificilă relaţia dintre furnizorii de componente, tehnologie şi materiale.

  Comenzile de componente, pe care Apple le-a facut către Samsung, anul trecut, au atins suma de 10 miliarde de dolari, un procent important din cifra de 59 miliarde de dolari, raportată de Samsung ca venit realizat din vâzările de componente.

  Vom urmări această simbioză „nocivă” pentru business şi vom reveni cu un articol despre istoria acestei relaţii, care se întinde pe mai mult de o decadă şi ajunge înapoi în timp, până la primele modele de iPod, fabricate de Apple, care foloseau mini hard-disk-uri Samsung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.