More

  Lozul necâștigător tras de Microsoft: Touch-screen

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Raportul afirmă că transporturile de laptopuri cu ecrane touch sunt cu mult mai mici ca valoare decât estimările optimiste ale producătorilor, cum ar fi Acer (nici măcar nu e vorba de un brand de top), al cărui președinte Jim Wong spunea în luna Mai că 30-35% din notebook-urile produse vor avea touch-screen.

  „Estimăm că 17-18% din notebook-uri vor avea touch-screen anul acesta” spune Bob O’Donnell, analist la IDC.”Dar chiar și așa, pare o estimare optimistă peste măsură” a mai spus acesta, lăsând să se inreleagă că o estimare mult mai realistă ar fi între 10% si 15%.
  Aceste cifre, rostite de una din cele mai mari companii de analiză a datelor de piață, cad greu în stomacul celor de la Microsoft, care sunt legați de caracteristicile touch ale Windows 8.

  Srategia a fost, în opinia noastra, o strategie proastă. Nu poți crește vânzările, bazându-te pe o caracteristică neesențială a produsului. Un exemplu de astfel de produs este procesorul Haswell. Chiar dacă vei găsi o ofertă mai bună pentru un portabil care are procesor Ivy Bridge, având în vedere consumul mult mai redus de energie al succesorului, care duce la o autonomie aproape dublă, merită banii plătiți în plus pentru un Haswell, fiind un procesor de ultimă generație care vine astfel cu o îmbunătățire radicală.

  Touch-screen-ul, în cazul Windows 8, ca pivot al vânzărilor, înseamnă o strategie bazată pe un „moft”, pe ceva asimilabil cu fashion sau lifestyle, nu pe utilitate sau performanță.

  Cum prețurile la laptopurile cu touch-screen, sunt SENSIBIL mai mari decât ale laptopurilor normale, chiar nu vedem rațiunea de a-ti cheltui banii, doar
  ca să apeși cu degetul pe ecran. Tastatura și mouse-ul trebuie oricum să le folosești. Întreaga industrie PC, a fost afectată de ambiția prostească a Microsoft, de a vinde touch-screen-uri.

  IDC estimează o scădere totală a comerțului cu PC-uri de 8%, pe anul 2013, însă această estimare are la bază un final de an cu vânzări bune și în creștere față de prima jumătate a anului, lucru care pare improbabil în acest moment.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.