Cel mai tare CUȚIT construit vreodată

Cel mai tare CUȚIT construit vreodată

Avatar
- 28.10.2013, 18:35 în Cultura
0

SHARES

Orice cuțit Swiss Army ar putea fi folosit ca armă sau unealtă. De la lama de câțiva centimetri, până la forfecuța de tăiat unghii sau acul de cusut piele, toate accesoriile pe care le oferă sunt utile.

knife1

Ce vedeți în fotografia de mai sus, întrece însa orice urmă a bunului simț: 100 de arme, scule, unelte comprimate într-un obiect. Nu vom putea însă
înțelege fotografia, fără puțină istorie.

knife12
Contrar așteptărilor, acest briceag multi-tool care pare a fi Swiss Army, nu a fost făcut în Elveția, explică David Miller, curator asociat al National Museum  of American History, unde se află acest obiect. Cuțitul a fost fabricat în Solingen,  în Germania, de J.W.Holler Company. Solingen, supra-numit pe bună dreptate Orașul Lamelor, este recunoscut încă din Evul Mediu ca fiind căminul celor mai rafinate și bine lucrate cuțite, săbii sau foarfece fabricate în Europa.

knife11
În anul 1870, John S. Holler a decis să extindă compania pe care o deținea pentru a putea face față concurenței companiilor britanice. Ca orice bun patron, Holler avea nevoie de un plan de marketing. Cum nu existau nici Facebook, nici Twitter pe vremea aceea, afacerea avea nevoie de un produs demonstrativ, care să poată fi așezat într-o servietă și arătat potențialilor clienți. Astfel ideea genială pe care Holler a avut-o, a fost să creeze un cuțit catalog, care să conțină absolut toate accesoriile cu care firma Holler își dota modelele obișnuite.

knife10
Este greu de spus privind fotografiile, însă acest cuțit-briceag-unealtă este mult mai mare decât un cuțit normal, dimensiunile reale fiind de aproximativ 25 cm lungime, 15 cm lățime si 12 cm adâncime.

knife9
Am încercat să deslușim toate accesoriile pe care le oferă, însă ne-am încurcat în multitudinea de lame, așa că vă putem spune ce nu are: desfăcător de sticlă bere!!!! Capacul pentru sticla de bere a fost inventat la 1892.

knife8
Acest „catalog” periculos, cântărește aproximativ 4 kg, iar desfășurarea lamelor, pentru a fi evaluate de eventualul cumpărător, dura în jur de 20-25 de minute, fiind o operațiune care necesita mare grijă, pentru ca salesman-ul să nu se rănească.
Miller spune că a fost șocat la prima vedere a neobișnuitului obiect. „Am fost impresionat în mod special de revolver”.

”If you bring this knife to a gunfight, you’re OK.” a mai spus curatorul și îi dăm dreptate.

knife5

knife6

knife7

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!