More

  Cum afectează dispozitivele portabile sănătatea copilului tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Copilul tău se joacă frecvent pe laptop, tabletă sau smartphone? Poate ar trebui să fii mai precaut.

  Cercetările arată cu expunerea celor mici la aceste tehnologii le poate afecta dezvoltarea, comportamentul şi învăţarea.

  Iată cele 8 motive pentru care cel mic nu ar trebui să mai utilizeze dispozitivele portabile:

  » Tabletele au un impact asupra dezvoltării

  Între naștere și vârsta, creierul se triplează în mărime și continuă să se dezvolte rapid până la vârsta de 21 de ani. Acest lucru necesită o gamă largă de stimulare care nu implică expunerea la tehnologiile menționate mai sus. În unele cazuri, aceste tehnologii provoacă întârzieri cognitive, tulburări de învăţare şi a crescut impulsivitatea.

  » Dezvoltare socială întârziată

  Copiii care folosesc lucruri cum ar fi iPad-urile, de multe ori au întârziere în dezvoltarea abilităților sociale ca vorbirea și realizările academice mai mici în școală.

  » Obezitatea

  1 din 4 copii canadieni şi 1 din 3 copii ameriani sunt supraponderali sau obezi. Aceste dispozitive de multe ori îi determină pe cei mici să fie sedentari. Acest lucru este echivalent cu creşterea în greutate.

  » Privarea de somn

  Nu este nimic surprintător, copiii au tendinţa de a sta până târziu să se joace pe calculator şi nu numai. Categoric, suntem cu toţii vinovaţi pentru că aceştia utilizează intens dispozitivele noastre.

  » Demenţa digitală

  Conţinutul media de mare viteză contribuie la deficitul de atenţie şi concentrarea scăzută. Acest lucru este cauzat de „tăierea creierului” de înscrisuri neuronale în cortexul frontal.

  » Risc crescut de dependenţă

  Aceste tehnologii despart de cele mai multe ori părinţii de copii. A fost demonstrat că atunci când detaşamentul părinţilor este absent, şansele de dependenţă cresc, mai ales când vorbim de dependenţa de tehnologie.

  » Expunerea la radiaţii

  Telefoanele mobile sunt o posibilă cauză cancerigenă din cauza radiaţiilor emise. Dr. Anthony Miller de la Universitatea din Toronto, Şcoala de Sănătate Publică, recomandă pe baza unei cercetări ca expunerea la radiofrecvenţă să fie reclasificată ca o posibilă substanţă cancerigenă.

  » Afectează tulpina ochilor

  Timpul petrecut în faţa ecranelor poate fi o presiune asupra ochilor oricărei persoane, dar mai ales a copiilor. Aceştia pot dezvolta sindronul computer vision, care este un tip de tulpină vision. În cazul în care copilul tău foloseşte intens aceste dispozitive, restrânge cât de curând timpul la 30 de minute.

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.