More

  Previziuni despre lumea de mâine de la cercetători şi analişti

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Luând în considerare tot ce se întâmplă la nivel global în această perioadă, ne punem semne de întrebare cu privire la ceea ce se va întâmpla cu lumea de mâine, cu calculatoarele şi roboţii, cu politica şi afacerile, cu ştiinţa şi natura, cu societatea în general şi cu tehnologia.

  În ţările din Occident este deja ceva absolut obişnuit ca medicii să le prescrie pacienţilor tratamente prin intermediul aplicaţiilor, lucru care pătrunde treptat şi pe piaţa din România.

  Deşi unii au prezis că în 2013 aveai să poţi juca jocuri virtuale în propria curte, se pare că s-a întârziat cu acest serviciu până în 2015.

  Citeşte şi: Samsung pierde, Apple câştigă: 548 de miliarde de dolari este miza

  Potrivit unui grafic cu previziunile gânditorilor, cercetătorilor şi analiştilor din lume, se pare că 2016 va fi anul în care roboţii vor începe să fie folosiţi tot mai mult ca ajutor în agricultură, de către fermieri.

  De asemenea, unii prezic că rezerva de aur a Germaniei va fi luată de China şi că Facebook va fi declarată cea mai mare reţea socială din lume. Mai mult decât atât, tot în 2016 se spune că Oceanul Artic nu o să mai aibă pic de gheaţă în lunile de vară.

  Din 2017 până în 2022, ochii bionici de înaltă rezoluţie vor fi scoşi la vânzare, computerul tău va putea să miroasă, Marea Aral se va seca, tot mai mulţi oameni vor folosi dispozitive portabile care să le înregistreze şi să le salveze şi indexeze conversaţiile pe care le au cu cei din jur.

  Citeşte şi: Preşedinte Samsung Electronics: „Anul următor va fi greu!”

  Rămâne de văzut dacă din 2020 până în 2150, previziunile legate de o bază stabilită pe Marte sau dacă terenul din jurul Cernobâlului va fi dezvoltat ca parc naţional. De asemenea, dacă întradevăr China va pretinde că luna îi aparţine sau dacă oraşul Bangkok va fi cu adevărat cuprins de ape.

  Previziunile pentru anul 2037 arată că toate maşinile se vor conduce singure, iar cei care au deja permis, la un moment dat nu vor mai avea nevoie de el. Tot în preajma acestui an, se pare că zborurile comerciale vor avea loc fără piloţi.

  Se aşteaptă ca, în 2150 să avem deja o persoană care să fi trecut de vârsta de 150 de ani, iar în corporaţii vor fi lucrat doar roboţi.

  Sursa: ABC, BBC, CNN, Discovery News, The Guardian, IBM, MIT Technology Review Report, NASA, Naţiunile Unite. 

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.