More

  Samsung Galaxy S6 Edge Plus după 5 luni de utilizare: Un dispozitiv blând, uman şi prietenos

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La scurt timp după ce a apărut Samsung Galaxy S6 Edge Plus, am avut ocazia să îl testez pentru o perioadă de 3 săptămâni, iar cu fiecare zi ce a trecut m-am convins tot mai mult că trebuie să fie al meu.

  Acum, după 5 luni, cred că ar fi interesant pentru toată lumea să facem un follow-up a ceea ce poate oferi smartphone-ul şi cum s-a comportat „la drum lung”. Este evident că majoritatea smartphone-urilor, după o perioadă de timp, încep să funcţioneze defectuos, ecranul se agaţă, aplicaţiile rulează din ce în ce mai greu, iar bateria ţine tot mai puţin.

  Mai departe, voi încerca să prezint punctele esenţiale, care ţin şi de modul în care ar trebui păstrat şi, mai ales, cum se foloseşte corect pentru a evita eventuale avarii.

  Protejarea dispozitivului cu o carcasă şi folie de protecţie

  Cât timp am avut dispozitivul în teste, nici măcar un bebeluş nu ar fi fost mai în siguranţă decât smartphone-ul meu, în ciuda faptului că este un dispozitiv destul de rezistent la şocuri. Cu toate acestea, nu eram pregătit să îmi asum un asemenea risc.

  Imediat ce am avut propriul Samsung Galaxy S6 Edge Plus, primul lucru pe care l-am făcut a fost să cumpăr o carcasă de protecţie. Este foarte important să fiţi foarte atenţi atunci când achiziţionaţi un asemenea accesoriu.

  Eu am optat pentru o carcasă solidă, casantă, elegantă, dintr-un material de plastic. Este o carcasă „Clear View”, care îmi permite să răspund la apeluri fără a fi nevoie să am acces la ecranul smartphone-ului. Este foarte practică şi elegantă. Smartphone-ul are culoarea Black Sapphire, de aceea am ales o carcasă de aceeaşi nuanţă.

  Eu am cumpărat carcasa de protecţie din magazinul operatorului de telefonie mobilă la care sunt abonat, iar preţul acesteia a fost redus considerabil pentru că am folosit punctele de loialitate, acumulate pe parcusul anilor. Cu cât ai mai multe puncte, cu atât preţul este mai mic. Dacă eşti un client care nu foloseşte des punctele de loialitate, carcasa care are un preţ aproximativ de 240 RON, poate fi obţinută fără a plăti niciun fel de diferenţă.

  Dacă vrei o carcasă “Clear View”, achiziţionează şi o folie de protecţie

  Eu a trebui să o aflu pe pielea mea. Abia după ce mi s-a întâmplat, am văzut că a fost semnalată această problemă şi de alţi utilizatori. În orice caz, nu vorbim despre o avarie semnificativă, ci mai degrabă despre o serie de zgârieturi fine, pe toată lungimea display-ului, acolo unde carcasa face contact cu ecranul. Dacă ecranul este curăţat foarte bine, acele zgârieturi cu greu mai sunt vizibile.

  Este indicat ca folia de protecţie să fie achiziţionată dintr-un magazin specializat şi este important ca aceasta să aibă logo-ul Samsung, nu să fie transparentă sau să fie decupată acolo unde este scris Samsung pe dispozitiv.

  Este de notat faptul că acel contact dintre carcasă şi ecran intervine atunci când dispozitivul este ţinut în buzunar, înghesuit, pentru că atunci când mergi se creează procesul de frecare. Cu cât buzunarul este mai strâmt, cu atât forţa de frecare este mai accentuată. Rămâne la latitudinea fiecăruia să găsească cea mai bună soluţie pentru evitarea acestui inconvenient. Personal, am ales să evit pe cât posibil să mai ţin smartphone-ul în buzunar.

  Carcasa şi smartphone-ul trebuie curăţate periodic

  După ce începem să folosim carcasa, trebuie să fim conştienţi că dispozitivul trebuie curăţat periodic, deoarece se strange foarte multă mizerie în anumite părţi, care în timp poate zgâria dispozitivul.

  Cel mai des, mizeria se strânge acolo unde există un contact direct între carcasă şi smartphone. Cea mai vizibilă este mizeria de pe colţurile carcasei. Aceste colţuri sunt transparente, iar după numai câteva zile de utilizare se strânge destul de mult praf.

  Acelasi lucru este valabil şi pentru spatele dispozitivului. Cu toate că vorbim despre Corning Gorilla Glass 4, pot apărea acele zgârituri fine, care sunt prezente şi pe ecranul dispozitivului (meu).

  Bateria şi încărcarea rapidă

  Când am început să testez dispozitivul, am fost atât de dezamăgit de perioada de funcţionare a bateriei, încât nu îmi venea să cred cum a putut Samsung să scoată o asemenea „porcărie” de telefon, a cărei baterie nu ţinea mai mult de 12 ore (atenţie!) folosit în regim normal de funcţionare. Este imposibil, mai ales că bateria nu mai trebuie formatată.

  Android optimizează aplicaţiile şi perioada de funcţionare a bateriei

  Pentru cei care nu ştiu, sistemul de operare Android optimizează aplicaţiile şi, implicit, perioada de funcţonare a dispozitivului, în funcţie de comportamentul de utilizare. Prin urmare, după 3-4 zile, dispozitivul a început să aibă o perioadă de funcţionare de 42 de ore cu o utilizare normală, respecitv 20 de ore dacă este abuzat pe internet şi cu multe filme vizionate pe YouTube.

  Nu numai că perioada de funcţionare este prelungită, acelaşi lucru este valabil şi pentru durata de viaţă a bateriei. Trebuie reţinut faptul că Samsung Galaxy S6 Edge Plus nu are baterie detaşabilă. Nu mai poţi schimba bateria atunci când constaţi că trebuie să măreşti numărul de încărcări între utilzări.

  Lucrul care m-a uimit este că, după 5 luni de funcţionare şi abuz, cu fluctuaţii în utilizare, perioada de funcţionare a rămas aceeaşi. Este ceva care pe mine m-a bucurat foarte mult, mai ales din experienţa cu celelalte dispozitive Galaxy S2, S3, S4 şi S5.

  Încărcarea rapidă

  Samsung Galaxy S6 Edge Plus are funcţia de încărcare rapidă, care este, după părerea mea, cel mai bun lucru pe care Samsung l-ar fi putut implementa. Înainte de a avea acest smartphone, am avut Samsung Galaxy S2, după care am trecut la Samsung Galaxy S3. Am fost foarte mulţumit de acele dispozitive, iar faptul că până să trec la S6 Edge Plus am folosit un Galaxy S3 este dovada clară.

  În plus, fac parte dintr-o familie de utilizatori Samsung Galaxy, S4 şi S5 fiind smartphone-uri care şi-au făcut loc în casa noastră de ceva timp, dar care lasă de dorit din nenumărate puncte de vedere, pornind de la durata să încărcare şi durata de viaţă a bateriei, până la modul în care poţi realiza fotografii, iar lista poate continua.

  Încărcarea rapidă nu este doar o funcţie care în 90 de minute încarcă complet bateria dispozitivului, ci este o funcţie care aduce linişte în familie şi universul înconjurător. Din motive pe care nu mai are rost să le amintesc aici, în locuinţa noastră există un singur încărcător pentru 3 dispozitive. În mod normal, asta ar fi o problemă destul de mare. De ce nu iau un încărcător în plus? Pentru că nu am timp, nu vreau şi tot timpul găsesc motive mai bune pentru a folosi banii respectivi, dar principalul este că nu este încă necesar.

  Smartphone-ul Galaxy S4 are nevoie să stea la încărcat o perioadă destul de mare, motiv pentru care acesta se încarcă pe timpul nopţii. Dimineaţa, înainte de a pleca la birou, scot S4 de la încărcat, cuplez S6 Edge Plus la sursa de energie, iar până plec la birou, dispozitivul este complet încărcat. În acest fel, nu trebuie să iei încărcătorul după tine şi să îl uiţi pe la birou, apoi să dispară şi să rămâi cu un singur încărcător în casă.

  Dimensiune, utilizare şi funcţionalitate

  Samsung Galaxy S6 Edge Plus are un ecran de 5,7 inci, care poate părea foarte mare şi dificil de manevrat pentru mulţi dintre utilizatori. Adevărul este undeva la mijloc, iar în ceea ce mă priveşte, nu aş putea reveni la un dispozitiv de dimensiuni reduse. Pur şi simplu, mâna mea s-a obişnuit cu dimensiunea ecranului şi, din punct de vedere vizual, este de la sine înţeles că experienţa de utilizare şi interacţiune cu dispozitivul este de o calitate superioară.

  Singurul dezavantaj, care vine odată cu dimensiunea, este că, atunci când adaugi carcasa, dispozitivul devine mai gros, mai robust, un pic mai greu. Dar, cum eu sunt un optimist incurabil, am hotărât că tot răul este în bine şi am exploatat la maxim ceea ce carcasa poate oferi. Astfel poţi obţine de la smartphone-ul tău ceea ce numai o carcasă foarte scumpă pentru tablete poate oferi.

  Samsung Galaxy S6 Edge Plus este fără doar şi poate un dispozitiv cameleonic

  Aici cred că trebuie să explic puţin, cu toate că titlul se explică de unul singur. Cu ajutorul acestui smartphone mă pot descurca în 80% dintre situaţii, mai puţin să desfac o sticlă cu vin, cu toate că dacă m-aş chinui, sunt convins că o sticlă de bere aş putea să o desfac fără probleme (nu, nu voi încerca).

  Camera dispozitivului, despre care am vorbit într-un articol detaliat atunci când l-am testat, este atât de bună încât am şi uitat când am folosit ultima oară scanner-ul. Nu ai nevoie de nimic mai mult decât o poză a documentului de care ai nevoie, editarea pozei cu trunchiere (avansată pe mai multe puncte), iar scanarea este gata. Adio fire, adio multifuncţională conetată la calculator. Totul poate fi realizat “pe fugă”, în timp real.

  Mi s-a părut incredibil faptul că, în Play Store, atunci când s-a menifestat (inhibat) tulburarea mea obsesiv-compvulsivă la vederea unghiului strâmb al singurului tablou din casă, am găsit aplicaţia de poloboc (boloboc sau nivelă cu bulă de aer), care m-a ajutat să îmi recapăt linistea sufletească. Şi, apropo, dimensiunea smartphone-ului chiar a ajutat în situaţia data. În Play Store găseşti tot felul de aplicaţii pentru orice situaţie în care te-ai afla, dar despre aceste aplicaţii vom vorbi în alt articol.

  Sistemul de operare Android 5.1.1 este foarte rapid, iar până în prezent nu am avut probleme de îngheţare, agăţare sau latenţă cu dispozitiv. Dacă tot vine vorba de sistem de operare, aştept cu nerăbdare Android 6.0 Marshmallow. Multora le este frică de upgrade, dar eu sunt de părere că este o evoluţie, nu o involuţie. Nu se poate întâmpla nimic rău, nimic ce nu poate fi remediat, în orice caz.

  Concluzia

  Dacă ar fi să trag o concluzie într-o singură propoziţie, aceasta ar fi: „Samsung Galaxy S6 Edge Plus este fără doar şi poate un dispozitiv blând, uman şi prietenos”. Totul se rezumă la calitate – preţ, iar aici singurul care a reuşit să justifice preţul, în ceea ce mă priveşte, este Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

  Rămâne de văzut cu ce ne va surprinde gigantul Samsung o dată cu lansarea Galaxy S7, care se aşteaptă să aibă loc în luna martie a acestui an, cel mai probabil pe data de 11, aşa cum ne informează Shai Mizrachi printr-o postare pe contul său de Twitter, dar care cu siguranţă va fi prezentat la Mobile World Congress, eveniment de tehnologie ce va avea loc în doar 3 săptămâni în Barcelona, Spania.

  După 5 luni de utilizare, Samsung Galaxy S6 Edge Plus funcţionează mai bine ca în prima zi când l-am scos din cutie (fac referire la baterie, evident), iar ceva mă face să cred că, dacă Samsung Galaxy S7 nu vine cu ceva cu adevărat incredibil, mă va găsi şi lansarea Samsung Galaxy S7 Edge Plus , dacă nu chiar cea a S9 Edge Plus, tot cu acelaşi smartphone în dotare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.