More

  Metode contraceptive: Aplicaţia care te ajută să nu rămâi însărcinată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Monitorizarea perioadei de fertilitate este tot mai populară în ultima perioadă. Totuşi, deşi utilizează aplicaţii care le ajută să nu rămână însărcinate, multe femei nu ţin cont de contracepţia în sine, potrivit unor noi studii.

  „Îmi monitorizez ciclurile de fertilitate şi mă asigur că partenerul meu este extrem de atent (foloseşte prezervativ), în perioada în care sunt cel mai fertilă”, a declarat Ellie pentru BuzzFeed News, refuzând să îşi spună şi numele de familie, din pricina temei discutate.

  „Mă simt mult mai bine când nu iau anticoncepţionale şi aplicaţia chiar m-a ajutat să îmi urmăresc evoluţia.”, a mai adăgat aceasta.

  Ellie utilizează Period Tracker, una dintre sutele de aplicaţii pe care oamenii le folosesc pentru a preveni sarcinile, prin notarea perioadelor fertile, prin alarme care te anunţă când ai uitat să iei pilula sau oferind diferite sfaturi contraceptive.

  Printr-o simplă apăsare de buton, femeile şi partenerii lor adună, analizează şi accesează tot felul de date cu privire la corpurile lor. Totuşi, aceste aplicaţii, fiind doar aplicaţii, pot conţine informaţii eronate, iar femeile pot lua decizii, precum programarea unui contact sexual neprotejat, bazându-se pe o analiză din telefonul personal, lucru ce le poate expune riscului de a rămâne însărcinate.

  Aceste aspecte au fost discutate într-un studiu realizat de Emily Mangone, o studentă de la Universitatea de Nord din California, care susţine că jumătate din sarcinile din Statele Unite sunt nedorite şi sunt întâlnite la tineri, cu venituri mici, preponderent la femeile africano-americane.

  În studiu se arată că, peste 40% dintre respondenţi nu au menţionat niciun dispozitiv de contracepţie (prezervativ), ci doar utilizarea unei aplicaţii care oferă informaţii cu privire la fertilitate şi când este sigur să întreţii relaţii sexuale neprotejate, iar cifra acestora se pare că este în creştere.

  „Oricine poate face o aplicaţii despre contracepţie şi despre sănătatea sexuală şi nu este necesar să fie fondată pe ştiinţă sau realitate”, a declarat Mangone pentru publicaţia americană, trăgând un semnal de alarmă cu privire la pericolul la care se expun partenerii care întreţin relaţii sexuale neprotejate.

  Mangone este de părere că aceste tipuri de aplicaţii ar trebui să explice şi să adreseze un set complet de probleme de sănătate la care se expun partenerii atunci când nu se protejează. Dezvoltatorii par să fie mai îngrijoraţii cu privire la numărul de utilizatori ai aplicaţiei, decât de informaţia pe care o furnizează aceasta.

  „Pe măsură ce aceste aplicaţii devin mai valoroase, cu siguranţă vom vedea mai multe persoane utilizându-le, dar am temeri mari cu privire la validitatea acestora, pentru că nu oricine are ciclul regulat”, spune Dr. Brian Levine, de la Colorado Center for Reproductive Medicine din New York. „Din nefericire, multe astfel de aplicaţii nu au întrebări personalizate, pentru a se asigura că eşti pacientul potrivit pentru a le utiliza.”

  „Doar folosind prezervative , fără nicio altă metodă de contracepţie, am ceva emoţii, aşa că verific destul de des aplicaţia. Cred că este mai sigur aşa decât să ţin minte singură şi cred că este o practică prin care nu mai sunt nevoită să stau cu frică”, a ţinut să mai precizeze Ellie.

  Dezvoltatorul Period Tracker, GP Apps, nu a răspuns atunci când i-a fost solicitat punctul de vedere cu privire la aspectele menţionate mai sus.

  Foto: Sergiy Tryapitsyn / Getty Images

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.