More

  Uber îşi avertizează şoferii când merg cu viteză prea mare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber şi siguranţa sunt două cuvinte care sună ciudat împreună, în funcţie de persoanele pe care le întrebi. Se pare că, Uber refuză să se ocupe de verificările de siguranţă de bază pentru noii şoferi, iar rezultatele sunt uneori catastrofale, asta dacă este să luăm în consideraţie situaţia dintre compania de ridesharing şi 2 oraşe din America.

  Los Angeles şi San Francisco sunt convinse că verificările pe care Uber le face şoferilor nu sunt atât de bune precum pretinde compania şi se pare că cele 2 oraşe au dovezi ample care indică acest lucru.

  Potrivit Engadget, un procuror a iniţiat deja un proces împotriva Uber pentru a scoate la iveală dacă serviciul de ridesharing angajează şoferi cu dosare penale. Mai mulţi şoferi se pare că au comis ilegalităţi destul de serioase, inclusiv crimă şi interacţiuni sexuale. Avocatul apărării pretinde că aceasta este o dovadă că Uber face declaraţii „false şi înşelătoare”.

  Un reprezentant Uber a declarat pentru New York Times că verificările realizate de companie asupra trecutului şoferilor sunt bune, precum cele realizate pentru şoferii de taxi. „Niciunul nu este 100% curat”, spune Uber, subliniind faptul că unii şoferi de taxi au comis ilegalităţi asemănătoare.

  În prezent, firma tocmai rulează un update pentru interfaţa şoferilor din aplicaţie, care va monitoriza activitatea acestora pentru a oferi sfaturi în cazul în care lucrurile nu sunt făcute corespuzător.

  Spre exemplu, dacă un şofer Uber apasă mai tare decât normal pedala de acceleraţie sau frânează excesiv, va fi atenţionat de fiecare dată. Platforma va şti de asemenea dacă conduci şi foloseşti în acelaşi timp telefonul, amintindu-ţi de fiecare dată unde este locul acestuia.

  În final, cei care au lucrat mai multe ore decât cele recomandate vor fi sfătuiţi să ia o pauză pentru a nu îşi pune viaţa în pericol, ca de altfel şi a celorlalţi care se urcă la bordul maşinii. Pentru moment, actualizarea este disponibilă pentru Statele Unite ale Americii.

  La Uber România, toti soferii parteneri trec de o verificare riguroasă. Pentru a deveni şofer partener Uber, doar câteva din condiţii sunt:

  » cel putin 21 ani şi permis de cel puţin un an experienţă
  » cazier auto şi judiciar curate
  » asigurare auto şi inspecţia tehnică la zi

  „Siguranţa este foarte importantă la Uber, fie că vorbim de parteneri sau de utilizatori”, a declarat pentru Noobz.ro unul dintre reprezentanţii Uber România.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.