More

  Free Trial Card: Ce părere am despre acest serviciu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Free Trial Card – Sunt brandurile și corporațiile rele? Și avem nevoie de un Robin Hood al consumatorilor? Acestea sunt două întrebări la care încercăm să găsim răspuns în materialul de astăzi.

  Subiectul a pornit de la o știre care anunță apariția serviciului „Free Trial Card”. Acesta anulează abonamentele utilizatorului de pe platformele de streaming după ce perioada de o lună gratuit a expirat. Știți despre ce vorbim, iar noi știm și mai bine pentru că am pățit-o și am pățit-o rău.

  Servicii de streaming precum Netflix, HBO Go și altele oferă o lună gratuit de vizionare. Foarte frumos, doar că este nevoie să introduci un card de debit sau credit pentru a putea beneficia de acea lună gratuită.

  Ni s-a întâmplat și nouă, când am plătit 3 luni HBO Go, după expirarea perioadei de gratuitate, din simplul motiv că am uitat de acel abonament. Într-un fel, simt că suntem tratați ca la bar: „Dacă bei uiți, așa că plătește înainte”.

  Cum piața este locul în care cererea se întâlnește cu oferta, aflăm că Josh Browder, un tânăr antreprenor de 22 de ani, a creat “Free Trial Card”. Să fie tânărul Browder acel Robin Hood din povestea noastră? Rămâne de văzut.

  Free Trial Card permite înregistrarea pe platformele de streaming

  Cu ajutorul Free Trial Card, utilizatorii pot folosi un card cu orice nume, adresă și email pentru a se înregistra pe platformele de streaming, beneficiind astfel de perioada de gratuitate. Când perioada a expirat, cardul va respinge automat plata.

  Ideea a apărut după ce Josh a realizat că plătește un abonament pentru o sală de fitness la care nu a mers niciodată. Motivația din spatele acestui demers este taxarea automată de către companii pentru servicii, mizând pe faptul că utilizatorii uită să anuleze acele abonamente.

  Reporterul publicaței Wired, a testat acest serviciu și a menționat că a funcționat perfect. De asemenea, acesta a testat și dacă acest card permite realizarea unor cumpărături pe internet, dar fără succes. Plata a fost respinsă, ceea ce înseamnă că acest card nu poate fi folosit pentru fraude.

  Întrebat despre băncile care sprijină acest demers, Josh a refuzat să le nominalizeze. Acesta a spus că respectivele instituții bancare nu știu că acest card este folosit în acest scop. Dacă ar afla, se teme că întreaga operațiune ar putea fi oprită.

  Iar aici se cam oprește mirajul eroului cu arc și săgeți care vine în ajutorul nostru, al consumatorului. Este adevărat că serviciul lansat de Josh te ajută să economisești bani prin anularea unor abonamente despre care ai uitat. Dar procesul este un pic mai complex. Este un fel de „ai scăpat de dracu și ai dat de ta-su”.

  Pentru a folosi Free Trial Card sub un nume fals, trebuie să dai numele tău real și datele reale. De ce? Pentru că altfel toată lumea ar putea să creeze lunar câte un cont fals și toată lumea ar avea Netflix fără să plătească, până când Netflix ajunge la faliment. Asta ar însemna furt, iar băiatul vostru Josh ar merge după gratii pentru foarte mult timp.

  Free Trial Card este gratuit

  Nu trebuie să plătești nimic. Tot ce trebuie să faci este să își dai datele personale. Dap. Datele personale. Atât. Aaaa…acă vă întrebați ce face acest băiat cu datele voastre, întreba-ți-mă să vă întreb.

  Și revenim la vechea zicală, care nu este atât de veche „dacă nu plătești pentru produs, tu ești produsul”. Sincer, nu știu ce să mai cred. Nu știu ce aș prefera. Să plătesc 3 luni un abonament despre care am uitat sau să îmi dau datele mele unei persoane pe care mi-ar fi destuld e greu să o acționez în justiție dacă aș fi supus unei nedreptăți.

  Vreți să acceptați sau nu, este aceeași abordare pe care o are și Revolut. Curs valutar de falimentează băncile și casele de schimb, comisioane zero pentru retrageri mai mici de suma X, ce să mai. Oameni buni, care vor să lupte cu băncile. Ei nu au nimic de câștigat din treaba asta. NIMIC! Trăiesc cu aer, iar serverele merg cu dioxid de carbon.

  Acum că am lămurit cum stă treaba cu Robin Hood, să vedem unde se plasează brandurile și corporațiile. Oare chiar se bucură la cei 15-20 de euro pe care îi obține de la un uituc ca mine? Asta îi ține pe ei la nivelul la care să poată realiza filme cu actori precum Joe Pesci, Robert DeNiro, Al pacino, regizați de Martin Scorsese? Nu prea cred.

  Culmea este că această practică cu atașarea cardului pentru plata automata este gândită tot pentru noi, utilizatorii uituci. Totul se rezumă la rapiditate și la eliminarea oricărui factor care ar putea descuraja un utilizator.

  De ce folosesc brandurile această practică?

  Tocmai a trecut Black Friday. Sunt sigur că mulți dintre voi ați cumpărat măcar o tigaie de pe eMag. Gândiți-vă cât de mult vă bate eMag la cap să introduceți cardul în contul vostru. Este pentru a asigura un consumer journey cât mai plăcut și pentru a elimina frustrările.

  Cum este ca atunci când ai strâns un coș plin cu produse, să dai check-out și să fie nevoie să completezi o serie întreagă de câmpuri, versus aid at check-out, iar toată tranzacția să întâmplă imediat.

  Cam același principiu este și la serviciile de streaming, doar că ele, săracele, trebuie să te convingă atunci. Cine se mai întoarce să mai introduce date bancare după ce a trecut o lună și poate tu nu a folosit deloc serviciul? Poate că dacă ai plătit deja, o să te uiți, îți place și nu vei anula abonamentul. UITUCULE!

  Voi ce părere aveți? Cine este rău și cine este bun în povestea de mai sus? Lăsați părerile voastre în comentarii!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.