More

  China nu spionează prin TikTok, arată un raport al companiei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  China nu spionează prin TikTok, arată un raport al companiei. Din primul raport de transparență oferit de compania TikTok am aflat ceva destul de suspicios. China nu ar fi cerut informații despre utilizatorii aplicației.

  Tot mai multe țări i-au cerut companiei informații despre utilizatorii aplicației (care nu este atât de sigură pe cât pare). În cele din urmă, TikTok a oferit un raport despre prima jumătate a anului 2019.

  Din raport reiese faptul că Republica Chineză nu ar fi făcut nicio solicitare de acest fel. Care sunt țările care au solicitat raportări din partea TikTok, aflați din rândurile ce urmează.

  Motivul pentru care China nu ar fi cerut informații despre utilizatorii de TikTok

  Pentru unii este suspicios faptul că ByteDance, compania chineză care deține și operează TikTok, nu este destul de transparentă. Totuși, există o altă explicație pentru lipsa solicitărilor din partea guvernului chinez.

  TikTok nu este disponibilă în China. În țara sa de origine, ByteDance oferă o aplicație diferită, dar asemănătoare cu TikTok, numită Douyin. Potrivit unui raport BuzzFeed News publicat anul trecut, toate serverele TikTok de la ByteDance sunt situate în afara Chinei.

  Raportul BuzzFeed News vine în timp ce ByteDance încearcă să convingă parlamentarii americani că guvernul chinez nu folosește aplicația pentru a spiona utilizatorii americani.

  Armata și Marina americană au interzis utilizarea TikTok pe telefoanele de la guvern din motive de securitate cibernetică. ByteDance consideră că furnizarea acestor date despre TikTok este o modalitate de a aborda aceste preocupări.

  China nu spionează prin TikTok – Țările care au cerut informații despre utilizatori

  Majoritatea cererilor legale și guvernamentale în ceea ce privește utilizatorii aplicației au venit din India. TikTok declară că a primit 107 de cereri legale legate de 143 de conturi ale utilizatorilor indieni și a furnizat autorităților informații despre utilizatori în proporție de 47%.

  India este urmată de SUA. Din partea Americii, compania a primit 79 de solicitări în legătură cu 225 de conturi. Compania a oferit informații în 86% din cazuri.

  Japonia a cerut de 35 de ori informații companiei.

  Pentru a încuraja dialogul esențial pentru obținerea și menținerea încrederii, publicăm primul nostru raport de transparență în acest an, oferind o perspectivă asupra modului în care răspundem în mod responsabil la solicitările legale privind conținutul utilizatorilor.„, declară TikTok.

  Prin actualizări periodice, ne propunem să oferim comunității noastre posibilitatea de a înțelege mai bine acțiunile pe care le luăm în numele lor și de a ne evalua pe baza informațiilor actualizate.„, continuă declarația companiei.

  Compania a mai anunțat un alt raport de transparență pentru a doua jumătate a anului 2019, însă nu se știe când va apărea acesta. Rămâne de văzut ce va mai dezvălui noul raport.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.