More

  Samsung „The Cube” AX9500: Habar n-ai ce respiri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung „The Cube” AX9500 este cel mai performant purificator de aer de la Samsung. Noi am avut ocazia să îl testăm timp de 3 săptămâni.

  Înainte de a vă prezenta produsul cu toate specificațiile sale, vreau să punctez plusurile și minusurile pe care noi le-am identificat după aproape 3 săptămâni de utilizare. Ca plusuri trebuie să bifăm dimensiunea compactă și designul, care permite purificatorului Samsung să se integreze în orice spațiu. Fie că vorbim despre un birou, fie că este vorba despre o locuință. În al doilea rând este perfect pentru familiile cu copii de toate vârstele, bebelușii în special. Este evident că aerul fără impurități este important pentru noi toți, dar gândiți-vă că pentru bebeluși este crucial. Asta și pentru dezvoltarea lor. În primele luni de viață, când își formează imunitatea, impuritățile din aer pot avea un efect negativ pe termen lung. Iar cum nu poate să crească în munți, unde aerul este curat și bogat în oxigen, purificatorul de aer este cea mai bună soluție pentru ei.

  Ceea ce ne aduce la al doilea avantaj, care este silențiozitatea. Funcționalitatea Wind-Free oferă un proces de filtrare al aerului și un mediu în care pot dormi și cei mai pretențioși bebeluși. Aș mai puncta și eficiența filtrării particulelor mari de praf. Astfel, după mai multe zile în care am folosit purificatorul de aer în living, am constatat că nu se mai formează acele smocuri de praf de-a lungul plintei. Ultimul avantaj, demn de menționat, ar fi filtrele, mai exact procesul foarte simplu de schimbare. Filtrele deși pot fi schimbate rapid și simplu, au un sistem de siguranță, pentru a evita accidentele. Să nu uităm că aparatul este așezat pe podea, deci copiii au acces la el.

  The Cube nu prea are minusuri

  La capitolul minusuri am constatat că dacă este folosit foarte mult timp într-o încăpere, aerul devine uscat. Moment în care trebuie aerisit. Producătorul spune că purificatorul de aer nu dezumidifică aerul, dar, cu toate acestea, noi am constat că, la noi, cel puțin, se întâmplă asta. Desigur, poți contracara acest dezavantaj prin instalarea unui umidificator, care poate funcționa fără probleme concomitent cu purificatorul de aer de la Samsung.

  Cred că cel mai important aspect, cu care trebuie să începem este să înțelegem ce sunt purificatoarele de aer. Iar acest lucru îl putem face și invers, adică să stabilim ce nu sunt purificatoarele de aer. Urmăriți-mă puțin. În primul rând, purificatoarele de aer nu sunt aparate de aer condiționat. Și nu pot să nu accentuez acest aspect, mai ales în cazul modelului „The Cube”, care mai are în denumirea sa și atributul „Wind-Free”. Ce înseamnă asta? Sistemul de filtrare al aerului se realizează fără a crea brize nedorite în încăpere. Încă o dată, trebuie să știm că nu este un aparat de aer condiționat, deci nu va face mai răcoare în casă. Așa că nu vă așteptați la așa ceva. Desigur, există și modul standard de filtrare, care generează o briză ușoară, dar are același rezultat pe care l-ar avea și un ventilator. Mai exact nu răcorește încăperea.

  În al doilea rând, purificarea aerului presupune eliminarea particulelor fine, care pot pătrunde în plămâni și se pot depune pe aceștia. Astfel, aceste particule pun în pericol sănătatea noastră. Eliminarea particulelor din aerul aflat în încăpere nu va schimba aerul. Nu vei simți acel aer curat de munte, cu oxigen din abundență de te doare capul și te pocnește somnul instantaneu. Nici vorbă. Volumul de oxigen va rămâne același, iar purificatorul nu are cum să adauge o concentrație mai mare de oxigen.

  Samsung „The Cube” AX9500: Ce anume filtrează aparatul?

  Dar ce anume filtrează acest purificator de aer? Ei bine, produsul are mai multe filtre. Cei care ne urmăresc story-urile au văzut și momentul în care am pus purificatorul în funcțiune. În primul rând, sunt filtrate particulele mari de praf, polenul sau chiar părul fin de animale. Și Slavă Domnului, praf avem din abundență. Apoi, avem un filtrul de dezodorizare cu carbon, care elimină gazele dăunătoare, iar sistemul de filtrare HEPA captează până la 99,97% din praful de 0,26㎛ (micrometri). Ați prins ideea.

  Am spus că nu vă dau cifre, dar trebuie să vă spun această informație interesantă. Procesul de purificare Wind-Free purifică aerul folosind aproape 60.000 de micro-orificii. Le-am numărat. Erau 59.986. De-aia am spus „aproape” 60.000. Practic, acest aparat elimină acei inamici invizibili. Voi reveni un pic asupra acestui aspect, dar înainte vreau să vă spun mai multe despre „The Cube”.

  Mai exact, despre design. Asta în cazul în care nu l-ați observat deja. Design-ul este minimalist, unul  cu care Samsung ne-a obișnuit deja. Îmi place că au ales această culoare neutră, metal-silver, care se potrivește în orice decor. Fie că ai camera cu mobilier alb, așa cum avem noi sufrageria, fie că ai un birou cu o mască de calorifer roz, purificatorul de aer se potrivește în orice context.

  Samsung „The Cube” AX9500: Samsung AX9500 este modular

  Ce mi-a plăcut foarte mult este modularitatea acestui aparat. O astfel de unitate este recomandată pentru o suprafață de 47 de metri pătrați. Apartamentul nostru are o suprafață de 50 de metri pătrați, deci este suficient. Dar acest purificator de aer este potrivit și pentru spații mai mari. Dar în acest caz, ai nevoie de mai multe aparate „The Cube”, pe care le poți așeza unul peste altul. Tot ce trebuie să faci este să întorci duza amplasată pe partea superioară a unității, iar deasupra ei amplasezi altă unitate. Duza va intra în făgașul amplasat în partea inferioară a unității de deasupra, iar cele două unități vor funcționa ca una singură. Nu am avut două purificatoare de aer pentru a exemplifica acest proces, dar ați prins ideea. Îmi place de voi. Sunteți extrem de receptivi.

  Mai departe, ne confruntăm cu o altă dilemă. Am spus că nu ne vom da seama că aerul a fost purificat. Este exact ca în cazul suprafețelor curate, șterse de praf, dar care nu au fost dezinfectate. Nu vezi praf, dar sunt bacterii. Este curat, dar nu este 100% sigur pentru sănătatea ta. Același lucru se aplică și în cazul purificării aerului. Cum știi că acest aparat face o treabă bună sau nu? Păi este foarte simplu.

  The Cube dispune de un sistem de monitorizare precisă, cu ajutorul senzorilor și o afișare intuitivă. Afișajul este inteligent camuflat și este vizibil doar atunci când aparatul este în funcțiune. Pe afișaj vom vedea monitorizarea tuturor valorilor, mai exact a particulelor în suspensie PM1.0, 2.5 și 10.

  Afișajul este extrem de util

  În plus există și un senzor de gaz care indică nivelul gazelor din încăpere. Afișajul evidențiază calitatea aerului din încăpere prin intermediul a patru culori: roșu, galben, verde și albastru. Roșu indică un nivel ridicat al numărului de particule în suspensie, iar albastru indică un nivel scăzut.

  Afișajul este extrem de util pentru monitorizarea calității aerului din încăpere, dar nu este singura modalitate pe care o poți folosi. Purificatorul de aer de la Samsung poate fi controlat și de la distanță prin intermediul aplicației Smart Things. Procesul de adăugare al aparatului este foarte simplu și intuitiv, iar odată ce aparatul va apărea în aplicație, vei putea să controlezi de la distanță toate setările. De asemenea, vei putea monitoriza și calitatea aerului din încăpere.

  Aplicația oferă aceleași setări pe care le regăsim și pe panoul de control al purificatorului. Prima treaptă este „Auto”, prin care purificatorul stabilește singur intensitatea de filtrare potrivită. Sunt disponibile apoi treptele high, medium și low. Toate trei sunt destul de intuitive, așa că nu vom pierde timp cu ele. Ultimele două sunt Wind-Free și Sleep. Am explicat mai devreme ce presupune acest mod Wind-Free, iar modul Sleep este un mod stand-by. În loc să închizi purificatorul, îl comuți pe modul sleep, pentru a porni instant atunci când e nevoie să îl pui în funcțiune.

  Samsung „The Cube” AX9500: Filtrele sunt extrem de simplu de schimbat

  Ultimul aspect despre care vreau să vă vorbesc, înainte de a vă povesti experiența noastră cu purificatorul de aer de la Samsung, sunt filtrele. Aceste filtre, sunt pe de o parte extrem de simplu de montat și de înlocuit, dar sunt, în același timp, foarte sigure pentru copii. Purificatorul de aer are un sistem de siguranță pentru a preveni orice utilizare accidentală. Mai ales în ideea în care purificatorul de aer este așezat pe podea și este la îndemâna celor mici. Este childproof, iar asta este, din nou, o garanție că Samsung este un brand dedicat întregii familii.

  Este foarte important să știm că aceste filtre trebuie schimbate, la un moment dat. În acest sens, aparatul este capabil de a alerta utilizatorul atunci este necesară schimbarea filtrului. Filtrele trebuie schimbate la timp pentru a beneficia de o performanță optimă a purificatorului. Consumabilele se găsesc de cumpărat în magazinele autorizate Samsung. Pe magazinul online samsungplaza.ro, filtrele vor fi disponibile începând cu data de 15 octombrie 2020.

  Un filtru Samsung 2 IN 1 CFX-H100 pentru purificatorul pe care l-am testat și noi are un preț de 289 lei. Doar aceste două filtre trebuie schimbate, deoarece pre-filtrul de praf poate fi spălat și refolosit ori de câte ori este nevoie. Acum, să vă spun și câteva impresii pe care acest purificator de aer ni le-a lăsat. Înainte de toate, este un aparat silențios. Chiar și dacă vorbim despre treptele high și medium. Acesta nu depășește 50 decibeli. Nu mai menționez modul Wind-Free, care este perfect pentru proaspeții părinți, care nu vor să trezească bebelușul.

  Samsung „The Cube” AX9500: Este compact și se încadrează bine în orice încăpere

  Ne place foarte mult că este compact și nu ocupă foarte mult spațiu. The Cube a fost amplasat câteva zile în biroul în care lucrăm, după care l-am mutat în living. Lucrul pe care l-am observat după mai multe zile în care am folosit purificatorul de aer este că nu se mai formează acele smocuri de praf, de-a lungul plintei. Înainte, vrând nevrând, aveam astfel de smocuri de praf în toată casa. Ce am observat este că în living, unde a stat cel mai mult purificatorul de aer, aceste smocuri nu s-au mai format. Am putea spune că i-a cam luat pâinea de la gura lui Aspirică.

  Desigur, nu vă imaginați că nu mai există praf deloc. Nici vorbă, dar cel puțin acele particule mari de praf nu se mai depun. Ceea ce este nemaipomenit. Un alt aspect pe care l-am observat, cel puțin în ultimele zile de testare, este că aerul din living este mai uscat. Nu știm dacă a avut de-a face cu faptul că purificatorul a fost în permanență pornit, dar dacă nu aeriseam camera de cel puțin de două ori pe zi, se simțea disconfortul.

  Potrivit producătorului, el nu face altceva decât să curețe aerul. Nu poate adăuga și umiditate. În acest sens, cei care întâmpină o astfel de provocare pot apela și la un umidificator. Acesta poate fi folosit fără probleme, concomitent cu purificatorul de aer. Există chiar umidificatorare cu difuzor de aromă. Un combo. În egală măsură, cei care au deja un climat umed nu trebuie să își facă probleme în acest sens.

  Samsung „The Cube” AX9500: Preț și concluzii finale

  La un preț de 3599 lei, The Cube AX9500 este cel mai scump model din gama Samsung. Cu toate acestea, după 3 săptămâni de utilizare, pot spune că merită toți banii. Au existat zile în care am deschis ușa de la balcon și am aerisit 2 ore. În momentul în care am pornit purificatorul de aer, acesta a afișat valori de 120 pentru particulele PM10 și PM2.5, ceea ce ne-a alarmat. Gândiți-vă că, de cele mai multe ori, noi nu avem habar ce aer respirăm.

  Să știți că acest purificator de aer este un instrument util care te poate ajuta să iei decizii bune. Spre exemplu, înainte de a ieși din casa, poți să deschizi larg fereastra și să pornești purificatorul. Este foarte important de menționat faptul că deși aerul este purificat, asta nu te scapă de aerisirea casei. Aerul expirat este plin cu dioxid de carbon, iar corpul nostru are nevoie de oxigen. Astfel, trebuie să scoatem aerul plin cu dioxid de carbon și să introducem aer proaspăt, cu mult oxigen, pe care să îl curățăm apoi cu ajutorul purificatorului de aer de la Samsung. Poate părea un proces greoi, dar nu este deloc așa. Aparatul face treaba pentru tine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.