More

  Samsung Galaxy Buds Pro după o lună de utilizare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Galaxy Buds Pro a fost supus la o lună de utilizare. După o lună de utilizare zilnică, putem spune cu certitudine dacă produsul merită prețul de 1099 lei.

  Știu, Galaxy Buds Pro s-au lansat la început de ianuarie, că doar am a anunțat asta într-un live dedicat. Dar cum bine știți deja, testările la noi nu se fac decât de la 2 săptămâni în sus. Și iată-mă aici în fața voastră cu review-ul meu pentru aceste căști wireless Samsung, pe care le folosesc de peste o lună de zile.

  Eu și YouTube suntem foarte buni prieteni, nu doar că postăm aproape zilnic pe Noobz un live, o rețetă sau un review. Ci și pentru că mă uită Dumnezeu în relaxare și research pe platformă. Ca să nu o deranjez pe Mădălina, stând 90% din timp împreună, folosesc în permanență căști. Unele sunt pe fir, la birou, altele wireless. Dar dacă ne-ați mai urmărit, știți de Tronsmart Onyx Ace pe care le dețin. Din păcate, una dintre căști s-a defectat cu o lună înainte să se împlinească 10 luni de când le am. Astfel că, am rămas cu o singură cască funcțională.

  Așa că, venirea la test a Galaxy Buds Pro a și fost pretextul perfect să îmi dau seama ce căști wireless noi să-mi cumpăr. De data asta, unele mai bune și din punct de vedere sunet și din punct de vedere rezistență la șoc.

  Primul lucru care mi-a atras atenția, într-un mod plăcut, la Buds Pro este dimensiunea carcasei. Nu mai este atât de voluminoasă și chiar poate fi transportată mult mai ușor în buzunar. Desigur, primul instinct este să spunem că acest lucru va afecta autonomia.

  Samsung Galaxy Buds Pro: Cascasa oferă o baterie mai generoasă

  O carcasă mai mică, înseamnă automat o baterie mai mică? Nu. Deloc. Modelul Galaxy Buds+ oferea o capacitate de 85 mAh pentru cască și 270 mAh pentru carcasă. Galaxy Buds Pro vine cu 61 mAh pentru cască și 472 mAh pentru carcasă. Deși capacitatea bateriei din cască s-a diminuat, capacitatera bateriei din carcasă aproape că s-a dublat. Și deși ai o perioadă de funcționare a căștii undeva la 5 ore, eu consider că mai mult de 5 ore fără oprire nu vei ajunge să folosești vreodată căștile.

  Consum mult conținut video. Ce? Am spus mult? Foarte mult. Așa că, am constatat că oricum după 2 ore de vizionat conținut trebuie să iau o pauză. Încep să mă doară urechile și oricum nu mă mai pot concentra. Și dacă asculți muzică, nu văd pe cineva stând 8 ore să consume cele mai tari hit-uri începând cu anii ’80 și până în zilele noastre.

  Ce trebuie să reținem este că deși casca are o capacitate mai mică de funcționare, compensează bateria din carcasă. În ceea ce mă privește, perioada de funcționare a căștilor a fost extinsă cu mult. Iar datorită bateriei mai mari din carcasă.

  Dincolo de formă și dimensiune, totuși, este un aspect asupra căruia trebuie să vă atenționez. Când am început să le folosesc, am constatat că oricât de mult le împingeam în ureche, în timpul utilizării de la mișcarea urechilor (pentru că eu pot să îmi mișc urechile, dar asta este cu totul altă poveste) căștile îmi ieșeau din canalul auditiv. Parcă încercau să evadeze. Mno. Nu este bine deloc, mi-am spus. Nu ai cum să dai niște bani și să te trezești că au funcție de call-back, ca Tesla. Și se întorc singure la producător.

  Samsung Galaxy Buds Pro: Alege auricularele potrivite urechilor tale

  Așa că după ce am închis bine ușile și ferestrele, să nu aibă pe unde ieși, am mai verificat cutia în care au venit și am găsit cutiuța cu auriculare de rezervă. Moment în care m-am liniștit. Am testat pe rând auricularele și am constatat că cele mici sunt potrivite pentru urechile mele. De atunci experiența de utilizare a fost mult mai bună. M-au scăpat de o frustrare. Așa că mare atenție atunci când cumpărați căști wireless in-ear. Verificați să aveți auricularele potrivite vouă. Eu folosesc în prezent auricularele cele mai mici. Folosirea unor auriculare prea mari, în cazul meu, nu face decât să împingă casca afară din ureche.

  Acum, dacă vorbim despre experiență de utilizare, în ceea ce mă privește, eu fac comparație cu căștile sucombate, pe care le-am folosit până acum. Știm cu toții că nu este o comparație dreaptă, între o pereche de căști care valorează 200 de lei și o pereche care valorează 1000 de lei. Dar trebuie făcută această comparație să ne dăm seama dacă ar trebui să fim dispuși să dăm 1000 de lei în loc de 200. Iar aici nu ne rezumăm doar la fiabilitate și design, ci și la funcționalitate.

  Căștile mai ieftine cu oferă o fiabilitate sporită

  În cazul Tronsmart Onyx Ace, din păcate, la fiabilitate, deși le-am recomandat, nu pot spune că cei 200 de lei s-au amortizat pe deplin. Mai ales că pe jumătate s-au stricat după mai puțin de 10 luni de zile. În plus, am simțit foarte mult lipsa unei aplicații din care să gestionez diferitele setări ale căștilor. Evident, nu am aplicație pentru căști deoarece nu am ce setări să gestrionez. Ce vezi, asta primești. Faptul că o cască a cedat după nici 10 luni, nu mă face tocmai fericit. Sigur, există garanție. Dar parcă s-a stricat mult prea repede. De obicei, căștile cedează după mai mult timp de utilizare.

  Un aspect care nu m-a deranjat la Onyx Ace a fost antifonarea. Dar acest lucru nu m-a deranjat până în momentul în care am început să folosesc căștile Galaxy Buds Pro. Și știți și voi cum se întâmplă. Am povestit și în live-ul Tech Wednesday, cum m-am simțit când am revenit în Golf-ul meu 5, de la acea vreme, după un test-drive cu un Volvo XC60. Nu știi că ai nevoie de unele funcționalități, până nu le încerci.

  Revenind la căști, Galaxy Buds Pro oferă toate funcționalitățile pe care le oferă și Galaxy Buds+. Ce oferă în plus și mi se pare extrem de util este rezistența la apă pentru cască. Căștile vin cu IPX7, ceea ce înseamnă că au protecție împotriva scufundărilor în apă de până la 1m adâncime pentru 30 de minute. Mare atenție, însă, carcasa nu este rezistentă la apă.

  Anularea inteligentă a zgomotului este o funcționalitate MUST-HAVE

  O altă funcționalitate care mie mi s-a părut foarte bună este anularea inteligentă a zgomotului. Faptul că am această opțiune este un mare plus pentru mine. Căștile pe care le foloseam înainte, nu antifonau foarte bine, deci trebuia să ascult conținutul la un volum destul de ridicat. Dacă mă aflam lângă Mădălina, auzea și ea ce ascultam. Nu la nivelul la care să și înțeleagă, ci la nivelul la care să o deranjeze.

  Pe de altă parte, când folosesc căștile Galaxy Buds Pro, anularea zgomotului îmi permite să ascult conținutul la un nivel redus, astfel încât să nu-i deranjez pe cei din jur și nici eu să nu îmi afectez auzul pe termen lung. De cealaltă parte, se mai întâmplă să fie nevoie ca, deși mă relaxez, să fiu atent și la eventualitatea în care Mădălina are nevoie de mine. Iar în acest caz, eu pot activa sunetul ambiental și să o aud atunci când are nevoie de mine, chiar dacă eu vizionez ceva în acel timp. Iar că am adus vorba de sunet ambiental, testat în mașină în timp ce conduci, dacă nu ești obișnuit, poate fi un factor perturbant. Mai exact, vei auzi fiecare foșnet de haină, de ambalaj, fiecare groapă și fiecare scârțâit. Personal, recomand la volan să folosiți doar o cască, iar modul ambiental să fie oprit.

  Doar analizând aceste aspecte, care pot interveni în viața de zi cu zi, diferența de bani, din punctul meu de vedere, este justificată. Poate că nu ești dispus să dai 1000 de lei pe o pereche de Galaxy Buds Pro. Este în regulă. Și, sincer, dacă nu ai nevoie de rezistența la apă, poți, fără probleme să îți cumperi modelul Galaxy Buds+, care este disponibil acum la 549 de lei. Totul depinde de ceea ce vrei să obții de la căștile tale. 

  Samsung Galaxy Buds Pro: Concluzia

  Din păcate, eu trebuie să mă depart de vechile mele căști și să accept faptul că nu trebuie să mă amăgesc cu ele, pentru că am nevoie de mult mai mult. Și deși nu voi trece direct la Galaxy Buds Pro, iar cu Buds Live nu mă împac pentru că îmi cad din urechi, voi achiziționa o pereche de Galaxy Buds+, model pe care îl are și Maria. Doar că nu voi lua BTS Edition.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.