More

  Samsung M7: un monitor care face de toate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung M7 a fost la test timp de 3 săptămâni. M7 este un monitor smart de 32 inch cu conectivitate multiplă și rezoluție UHD. Extrem de versatil, îl putem considera acel monitor bun pentru fiecare moment al zilei.

  Samsung M7 este deosebit pentru că nu ai neapărat nevoie de un computer pentru a rezolva sarcinile zilnice de la serviciu. Nu, nu este un all-in-one computer. Este „doar” un monitor, dar este un monitor SMART. Asta pentru că imediat ce ai terminat munca, îl poți transforma într-un sistem de divertisment. Samsung se mândrește cu faptul că M7 este primul monitor din lume care combină serviciul media OTT, conectivitatea mobilă și capacitățile PC-ului la distanță.

  În momentul în care l-am scos din cutie, mi-a plăcut că nu este deloc robust. Asamblarea acestuia mi-a luat mult mai puțin decât în cazul altor monitoare de productivitate. La acest capitol îi dau o bilă albă. În plus, nu m-am informat despre monitor înainte să îl primim, tocmai pentru a descoperi singur avantajele.

  Contactul inițial a fost unul brutal, la nivel de percepție. Asta pentru că până să îl instalez, am folosit monitorul Samsung G7, cu ecran curbat. Când am instalat monitorul cu ecran plat, toate imaginile de pe monitor păreau că se văd prin intermediul unui vizor. Exact, un vizor care distorsionează imaginile. Nu exagerez cu nimic. Dar haideți să explorăm un pic capacitățile, avantajele și dezavantajele acestui monitor.

  Samsung M7: Productivitatea este la ea acasă

  Nu pot să vorbesc despre productivitate fără să subliniez suprafața de 32 de inch a monitorului. Iar aici marginile foarte subțiri contribuie mult la crearea acestei percepții de ecran „infinit”. Să nu uităm faptul că Samsung M7 are rezoluție UHD de 3840 x 2160 pixeli și oferă o luminozitate optimă pentru orice scenariu. Funcția Adaptive Picture redă o imagine optima, indiferent că este zi sau noapte. Intensitatea luminii din încăpăre este detectată de un senzor, iar luminozitatea este reglată automat.

  Poate că cea mai importantă caracteristică pe care o oferă acest monitor este conectivitatea vastă. Monitorul poate fi conectat normal, la un calculator sau laptop, prin intermediul celor 2 porturi HDMI sau portului USB-C. Important de menționat este că monitorul nu are DisplayPort. Portul USB-C, pe lângă funcția de conectare, are și putere de încărcare de 65W. Asta înseamnă că dacă conectezi smartphone-ul la monitor, ai parte de încărcare rapidă, fără a mai avea nevoie de încărcător, ci doar cablu USB-C. Mai mult, dacă ai un laptop care dispune de un singur port USB-C, nu ai nevoie de un adaptor, ci laptopul se încarcă direct prin intermediul portului USB-C, în timp ce oferă conectivitate la monitor.

  Eu am folosit monitorul pentru a conecta desktop-ul, pe de o parte, dar l-am folosit și pentru a conecta laptopul la monitor. Asta pentru că Samsung M7 are capacitatea de conectare wireless la orice dispozitiv care suportă acest tip de conexiune. Astfel, nu mai ai nevoie de fire, iar dacă ai conectate la laptop un mouse și o tastatură Bluetooth, nu ai nevoie de laptop pe birou. Nu mai ești condiționat de nimic.

  Samsung M7 oferă Wireless DeX, Tap View și Mirroring

  După cum spuneam, nu ai nevoie de un laptop sau desktop pentru a fi productiv. Și nici măcar de fire. Asta pentru că dacă deții un terminal Samsung cu capacități wireless DeX, te poți conecta la monitor wireless, fără probleme.

  Dar pe lângă Wireless Dex, există și opțiunea Tap View. Ce face această caracteristică? Permite vizionarea conținutului de pe smartphone direct pe monitor. Este, în mare, funcționalitatea de „Mirroring” sau „Smart View” cu o îmbunătățire majoră. Asta pentru că nu mai este nevoie să alegi din meniul smartphone-ului funcția „Mirroring” sau „Smart View”.

  Tot ce trebuie să faci este să pornești funcția Tap View, din aplicația Smart Things. Din acel moment, atunci când atingi smartphone-ul de marginea monitorului Samsung M7, va fi activată funcționalitatea de oglindire a conținutului de pe smartphone direct pe monitor. Această funcționalitate se poate dovedi extrem de utilă în cadrul unui birou, unde angajații trebuie să susțină prezentări, spre exemplu. Dacă vrei să îi arăți ceva colegului tău de birou, pe o suprafață mai mare, acum puteți vedea conținutul mult mai clar, pe o diagonală de 32 inchi.

  În ceea ce privește conexiunea wireless la DeX, aceasta este disponibilă numai pe modelele Galaxy Note20, S21, TabS7 și Galaxy Z Fold2.

  Divertismenul este limitat doar de timpul disponibil

  Samsung a transformat monitorul M7 într-un Smart Hub. Iar când spun Smart Hub, vreau să spun că monitorul este un Smart TV în toată regula. Și vine cu o telecomandă. Astfel, cu ajutorul telecomenzii poți accesa interfața Tizen. De aici poți instala orice aplicații de vizionare conținut, fie că vorbim despre YouTube, Netflix, Amazon Prime și multe altele.

  Tot cu ajutorul acestei telecomenzi poți naviga meniul de setări, selectezi sursa pe care vrei să o utilizezi pentru a conecta diferitele dispozitive, dar și setările de imagine. Iar pentru că vorbim despre vizonare de conținut video și de experiența completă de vizionare, această experiență nu ar putea exista fără sunet. Tocmai de aceea, monitorul are difuzoare integrate, iar sunetul este de o foarte bună calitate.

  Un element demn de menționat și disponibil prin intermediul telecomenzii este asistentul vocal. Astfel, poți comuta între aplicații, poți controla clipurile și multe alte acțiuni.

  Dar cum rămâne cu gamingul? Da, știe și gaming. Mai mult, Samsung M7 vine cu „Ultrawide Game View”. Asta înseamnă că ecranul poate fi reglat la formatul 21:9 pentru a descoperi zonele ascunse din scenele de joc. Spre exemplu, când joci fotbal, vezi mai mult din teren până la poartă. Dacă ești fan al jocurilor cu mașini, obții o vedere naturală și cuprinzătoare a drumului din față, în modul first person.

  Panoul este LED cu tehnologie VA, HDR10, ceea ce înseamnă că oferă culori vii, vibrante. Timpul de răspuns este de 8ms, iar rata de împrospătare este de 60Hz. Evident, este la o prăpastie distanță de performanțele unui monitor de gaming. Dar dacă ești interesant în special de RPG-uri, cum sunt eu, acesta poate oferi fără probleme o experiență bună de gaming.

  Concluzii, preț și disponibilitate

  Până să scriu aceste rânduri, după cum am menționat în introducerea acestei recenzii, nu m-am documentat deloc cu privire la acest monitor. Asta pentru a descoperi singur tot ceea ce poate oferi. Nici la preț nu m-am uitat. Recunosc că estimarea pe care am făcut-o a fost de 2300 de lei. Atât aș fi fost dispus să plătesc pe acest monitor. Consider că direcția în care se îndreaptă Samsung este o direcție foarte bună. Direcția este cea de dezvoltare a unui ecosistem complet, un ecosistem de „smart things”, în care dispozitivele pot să interacționeze între ele.

  Interacțiunea monitor-smartphone mi se pare extrem de utilă, în ceea ce mă privește. Sincer, eu m-aș vedea la un birou la care să am doar un monitor, tastatură și mouse. Când ajung la birou, pornesc wireless DeX și mă apuc de muncă. Este un scenariu pe care sper să îl pun în aplicare cât de curând.

  Dar revenind la estimarea de preț pe care am realizat-o, mare mi-a fost mirarea când am descoperit că monitorul Samsung M7 are un preț de 1592 lei, redus de la 1909 lei. Din câte observ, acest ecosistem se dorește a fi cât se poate de accesibil. Calitatea și funcționalitățile pe care Samsung le oferă fac din prețul de 1592 lei un preț avantajos. Repet, pentru cei care doresc să aibă un ecosistem.

  Cu siguranță, unii pot găsi alternative mai ieftine, dar, subliniez faptul că diferența de preț este dată și de calitatea și funcționalitățile pe care acest monitor le oferă. Pentru cei interesați, Samsung M7 poate fi achiziționat din magazinele Altex, Media Galaxy sau eMag.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.