More

  Spotify explică modul în care asistentul folosește datele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Spotify explică modul în care asistentul folosește datele. Utilizatorul deține controlul, însă datele vocale sunt utilizate pentru anunțuri.

  Spotify explică modul în care asistentul folosește datele

  Lansarea unui asistent vocal de către Spotify a ridicat câteva întrebări legate de confidențialitate. Astfel, compania încearcă să abordeze direct câteva dintre ele. Gigantul de streaming a oferit mai multe detalii despre modul în care funcționează Hey Spotify. În special modul în care funcția ascultă și utilizează datele. Pentru început, Spotify a subliniat că asistentul vocal este strict optional. Astfel, funcția trebuie activată și se poate dezactiva în orice moment.

  Compania a insistat, de asemenea, pe faptul că asistentul nu înregistrează tot ceea ce spune utilizatorul. Începe să capteze date vocale numai atunci când se rostește cuvântul de trezire sau se atinge butonul de acțiune. De asemeneaa, se oprește când utilizatorul termină de gestionat solicitarea.

  Va exista întotdeauna un indiciu audiovizual în aplicație, cum ar fi tonul care se redă în timpul anunțurilor cu voce. Aplicația Spotify ascultă cuvântul de trezire în „fragmente de câteva secunde”, dar acestea sunt șterse dacă utilizatorul nu spune cuvintele potrivite.

  Spotify a spus într-o întrebare frecventă că a folosit datele nu doar pentru a spori funcționalitatea vocală și a dezvolta funcții, ci pentru a oferi reclame „mai relevante” (adică direcționate). Nu va conta prea mult pentru abonații Premium, dar merită menționat dacă utilizatorii preferă mai multă confidențialitate a datelor.

  Spotify a adăugat că distribuie câteva informații furnizorilor de stocare în cloud și altor parteneri, atunci când este necesar pentru ca Spotify să funcționeze.

  Detaliile vin după ce platforma a primit critici de la publicații precum Access Now. Aceștia au fost îngrijorați de un brevet de recunoaștere a vorbirii acordat recent către Spotify. Invenția ar permite Spotify să detecteze detalii precum vârsta, sexul, accentele și chiar „starea emoțională”.

  În teorie, Spotify ar putea folosi acest lucru pentru a profila sau pentru a manipula emoțiile utilizatorilor. Acesta este doar un brevet și nu este garantat să ajungă pe niciun produs. Însă, există în mod clar îngrijorarea că Spotify ar putea folosi funcții precum asistentul vocal pentru a face mult mai mult decât să pună în coadă melodiile preferate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.