More

  UE aduce Apple noi acuzații antitrust

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UE aduce Apple noi acuzații antitrust. Compania se confruntă cu amenzi de până la 27 de miliarde de dolari.

  UE aduce noi acuzații antitrust către Apple

  Comisia Europeană emite acuzații antitrust împotriva Apple în urma practicilor App Store. Comisia a constatat că Apple a încălcat regulile UE în materie de concurență cu politicile din App Store. Constatările vin în urma unei plângeri inițiale din partea Spotify în 2019. Comisia consideră că Apple are o „poziție dominantă pe piață pentru distribuția de aplicații de streaming muzical prin intermediul App Store.”

  UE s-a concentrat asupra unor reguli pe care Apple le impune dezvoltatorilor. Comisia a constatat că acest comision de 30%, sau „taxa Apple” a dus la creșterea prețurilor pentru consumatori. „Majoritatea furnizorilor de streaming au transmis această taxă utilizatorilor finali prin creșterea prețurilor”, potrivit Comisiei Europene.

  „Regulile Apple distorsionează concurența pe piața serviciilor de streaming muzical prin creșterea costurilor dezvoltatorilor concurențiali de aplicații de streaming muzical”, spune un comunicat al Comisiei.

  „Acest lucru, la rândul său, duce la prețuri mai mari pentru consumatori pentru abonamentele lor de muzică în aplicație pe dispozitivele iOS.” UE a trimis Apple o declarație de obiecții. Aceasta este în esență o listă a modului în care Comisia consideră că Apple a încălcat regulile de concurență.

  Aceasta este etapa inițială formală a procedurilor antitrust împotriva Apple. Compania va avea șansa de a răspunde listei de obiecții a Comisiei în următoarele 12 săptămâni. Acest caz specific este limitat la practicile Apple App Store pentru streaming de muzică.

  UE investighează, de asemenea, cazuri suplimentare privind cărțile electronice și, în general, App Store. „Acesta nu este ultimul caz pe care îl vom avea când vine vorba de App Store”, a declarat comisarul european Margrethe Vestager.

  Vestager a dezvăluit că UE este interesată de politicile Apple referitoare la jocurile din App Store. „Ne interesăm și de piața aplicațiilor de jocuri”, a spus Vestager.

  Apple poate primi o amendă de până la 10% din veniturile sale anuale

  Amenda ar putea ajunge la 27 de miliarde de dolari. Apple ar putea fi obligată să-și schimbe modelul de afaceri. Acest lucru are efecte mai dăunătoare și mai durabile decât o amendă.

  Spotify a salutat acuzațiile inițiale. „Asigurarea faptului că platforma iOS funcționează corect este o sarcină urgentă cu implicații de anvergură”, spune Horacio Gutierrez, directorul juridic al Spotify.

  „Declarația de obiecții a Comisiei Europene este un pas critic către responsabilizarea Apple pentru comportamentul său anticoncurențial, asigurând o alegere semnificativă pentru toți consumatorii și condiții de concurență echitabile pentru dezvoltatorii de aplicații.”

  Apple a răspuns, de asemenea, la concluziile UE într-o declarație adresată The Verge:

  „Spotify a devenit cel mai mare serviciu de abonament muzical din lume și suntem mândri pentru rolul pe care l-am jucat în acest sens. Spotify nu plătește Apple niciun comision pentru peste 99% din abonații lor și plătește doar un comision de 15% pentru acei abonați rămași pe care i-au achiziționat prin App Store.

  La baza acestui caz se află cererea Spotify, ei ar trebui să poată promova oferte alternative în aplicația lor iOS, o practică pe care niciun magazin din lume nu o permite. Din nou, își doresc toate avantajele App Store, dar nu cred că ar trebui să plătească ceva pentru asta. Argumentul Comisiei în numele Spotify este opusul concurenței loiale „.

  Elementul central al acestui caz este reducerea cu 30% a abonamentelor de la Apple. Companii precum Netflix și Spotify s-au opus de mult acestei așa-numite taxe Apple. Însă, Apple a susținut că veniturile contribuie la costurile de întreținere a App Store și de punere în aplicare a diverselor politici de conținut, confidențialitate și securitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.