More

  Vodafone Supernet Fibră asigură cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vodafone Supernet Fibră a primit certificarea pentru cea mai bună experiența de utilizare a internetului fix din România. Certificarea a fost oferită pe baza scorului general obținut în urmă evaluării de către auditorul german independent umlaut. Au fost evaluate peste cinci milioane de eșantioane de trafic de internet colectate în perioada martie – august 2021. Această este prima astfel de certificare oferită de umlaut unui operator de rețea de internet fix din România.

  Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, conexiune stabilă și o experiență Wi- Fi foarte bună prin intermediul router-ului Super Wi-Fi. În prezent, rețeaua Vodafone Supernet Fibră acoperă peste 3,3 milioane de gospodării din mediul rural și urban.

  Vodafone Supernet Fibră a obținut un scor total de puncte de 866 din 1000

  Supernet Fibră a obținut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim de 1000 de puncte. A avut un avans de 24 de puncte față de următorul clasat și de 239 de puncte față de operatorul situat pe ultimul loc.

  Astfel, a fost cotată de către umlaut ca asigurând cea mai bună viteză medie de descărcare a datelor și performanțe notabile în ceea ce privește viteză de încărcare. Recent, rețeaua 5G a Vodafone a fost confirmată tot de umlaut drept cea mai fiabilă rețea 5G din România. A obținut totodată cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanță serviciilor de date mobile.

  Recunoașterea vine la trei ani de la lansarea sa, fiind prima rețea 5G disponibilă în România. Totodată , această este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urmă campaniilor de măsurări comparative realizate de umlaut și care au vizat toate rețelele mobile din România.

  Metodologia folosită pentru obținerea punctajului

  Auditorul german umlaut a folosit prima metodologie de evaluare cu adevărat end-to-end și care surprinde experiență reală a clienților cu serviciile de internet fix.

  Metodele actuale de “ranking” a serviciilor de internet fix sunt bazate pe teste de viteză inițiate în mod voit de către un client/operator de la un terminal. Fie că este vorba despre un laptop, calculator, tabletă, telefon. Legătura se face către o destinație fixă de internet, cum ar fi serverele Ookla sau Netograf, prin intermediul unei aplicații dedicate.

  Metodologia folosită acum de umlaut este una de tip crowdsourcing. Această se bazează pe analiză sesiunilor de internet efectuate de clienți, în orice moment din zi. Sesiunile analizate sunt către destinațiile de internet pe care aceștia le accesează zilnic. Datele sunt cele referitoare la calitatea sesiunii de internet și a canalului de Wi-Fi utilizat de terminalul respectiv, în casă și la birou. Precum și sustenabilitatea acestor parametri tehnici pe toată durata sesiunii de internet efectuată de client sunt culese direct.

  Această metodologie permite o evaluare reală, end-to-end, a experienței unui client cu serviciile de internet fix. Volumul sesiunilor de internet analizate este extrem de mare. Astfel oferă o relevanță crescută din punct de vedere volum și număr de clienți. Rezultatele oferite de umlaut au la baza un volum de 5 milioane de sesiuni de internet culese în perioada martie-august 2021.

  Este extrem de important să eviți bottleneck-urile

  Operatorul poate să aducă la ușa clientului o legătură de internet de capacitate mare, de până la 10Gbps. Experiență clientului cu serviciile de Internet fix va fi influențată de ceea ce primește la capăt. Mai exact, pe device-ul său de internet aflat în ultima cameră din casă sau în ultimul colț de la birou.

  Este crucială calitatea router-ului de internet instalat de operator în casă sau biroul clientului. Același lucru este valabil și pentru calitatea access point-ului de Wi-Fi. Acestea contribuie în mod esențial la experiență reală a clientului cu serviciile de Internet fix. Investiția operatorilor în calitatea acestor CPE-uri este la fel de importantă ca investițiile făcute în rețeaua care ajunge până la ușa clientului.

  Calitatea serviciului de internet fix trebuie să fie sustenabilă și toți membrii familiei trebuie să beneficieze simultan de ea, nu pe rând.

  Pe lângă calitatea router-ului de internet și a access point-ului de Wi-Fi din el, intervin și investițiile în funcționalități mai avansate. Aceste funcționalități sunt menite să asigure o calitate sustenabilă fiecărui utilizator din casă. Ne referim la momente când mai mulți useri fac sesiuni de internet în același timp. Fie ele video streaming, browsing sau orice alt tip de sesiune. Fiecare utilizator de Wi-Fi trebuie să primească aceeași calitate și ea să fie sustenabilă pe tot parcursul sesiunii de internet.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.