More

  Samsung Galaxy S22 – Probleme cu primul val de telefoane, semnalate de utilizatori

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Seria Galaxy S22 a fost lansată pe 9 februarie 2022. Astfel, Samsung a adus clienților trei modele noi de telefoane premium: Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra.

  Samsung spunea la acea vreme că dispozitivele S22 și S22+ oferă experiențe revoluționare a camerelor foto dinamice cu procesare inteligentă, avansată a imaginii. Despre Galaxy S22 Ultra spunea că oferă cea mai bună și mai premium experiență. Însă, iată că la nici 2 luni de zile de la lansare, mai mulți clienți au început să raporteze probleme ale terminalelor.

  În ultimele luni, din păcate Samsung experimentează un lanț de provocări, îndeosebi cât vine vorba de componenta software a dispozitivelor sale. Dacă aș fi o persoană paranoică, aș putea crede că cineva îi sabotează. Dar fiind vorba despre o companie atât de mare, un sabotaj este foarte puțin probabil. Iar întrebarea rămâne: ce se întâmplă cu Samsung?

  Surprizele nu se limitează la seria flagship

  Scriam zilele trecute despre telefoanele Galaxy A52s 5G, care întâmpină diverse erori după actualizarea la noua interfață One UI 4.0. Există numeroase topicuri deschise pe forumurile Samsung Members, atât din România cât și din străinătate, în care posesorii dispozitivelor semnalează numeroase erori pe care le experimenteză după actualizare.

  Cea mai mare provocare cu care acești clienți se confruntă nu se limitează la erori de afișare. Foarte mulți semnalează supraîncălzirea telefonului, blocarea telefonului, bateria care se descarcă mult mai rapid și animațiile sunt sacadate.

  Din feedback-ul oferit de utilzatorii români, problemele încep să apară odată cu fiecare actualizare a sistemului de operare sau a interfeței de utilizator.

  Sectiunea din Samsung Members dedicată seriei S22 este asaltată de utilizatori

  Dacă mergem pe Samsung Members, la secțiunea Seriei Galaxy 22, avem trei pagini cu topicuri deschise de către utilizatori și moderatori, deopotrivă. Dacă aruncăm o privire cuprinzătoare, vedem că majoritatea topicurilor semnalează diferite aspecte cu care utilizatorul respectiv s-a confruntat în momentul în care a început să folosească produsul.

  Aceste erori variază de la probleme cu semnalul GPS, semnalul GSM, date biometrice și blocareea dispozitivului, până la repornirea automată a dispozitivului la fiecare două ore. Să fie acest prim stoc de dispozitive premium Samsung însoțit de ghinion? Pentru că despre o grăbire a lănsării telefoanelor nu poate sub nicio formă să fie vorba.

  Problemele semnalului GPS au fost semnalate de foarte multă vreme, chiar și pe forumurile Samsung Members din străinătate. Nu mai are rost să amintim cât de important este semnalul GPS, în special pentru navigare. Personal, folosesc tot timpul Waze prin Android Auto.

  Din păcate, lipsa semnalului este un aspect cu care inclusiv noi ne-am mai confruntat. Deși am făcut tot ce a presupus pentru remediere, inclusiv schimbarea cartelei, pierderea semnalului se mai manifestă din când în când. Spre exemplu, în anumite zone, exclusiv pe terminalele noastre Note 20 Ultra 5G nu avem semnal nici chiar pe 2G. Am discutat cu operatorul despre această problemă, am făcut tot ce a ținut de el, dar căderile de semnal au continuat. Este un aspect asupra căruia Samsung va trebui să lucreze mai mult.

  Nu este o surpriză faptul că modelul Galaxy S22 Ultra încetinește jocurile. Aici și utilizatorii trebuie să înțeleagă modul de funcționare al acestui dispozitiv, care este făcut pentru multitasking. La fel cum toți utilizatorii Apple știu că nu pot rula jocuri pe laptopurile Apple, la fel și utilizatorii Samsung știu că acest model este mai mult pentru productivitate și mai puțin pentru jocuri. Poate Samsung nu a comunicat suficient în această direcție.

  Unitățile din primul val au probleme. Ce facem atunci cu precomenzile?

  Dacă analizăm situația actuală, putem trage linie și fim de acord cu faptul că unitățile lansate în primul val au foarte multe erori. Din păcate, aceste probleme nu pot fi depistate într-o perioadă scurtă de utilizare. Tocmai din acest motiv, poți număra pe degetele de la mână când am publicat recenzii la un telefon testat mai puțin de 3 săptămâni. Când vine vorba de Noobz suntem cunoscuți în piață că ”nu testăm telefoane mai puțin de 3 săptămâni” sau că ”suntem pretențioși și vrem să testăm telefoanele pe termen lung”. Unii ar spune că avem alte interese, noi afimăm încă o dată că experiența de utilizare pe termen lung este cea care trebuie să te convingă dacă să scoți sau nu banii din buzunar.

  Ni s-a propus de nenumărate ori să testăm telefoane pentru 2 – 4 zile. Desigur, am refuzat. La un hands-on am mai fost, însă pentru review-uri am refuzat mereu brandurile care n-au fost dispuse să lase telefoanele măcar 3 săptămâni la testare.

  Ați observat că nu există nicio recenzie pentru Galaxy S22 pe Noobz?

  Asta se întâmplă nu pentru că nu am vrut să testăm. Toți producătorii și agențiile de PR știu că noi nu vrem dispozitivul imediat după lansare, atâta timp cât nu îl putem ține cel puțin 3 săptămâni. Este de înțeles timpul scurt, deoarece sunt puține dispozitive, care trebuie să ajungă la toți jurnaliștii și creatorii de conținut. Dar întrebarea mea este simplă: ce te faci când ai testat un dispozitiv, iar apoi apare un val de erori? Mai merge cu „mie nu mi s-a întâmplat asta”?

  Repet întrebarea de la început: Cum procedăm cu precomenzile? Deoarece an de an, cu fiecare serie lansată, oamenii trebuie să blocheze o sumă de bani, ca apoi să aștepte mult după un dispozitiv care le-ar putea face probleme. Sigur că produsul se înlocuiește, iar noul produs cu siguranță va funcționa în parametri. Dar ce facem cu parcursul, cu acel „user journey”?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.