More

  Procesoarele care cresc autonomia bateriei laptopurilor cu 50% au ajuns în România

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Construită pe arhitectura Haswell, pe 22nm, cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™, oferă o creştere cu 50% a autonomiei bateriei în timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generaţia anterioară , cea mai mare creştere de la o generaţie la alta din istoria companiei.

  În plus, noile procesoare Intel® Core™ au chipset-ul grafic încorporat pe procesor, ceea ce oferă o performanţă de două ori mai mare comparativ cu generaţia anterioară . Chipset-ul grafic Intel® Iris™, disponibil pe anumite procesoare din cea de-a patra generaţie a gamei Intel® Core™, oferă Ultrabook-urilor şi altor dispozitive mobile experienţe vizuale deosebite.

  Cu un consum redus de energie de până la 6 waţi, Intel permite dezvoltarea de dispozitive subţiri, mai uşoare şi mai silenţioase. Noua generație de procesoare – proiectată de la zero special pentru sistemele Ultrabook – reprezintă o schimbare importantă în computing. Noile procesoare Intel® Core™ generează noi inovații pentru Ultrabook și reprezintă viziunea Intel anunțată încă de acum doi ani de a combina performanța superioară cu un răspuns rapid şi autonomie impresionantă, precum și securitate încorporată, în produse mobile subțiri, cu design elegant.

  Compania a mai dat astăzi publicității rezultatele unui studiu  realizat de Mercury Research în companii mari și mijlocii din România, conform căruia majoritatea companiilor consideră că perioada maximă de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, Ultrabook-uri și desktop PC-uri) trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 ani. Astfel, 41% dintre companii consideră că laptopurile trebuie înlocuite la un interval între  3 și 5 ani, iar 52%, că desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeași perioadă.

  Potrivit studiului, perioada de 3-5 ani este ideală pentru înlocuirea dispozitivelor, astfel încât acestea să nu reprezinte un risc de securitate pentru companie.

  Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informației stocate în sistemele informatice este estimată la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult față de valoarea efectivă a acestuia, estimată în medie la 1.600 de euro. Respectând această perioadă, 51% dintre companiile din România declară că își înlocuiesc laptopurile după 3-5 ani și 47% dintre ele – desktop PC-urile la același interval.

  În medie, companiile cu peste 100 de angajați din România folosesc 35 de laptopuri.

  Peste 90% dintre companii securizează informația prin parola de deblocare a sistemului de operare. Mai puțin de jumătate dintre companiile intervievate folosesc și alte forme de securizare. Există un număr mic de companii (6%) care nu utilizează deloc sisteme de protecție a datelor.

  “Noua generație a gamei de procesoare Intel® Core™ reprezintă o revoluție în computing, aducând cea mai mare creștere de performanță de la o generație la alta din istoria Intel. Aceasta se concretizează în autonomii avansate de până la 9 ore pentru volume mari de muncă și viteză mare de răspuns. Toate acestea sunt disponibile în cele mai noi Ultrabook-uri și dispozitive 2:1 de pe piață”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.