More

  5 mituri despre smartphone demontate de specialişti

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Smartphone-urile sunt prezente în viaţa noastră de mai bine de 10 ani, dar miturile pe care le-am întâlnit din prima zi în care am intrat în posesia unui astfel de dispozitiv, încă mai sunt prezente.

  De la moduri de folosire a componentelor până la partea sistemului de operare, există câte un mit de care toţi am auzit cu siguranţă.

  1. Dacă închizi aplicaţiile, iPhone-ul tău va merge mai bine

  iPhone-Multitasking-Bar-Close-App

  În niciun caz! Nu trebuie să închizi aplicaţiile prin ştergerea lor din lista aplicaţiilor utilizate recent. Aplicaţiile din lista celor mai recent utilizate nu „rulează în fundal„, prin urmare nu consumă resursele dispozitivului iPhone.

  Ele sunt stocate în memoria RAM a smarphone-ului şi facilitează accesarea lor atunci când ai nevoie să schimbi rapid între aplicaţii. Dacă dispozitivul are nevoie de memorie RAM, va închide automat aplicaţiile pe care nu le foloseşti.

  IMPORTANT: Închiderea aplicaţiilor va determina sporirea timpului necesar pentru a le redeschide.

  2. Utilizarea unei aplicaţii Task Killer va spori viteza dispozitivului Android

  Advanced-Task-Killer

  Acelaşi mit se învârte şi în jurul smartphone-urilor Android. La fel ca şi în cazul dispozitivelor iPhone, mitul spune că dacă închizi toate aplicaţiile şi eliberezi memoria RAM, dispozitivul tău va răspunde mult mai repede la comenzi.

  În realitate, aceste aplicaţii sunt păstrate în cache-ul memoriei RAM, pentru a fi accesate mult mai rapid.

  La fel ca în cazul dispozitivelor iPhone, nu este nevoie să închizi manual aceste aplicaţii. Ele sunt închise atunci când este necesar şi nu vor rula în fundal pentru a consuma resurse. Nu este necesară instalarea unei aplicaţii Task Killer. Paradoxal, Task Killer îţi va îngreuna smartphone-ul.

  3. Trebuie să laşi bateria smartphone-ului să se descarce total înainte de a-l pune la încărcat

  charging-battery

  Majoritatea utilizatorilor nu efectuează o descărcare completă a bateriei înainte de a o reîncărca. Există totuşi unii utilizatori care ezită să încarce bateria dispozitivului dacă au o capacitate de peste 70% din baterie.

  Această practică era foarte cunoscută la telefoanele care foloseau baterii cu tehnologie cu „efect memorie”, dispozitivele dinaintea smartphone-urilor, mai exact.

  Bateriile moderne, cu tehnologie litiu-ion, nu necesită o descărcare completă înainte de a fi reîncărcate. Poţi pune dispozitivul la încărcat oricând ai nevoie şi vrei. Nu îţi va afecta cu nimic durata de funcţionare sau de viaţă a bateriei.

  Mai mult, atunci când bateria este încărcată la capacitate maximă, curentul va fi întrerupt, iar bateria se va opri din ciclul de încărcare.

  4. Trebuie să foloseşti numai tipul de încărcător de la producătorul dispozitivului

  incarcatoare

  Toate modelele smartphone au încărcătoare USB standardizate. Atâta timp cât ai suficientă putere, îl poţi folosi pentru a încărca orice smartphone sau dispozitiv care are support pentru încărcare USB.

  Poţi conecta dispozitivul tău la o sursă de putere mai mare. Smartphone-ul se va alimenta cu intensitatea pe care încărcătorul o distribuie, deci nu va suferi niciun fel de avarii.

  5. Cu cât mai mulţi megapixeli are camera, cu atât este mai bună

  WP_20131010_007

  Megapixelii nu sunt o unitate de măsură a calităţii camerei de astăzi sau de ieri, foarte mulţi utilizatori ghidându-se după acest aspect, iar acest lucru nu este 18valabil numai pentru camera dispozitivelor smartphone.

  Mitul spune că un număr de pixeli cât mai mare este tot timpul mai bun. Această specificaţie „dă bine” în listă, iar producătorii le „umflă” cu fiecare smartphone lansat.

  Un megapixel înseamnă 1 milion de pixeli şi nimic mai mult. Numărul de megapixeli îţi va spune care va fi dimensiunea pe care fotografia o va avea, ca număr de pixeli.

  Dacă ar fi să analizăm, „înghesuirea” a cât mai multor pixeli într-o cameră de telefon nu este un lucru tocmai bun. Lucrurile cele mai importante care trebuie următite la o cameră este calitatea senzorului, lentilele şi software-ul de procesare a imaginii.

  Niciodată nu trebuie să te iei după numărul de megapixeli pentru că te păcăleşti şi vei avea o cameră care scoate poze mari, dar neclare, întunecate sau supraexpuse.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.