More

  Facebook tocmai a introdus cea mai mare schimbare de la butonul LIKE încoace

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cea mai mare schimbare pe care o face Facebook după ani de zile implică emoji. Începând de miercuri, butonul de Like primeşte companie din partea a 5 emoticonuri jucăuşe.

  Acesta se numesc: Love, Haha, Wow, Sad şi Angry. Facebook le numeşte Reacţii şi de astăzi ele sunt implementate pe aplicaţiile mobile ale reţelei de socializare şi pe website la nivel global.

  Facebook este de părere că Reacţii este o extensie a butonului Like. Acestea au rolul de a ajuta 1.44 miliarde de utilizatori să îşi arate empatia ori de câte ori caută o alternativă la butonul de Like sau consideră că acesta nu este cu adevărat cel mai bun răspuns.

  „Oamenii intră pe Facebook pentru a împărtăşi tot felul de lucruri”, declară managerul de produs de la Facebook Reactions, Sammi Krug, într-un interviu pentru Tech Insider. „Iar aceste lucruri sunt de regulă fericite. Uneori, totuşi, sunt triste, iar alteori îţi provoacă furie.”

  giphy

  Facebook a alcătuit o echipă pentru a construi Reacţii în urmă cu un an de zile, iar întreaga activitate s-a desfăşurat sub supravegherea CEO-ului Mark Zuckerberg şi a lui Chris Cox. „Am tot auzit în ultima perioadă că oamenii doresc o modalitate prin care să exprime ce simt cu adevărat, în adevăratul sens al cuvântului”, spune Krug.

  Reacţiile vor apărea prin apăsare sau click pe butonul Like pentru orice postare, poză sau video de pe Facebook. Compania s-a gândit să adauge şi un buton de Dislike, dar Krug spune că „părea puţin cam binar” pentru Zuckerberg şi restul echipei. Aceştia şi-au dorit un mod prin care să exprime o serie de emoţii, fie că este vorba de tristeţe sau fericire.

  Facebook a testat Reacţii în ultimele luni în Spania, Iranda, Chile, Portugalia, Filipine, Japonia şi Columbia. Era în discuţie încă un emoji, YAY, dar s-a renunţat la acesta pentru că inducea în eroare utilizatorii. În 7 ţări în care Facebook a testat Reacţii, spune Krug, LOVE a fost cel mai utilizat emoji până acum.

  Această schimbare este un nou mod prin care utilizatorii îşi pot exprima sentimentele despre postările prietenilor sau familiei, un mod de exprimare prietenos, mai ales pentru că nu toate postările sunt potrivite pentru a primi „like„. Cu toate acestea, butonul „LIKE” va rămâne, dar va fi „sprijinit din umbră” de emoticoane care vor exprima râsetul, zâmbitul, şocul şi multe altele.

  Noile moduri de a reacţiona vor fi disponibile atât pentru postări, cât şi pentru pagini. Tot ce trebuie să faci ca să poți folosi noile reacții Facebook este să ții cursorul mouse-ului deasupra butonului de LIKE timp de 3 secunde pentru “a activa” noile emoji, după care să selectezi reacţia preferată. Enjoy!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.