More

  Samsung îşi reia primul loc pe piaţa de smartphone-uri din SUA, Apple este pe locul 2, iar LG pe 3

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Deşi în anul 2014, Samsung a văzut un declin din cauza designului ales pentru smartphone-urile Galaxy S5, lucrurile au început să se îmbunătăţească o dată cu lansarea S6 de anul trecut.

  Totuşi, 2016 s-a dovedit a fi anul cel mai potrivit pentru ca Samsung să revină în forţă şi să îşi reia primul loc pe piaţa de smartphone-uri din SUA, cu ajutorul Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge.

  În urma raportului financiar făcut public luna trecută, care a fovedit că revenirea este mai bună decât ne-am aşteptat, Samsung a anunţat că a reuşit să obţină din nou poziţia dominantă pe piaţa din SUA. Vestea vine de la o firmă de cercetare din Hong-Kong, Counterpoint Research, care studiază această industrie.

  Se pare că, în Martie, Samsung a obţinut 28.8% din vânzări pe piaţa de smartphone-uri din Statele Unite ale Americii, reuşind astfel, pentru prima dată în 11 luni (din aprilie 2015) să ocupe din nou o poziţie de conducere.

  Potrivit Counterpoint, „studiul precizează că 10 milioane de unităţi au fost livrate de la Samsung. Compania a realizat deja vânzări puternice la nivel global în luna martie, adică cu 25% mai mari decât cu seriile S6 în prima lună de la lansarea acestora. Galaxy S6 a întâmpinat o competiţie puternică din partea iPhone 6. Anul acesta, totuşi, iPhone 6S nu a mai fost la mare căutare în luna martie, iar asta pentru Galaxy S7 s-a bucurat de un feedback extrem de bun din partea publicului.”

  Directorul firmei de cercetare Counterpoint, James Yan, a comentat că: „Anul trecut, cerea pentru modelul Galaxy S6 Edge a fost ridicată, dar din cauza problemelor pe linie de producţie, Samsung a pierdut fereastra spre oportunităţi. Totuşi, anul acesta, mixul de vânzări este de aproape 47% pentru Edge vs 53% pentru modelele flat, mulţumită unei situaţii de aprovizionare mai bună pentru modelele cu display-uri curbate edge. În plus, a existat o adopţie mai mare în ceea ce priveşte display-urile edge de către consumatori. Credem că seriile S7 vor avea de întâmpinat o creştere destul de grea în China, de vreme ce e în competiţie cu numeroase flagship-uri Android cu display-uri asemănătoare dual edge, precum Xplay5 Elite de la Vivo şi noi flagship-uri de la Huawei, modelele Ascend P9 şi Mate 8.”

  Per total, vânzările Samsung au crescut la 30% în SUA, 20% în Europa de Est şi 10% în China, în comparaţie cu situaţia în care se afla în aceeaşi perioadă a anului trecut cu dispozitivul Galaxy S6.

  Apple rămâne pe locul al 2-lea cu 23% din piaţă, vânzările iPhone scăzând destul de tare potrivit datelor financiare de pe primul trimestru al anului 2016.

  LG a ajuns pe locul 3 cu 17,1% din piaţă, pentru că flagship-ul G5 nu a fost disponibil pe piaţă în luna martie, iar vânzările de smartphone-uri pentru companie au încetinit în primul trimestru per total. Desigur, până la finalul celui de-al doilea trimestru situaţia se poate schimba radical, dar aşteptăm cu interes datele finale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.