More

  ATENTAT ÎN FRANŢA: Facebook a declanşat SAFETY CHECK pentru a patra oară în cinci săptămâni

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a activat, în decurs de numai cinci săptămâni, funcţia „Safety Check„, folosită în cazul unor catastrofe.

  Ca urmare a atentatului terorist, care a avut loc joi seara în Franţa, la Nisa, în care cel puţin 84 de persoane au decedat, alte 18 fiind în stare foarte gravă şi alte sute fiind rănite, reţeaua de socializare Facebook a fost nevoită să activeze din nou „Safety Check„, pentru a ajuta utilizatorii din zona în care a avut loc incidentul să anunţe prietenii şi familia că sunt în siguranţă.

  Facebook a lansat Safety Check în anul 2014, iar unealta a fost activată nu mai puţin de patru ori în ultimele cinci săptămâni.

  Odată a fost activată când a avut loc masacrul din Orlando, încă o dată pe 7 iulie, când a avut loc schimbul de focuri din Dallas, iar pe 28 iunie în urma atacului terorist de la aeroportul din Turcia.

  Cel mai recent incident, care a avut loc în oraşul francez Nisa, a avut un bilanţ de 84 de persoane decedate ca urmare a unui camion care a intrat în plin în mulţimea adunată pentru o sărbătoare naţională.

  Utilizatorii din zona respectivă au primit un mesaj de la Facebook cerându-le să apese pe butonul „Sunt în siguranţă„, dacă aceştia nu au suferit răni în urma incidentului.

  Safety Check trimite apoi înştiinţări tuturor prietenilor şi membrilor familiei, pentru a le aduce la cunoştinţă că sunt în siguranţă. În plus, butonul de „mark safe” permite şi marcarea altor persoane ca fiind în siguranţă.

  Safety Check determină locaţia unui utilizator prin verificarea locului setat la profil, cât şi ultima locaţie de unde s-au logat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.