More

  Uber a fost amendat pentru că şi-a înşelat şoferii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber, compania de ride sharing prezentă şi în România, a fost de acord să plătească 20 de milioane de dolari în urma unei înţelegeri cu US Federal Trade Commission (FTC), după ce a fost descoperită să a exagerat comunicând pe site-ul companiei cu privire la cât de mult ar putea câştiga şoferii dacă s-ar alătura echipei şi cât de accesibile sunt planurile de finanţare pentru vehicule.

  Pe site-ul Uber era menţionat că şoferii uberX au obţinut un venit mediu mai mare de 90.000 de dolari pe an în New York şi peste 74.000 de dolari în San Francisco. Potrivit anchetei FTC, mai puţin de 10% dintre şoferii Uber din oraşele respective au câştigat aceste sume de bani.

  Uber a mai minţit potrivit anchetei şi cu privire la Programul de Obţinere a unei Maşini, care ar fi fost menit să finanţeze noi maşini pentru şoferi. Compania pretindea că oferă planuri de plată pentru cel puţin 140 dolari pe săptămână pentru a deţine o maşină şi 119 dolari pe săptămână pentru a închiria una. Începând cu finalul anului 2013 şi sfârşind cu aprilie 2015, aceste plăţi săptămânale au crescut la 160 dolari, respectiv 200 dolari, informează The Next Web.

  Mai mult decât atât, Uber a promis contracte de închiriere cu termen de kilometraj nelimitat, dar în loc să facă asta a stabilit contracte cu kilometraj limitat. S-ar părea că problema Uber nu este prezentă doar în Statele Unite ale Americii, ci şi în alte ţări, de vreme ce Uber continuă să se extindă la nivel global.

  În România, Uber are un război continuu cu firmele de taximetrie, pentru că, deşi compania se defineşte ca fiind un serviciu de ride sharing, cursele acesteia se desfăşoară întocmai ca în regim de taxi, întrucât poţi comanda o cursă Uber direct din aplicaţie, la fel cum se întâmplă în cazul companiilor precum Speed Taxi, Taxi 2000, Meridian Taxi, Pelicanul şi altele.

  Din păcate, ceea ce nu reuşeşte Uber să ţină sub control, se pare din ce în ce mai des, este comportamentul pe care şoferii care au încheiat contract cu compania de ride sharing îl au faţă de consumatorii serviciului. Au existat situaţii în care, şoferii Uber au ajuns să refuze comenzile plasate de clienţi sau chiar să îi înjure, iar în urma plângerilor depuse, nu s-a revenit cu o soluţionare nici în termen de 24 de ore.

  Este drept, Uber s-a alăturat diferitor cauze în România şi a lansat fel şi fel de campanii online şi offline prin care să îşi facă simţită prezenţa, dar faptul că nu se iau în considerare cazurile în care şoferii parteneri înjură clienţii, nu poate decât să reprezinte un grad destul de mare de nesiguranţă în utilizarea serviciilor companiei. În plus, dacă aceste lucruri se desfăşoară şi în cazul Uber, care mai este diferenţa între ceea ce oferă compania de ride sharing şi sistemul de taximetrie existent de zeci de ani în România?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.