More

  Dacă expui iPhone-ul la heliu, acesta se strică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Poți să strici un iPhone folosind heliu? Răspunsul este: parțial, da!

  iFixit a demonstrat zilele acestea că mai multe iPhone-uri și ceasuri Apple Watch s-au defectat în același timp îmtr-un spital din Chicago, în vreme ce telefoanele Android nu au pățit nimic.

  Inițial, a fost luat în calcul pulsul electromagneic, dar în urma investigației se pare că de vină a fost doar heliul.

  În Morris Hospital, de la periferia orașului Chicago, a fost instalat recent un aparat RMN. Erik Wooldridge, specialist în sisteme, a auzit că smartphone-urile se detectează rând pe rând în clădire.

  Prima dată, a crezut că este din cauza câmpului electromagnetic: ”Imediat m-am gândit că RMN-ul a emis un fel de câmp electromagnetic, caz în care am fi putut avea probleme serioase.”

  Dar, ipoteza a căzut imediat ce a depistat că smartphone-urile Android nu au fost afectate și că aparatura medicală din spital funcționa corespunzător. Singurele electronice afectate au fost 40 de dispozitive Apple.

  ”Dispoitivele se comportau destul de ciudat. Majoritatea s-au închis complet. Le-am conectat la electricitate și nu indicau că dispozitivele se încarcă.

  Celelalta dispozitive care porneau prezentau probleme cu radioul. Conexiunea wireless era bună și rapidă, dar dar semnalul era foarte slab sau nu apărea deloc.”

  Wooldridge a aflat de pe Reddit că problema ar putea avea legătura cu heliul din aparatul RMN. După mai multe investigații, acesta a descoperit că separat de instalația RMN, a fost o scurgere de heliu în spital.

  Aproximativ 120 de litri de heliu lichid a fost ventilat în clădire timp de peste 5 ore, care se extinde de 750 ori când trece de la lichid la gaz.

  Kyle Wiens, CEO iFixit a investigat și mai mult situația și a ajuns la concluzia că heliul a acționat negativ asupra ceasului procesorului, cunoscut drept oscilator.

  De cele mai multe ori acesta este produs din quartz, dar Apple a început recent să folosească oscilatoare electromagnetice din silicon pentru a îmbunătăți performanța și pentru a mări intervalul de temperatură de funcționare.

  Apple recunoaște această problemă în manualul de utilizare al iPhone și Apple Watch. De asemenea, menționează că dispozitivele afectate și-ar putea reveni. În plus, compania vine cu o serie de pași pe care să îi urmeze cei care și-au expus iPhone-urile la heliu:

  ”Lăsați dispozitivele neconectate la sursa de energie și lăsați-le să se aerisească pentru aproximativ o săptămână. Heliul trebuie să se evapore complet din dispozitiv, iar bateria telefonului ar trebui să se descarce complet în acest proces. După o săptămână, încărcați telefonul  timp de o oră, iar telefonul poate fi pornit din nou.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.