More

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 13 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din seria se întâmplă în tech sâmbătă, 13 iulie 2019, vorbim despre cum ne scapă zațul de cafea de paharele din plastic. De asemenea, aflăm că a murit inventatorul parolei pentru computer, iar Rusia a trimis cu succes un telescop X-ray în spațiu. Despre asta și cum îți poți găsi câinele pierdut cu ajutorul amprentei nasului acestuia, aflăm din rândurile ce urmează.

  Se întâmplă în tech sâmbătă: Zațul de cafea se transformă în pahare reciclabile

  Oceanele se îneacă în plastic. Una dintre soluțiile prin care mai putem diminua din impactul negativ asupra mediului înconjurător este să renunțăm la paharele din plastic de unică folosință. Deși decizia de a nu mai folosi paie sau pahare din plastic e destul de greu adoptată de oameni, multe alternative la plastic apar.

  Un tânăr din Germania vrea să salveze planeta cu ajutorul paharelor de cafea realizate din zaț de cafea. Kaffeeform este un start-up fondat de Julian Lechner în Berlin. Acesta folosește zaț de cafea pentru a produce pahare reciclabile.

  În vreme ce unii își dau silința să ajute Planeta, numai SUA generează anual 120 de miliarde de pahare din plastic. Imaginați-vă ridipa generată pe baza consumerismului. În 2009, când studia designul de produs, Lechner a observat cât de multă cafea consuma împreună cu prietenii săi. În medie, anual, un german consumă peste 6 kg de cafea. Aproximativ 99% dintre paharele de cafea se transformă în gunoi. Chiar și paharele din carton ajung să se descompună în aproximativ 20 de ani.

  Astfel, Lechner a realizat un proiect prin care să refolosească zațul de cafea pentru a produce pahare eco-friendly.

  Se întâmplă în tech sâmbătă

  Un start-up de inteligență artificială urmărește câinii pierduți folosind amprenta nasului

  Un start-up din China a dezvoltat o aplicație care se bazează pe inteligența artificială pentru a găsi câinii pierduți. Aceasta poate fi utilizată inclusiv pentru a găsi stăpânii iresponsabili.

  Start-up-ul Megvii furnizează software de recunoaștere facială pentru programul de supraveghere al guvernului Chinei. Dar, compania extinde tehnologia dincolo de recunoașterea umană. Aceasta își propune și reușește să recunoască inclusiv animale.

  Noul program Megvii este antrenat să recunoscă animalele pe baza amprentei nasului. E cam același lucru cu amprenta degetului uman care este unică. Folosind aplicația Megvii, compania spune că poate înregistra câine printr-o simplă scanare a nasului cu ajutorul camerei telefonului.

  Este la fel cum se întâmplă atunci când înregistrezi o amprentă pentru deblocări biometrice. Aplicația îți cere să realizezi fotografii cu nasul câinelui din mai multe unghiuri. Megvii spune că are o acuratețe de 95% și a găsit până acum prin aplicație 15.000 de animale pierdute de aparținătorii legali.

  megvii

  Se întâmplă în tech sâmbătă: Rusia lansează cu succes în spațiu telescopul X-ray

  Spektr-RG este un telescop cu raze X care își propune să depisteze ”milioane” de găuri negre. Acest lucru va duce la o înțelegere mult mai bună a extinderii universului. După ce a pierdut controlul asupra unui telescop radio la începutul acestui an, Rusia a lansat cu succes Spektr-RG. Telescopul X-ray a fost dezvoltat în colaborare cu Germania.

  ”Nava spațială” va ajunge la destinația finală Lagrange Point 2 în 100 de zile. De la milioane de kilometri vor fi conduse studii în condiții stabile vreme de 6 ani jumătate.

  Este o reușită foarte mare pentru astronomia Rusiei. Designul final al telescopului diferă mult față de conceptul original. Acesta a suferit multe amânări, dar în cele din urmă a prins formă și va scrie istorie.

  Se întâmplă în tech sâmbătă telescop x ray rusia

  Sony spune că, hub-ul său USB este cel mai rapid cititor de carduri SD din lume

  Sony MRW-S3 este construit pentru forografii profesioniști. Vorbim despre un hub USB indispensabilă pentru fotografi. Noua soluție de citire a cardurilor a Sony a fost anunțată ca fiind ”cea mai rapidă din lume.”

  Hub-ul USB suportă livrarea de energie de 100W pentru a face față monitoarelor și altor periferie solicitante. De asemenea, utilizatorii vor avea și conectori USB-C și USB-A pentru a conecta dispozitive vechi și noi. Să nu uităm nici de ieșirea HDMI pentru video de până la 4K la 30 de cadre pe secundă.

  Hub-ul Sony MRW-S3 este rezistent la apă și praf, cu certificare IP68. Designul dispozitivului este din aluminiu și oferă un grip bun, care ține zgârieturile la distanță. Prețul hub-ului nu a fost comunicat, dar cel mai probabil vor apărea în curând informații suplimentare.

  Se întâmplă în tech sâmbătă sony MRW-S3

  Se întâmplă în tech sâmbătă: Fernando Corbato, inventatorul parolei pentru computer a murit la 93 de ani

  Fondatorul parolei pentru computer, Fernando ”Corby” Corbato a murit la vârsta de 93 de ani. Cercetătorul MIT a creat conceptul de parolă pentru protejarea conturilor utilizatorilor. Parola a fost necesară în Sistemul de Partajare a Timpului Compatibil, care permitea mai multor utilizatori să folosească computerul simultan.

  ”Este doar o chestiune de stabilire a ”compartimentării” și a intimității de bază.”, declară Corbato pentru Wall Street Journal în 2014. Ce nu s-a gândit nimeni a fost că această mișcare a inventatorului avea să pună în mișcare, pe viitor, securitatea digitală.

  În prezent, parola nu mai este cea mai sigură soluție de protejare împotriva infractorilor cibernetici. Acum, vorbim despre noi soluții de securitate digitală. De la scanarea amprentei, la scanarea facială sau a irisului. Dar, trebuie să recunoaștem că munca lui Corbato a ajutat la stabilirea bazelor computerelor moderne.

  Corbato MIT

  Asta se întâmplă în tech sâmbătă, 13 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte informații interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.