More

  Datele utilizatorilor unei companii de inteligență artificială au fost expuse

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Datele utilizatorilor unei companii de inteligență artificială au fost expuse de către un hacker. Compania Clearview, specializată pe recunoașterea facială, a fost victima unei accesări neautorizate. În urma atacului, lista tututor clienților firmei a fost făcută publică.

  Datele utilizatorilor unei companii de inteligență artificială au fost expuse din cauza unei vulnerabilități

  Compania Clearview spune, printr-o declarație obținută de The Daily Beast, că o vulnerabilitate recent apărută i-a permis atacatorului accesul la lista cu clienții companiei. Clearview lucrează cu aproximativ 600 de departamente de poliție din America de Nord, inclusiv cu poliția din Chicago.

  Mai mult, intrusul a avut acces și la conturile create de organizații, dar și la cercetările efectuate de acestea în trecut. Compania susține că serverele sale nu au fost sparte și a reușit să remedieze vulnerabilitatea. Din fericire, intrusul nu a avut acces și la baza de date Clearview, care numără peste 3 miliarde de imagini.

  Securitatea este prioritatea principală a Clearview. Din păcate, spargerea datelor face parte din viață în secolul 21. Serverele noastre nu au fost accesate niciodată. Am remediat problemele și continuăm să lucrăm pentru a îmbunătăți securitatea,” declară Tor Ekeland, un avocat al companiei pentru The Daily Beast.

  Clearview și acuzațiile de la începutul anului

  Compania de inteligență artficială și dezvoltare a recunoașterii faciale a fost subiectul unor controverse la începutul acestui an. The New York Times a dezvăluit un raport cu privire la companie, care susține că baza de date a sistemului este construită din peste 3 miliarde de imagini de pe internet, inclusiv de pe rețele de socializare.

  Mai multe companii au trimis solicitări către judecătorie pentru a înceta colectarea datelor acestora, precum Google și Facebook. Însă, în lipsa legilor federale pentru reglementarea recunoașterii faciale, guvernul ar putea aborda această problemă într-un ritm mai lent. Asta în cazul în care Google nu cere urgentarea procesului.

  De asemenea, directorul executiv al Clearview, Hoan Ton-That, susține că dreptul la informații publice este garantat prin Primul Amendament al Constituției Statelor Unite ale Americii și nu consideră că baza de date este construită în mod ilegal.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.