YouTube utilizează inteligența artificială pentru moderare

Cristian Gănescu
- 17.03.2020, 18:44 în Aplicaţii
10

SHARES
YouTube utilizează inteligența artificială pentru moderare

YouTube utilizează inteligența artificială pentru a înlocui moderatorii umani. În vreme ce moderatorii nu se pot deplasa la birou, taskurile de moderare sunt realizate de un sistem de inteligență artificială.

Este evident că inteligența artificială oferă un randament sporit când vine vorba de volumul de muncă. Cu toate acestea, pot apărea erori în urma marcaje nepotrivite pe care le poate realiza sistemul. Compania YouTube afirmă, printr-o postare pe blog, că în contextul actual este un risc pe care trebuie să și-l asume.

Din cauza izolării la domiciliu a majorității personalului în contextul epidemiei COVID-19, moderarea clipurilor video nu mai poate fi realizat, cu se făcea în mod normal, de către angajați. În perioada următoare, mai mulți creator de conținut s-ar putea lovi de problema depublicării unor materiale. Materialele pot fi semnalate incorect ca fiind nepotrivite sau că încalcă standardele comunității.

YouTube utilizează inteligența artificială în locul moderatorilor

Problema revizuirii materialelor video pornește de la procesul prin care acestea trebuie să treacă, dar și locația. Moderatorii care revizuiesc clipurile trebuie să fie prezenți în birourile companiei. Din păcate, din punct de vedere logistic și al regulamentului, moderatorii nu pot lucra din lată parte decât din birourile amenajate special pentru acest scop. Dacă moderarea se face altfel decât în acel mediu controlat, există riscul expunerii unor date persoanle ale utilizatorilor.

Moderarea realizată cu ajutorul inteligenței artificiale nu este fără cusur. Reprezentanții YouTube transmit utilizatorilor și creatorilor de conținut că trebuie să se aștepte la anumite erori. Mia multe clipuri ar putea fi eliminate sau șterse. Cu toate acestea, creatorii de conținut au la dispoziție posibilitatea de a face apel. În urma apelului, un moderator uman va prelua sarcina de a revizui clipul video. Din păcate, timpul pentru soluționarea apelului va fi mai mare decât cel cu care sunt utilizatorii obișnuiți.

Mai mult, reprezentanții YouTube spun că vor exista și cazuri în care un anumit tip de conținut nu va fi promovat sau nu va apărea în căutări sau la recomandate până nu va fi revizuit de către un moderator uman.

Pentru creatorii de conținut care s-ar putea simți speriați de posibile repercusiuni negative asupra canalului lor, manifestate prin erorile care pot apărea, YouTube nu va emite strike-uri, bazate pe semnalarea de către sistemul de inteligență artificială, care pot duce la ștergerea canalelor.

Monetizarea conținutul nu va avea de suferit în acest context. Într-o decizie luată recent, Youtube a permis monetizarea conținutului despre virusul corona. Decizia vine după ce. inițial, a existat o politică de demonetizare a acestui tip de conținut.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!