More

  Review aspirator robot Rowenta Explorer Serie 60

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Review aspirator robot Rowenta Explorer Serie 60. Faceți cunoștință cu Aspirică, cunoscut oficial drept aspiratorul robot Rowenta Explorer Seria 60 RR7447WH. E alb, e cel mai subțire robot 4 în 1, are o aplicație dedicată și este noul nostru cel mai bun prieten când vine vorba de curățarea zilnică a podelelor. Dacă nu vă place varianta pe alb, puteți arunca un ochi peste versiunea pe negru (RR7455WH).

  Între negru și alb mai sunt și alte diferențe în afară de culoare. Mai exact, Aspirică pe care îl avem noi este recomandat persoanelor alergice și are un filtru performant care filtrează până la 99.9% praful și alergenii.

  Explorer S60 negru este recomandat deținătorilor de animale de companie

  Peria centrală de pe acesta din urmă este dezvoltată pentru a reduce înfășurarea firelor lungi de păr și dispune de un accesoriu special pentru curățarea firelor de păr de pe perie.

  Bine, bine, dar voi îl aveți pe Eden, o să spuneți voi. De ce nu ați ales modelul negru? Răspunsul este simplu, Eden nu lasă păr. Atunci când l-am ales, ne-am documentat bine să fie o rasă care să nu crească mai mult de 4 – 5 kg, să nu sforăie, să nu lase bale și să nu lase păr. Însă, deși nu avem niciuna dintre aceste probleme, casa este expusă zilnic la praf și alergeni pe care fie îi aducem noi, fie îi aduce Eden sau pur și simplu sunt în aer.

  Astfel încât, versiunea Explorer S60 pe alb, numită și Allergy, am considerat că este mai potrivită pentru ce avem nevoie. În cazul prietenilor noștri care au câini sau pisici care lasă păr, recomandăm varianta neagră.

  Nu o să vorbesc despre Aspirică în limbaj tehnic, pentru că știți deja că nu-mi stă în fire

  În schimb, trebuie să vă explic cum îl faci să funcționeze. Este un aspirator autonom cu o înălțime de doar 6cm. De altfel, cel mai subțire robot 4 în 1 disponibil la acest moment pe piață. Acest lucru îi permite să se strecoare cu ușurință pe sub masă, comodă sau canapea, astfel încât să curățe fiecare suprafață din încăpere.

  Cu Smart Exploration 4.0, aspiratorul Rowenta navighează independent, evită obstacolele precum scările sau obiectele de mobilier și înlătură praful eficient.

  Pentru a-l programa să ruleze unul dintre cele 3 moduri de curățare, trebuie să instalezi pe smartphone aplicație Rowenta Robots. Din ea, selectează modelul de aspirator pe care l-ai achiziționat și configurează-l. Procesul nu durează mai mult de câteva minute.

  După ce alegi produsul, trebuie să îi dai o denumire și apoi poți stabili programul de curățare sau întreținere. Dacă aspiratorul e descărcat, trimite-l la stația de încărcare.

  Review aspirator robot Rowenta Explorer Serie 60: Provocări de familie

  De când eu și Cristi formăm un cuplu, cele mai mari provocări erau cine aspiră și spală pardoseala. ?Ca de altfel și cine întinde și strânge rufele. Ei bine, problema hainelor spălate am rezolvat-o când am cumpărat mașina cu uscător de la Samsung despre care puteți afla mai multe din link-ul din descriere. Însă, în ceea ce privește aspirarea și spălarea pardoselii, încă aveam dubii dacă să optăm sau nu pentru un aspirator autonom. Iar dacă e să alegem în final unul, care să fie acela.

  Am primit de la prietenii noștri o mulțime de recomandări, printre care și modelul Explorer 60 de la Rowenta. Iar când Rowenta România ne-a propus acum o lună de zile să ne trimită un astfel de aspirator pentru utilizare și testare pe termen lung, am văzut în asta un prilej numai bun să începem să descoperim această gamă de produse. Nu de alta, dar cu siguranță nu suntem singurii cărora nu le mai ajunge timpul.

  componente aspirica

  Nu spun că Aspirică e cel mai bun aspirator

  Pentru că e abia primul pe care îl testăm. Însă, cu siguranță pot afirma că ne-a schimbat complet viața de când l-am configurat și l-am pus la treabă. Dacă până acum eram obișnuiți să aspirăm cu un aspirator care are cablu de 10 metri, face mult zgomot și necesită manevrare din partea unuia dintre noi, cu S60 lucrurile s-au schimbat considerabil.

  Aspiratorul Rowenta vine cu Smart Exploration 4.0, un sistem de navigație cu 3 moduri de curățare. Acesta combină un gyroscop pentru acoperire totală și o cameră laterală pentru curățare precisă de-a lungul pereților. Modurile sunt metodic, precis și margine. Preferatele mele sunt metodic și margine.

  Aleg modul metodic o dată la 3 zile, iar margine în fiecare zi. Asta pentru că, metodic acoperă întreaga suprafață și curăță toată casa, pe când margine mă scapă de smocurile de praf care se formează pe lângă plintă ori de câte ori mergem prin casă. Știți și voi că atunci când nu ai covoare pe jos care să strângă scame și praf, toate reziduurile se strâng pe margine.

  Avem două covoare mari și late în toată casa

  În rest preferăm să lăsăm pardoseala liberă. Asta pe de o parte pentru că Eden e răzbunător dacă îl lăsăm și 5 minute singur în casă și urmărește să le marcheze. Pe de altă parte pentru că scuturatul covoarelor este o activitate suplimentară pe care trebuie să ne-o asumăm o dată pe săptămână.

  În contextul în care am fi avut un serviciu cu program normal L – V,  9 – 17, probabil ne alocam ziua de sâmbătă pentru curățenie generală. Însă, viața noastră a căpătat un nou sens când am ales să ne ocupăm exclusiv de Noobz și să trăim din asta, iar curățenia am încercat să o automatizăm cât am putut de mult. Un aspirator autonom cum este Explorer S60 este tot ce-ți poți dori mai mult, mai ales când știi că te uită Dumnezeu la birou și câte 10 – 14 ore.

  Aspirică ne e foarte util pentru că ne ajută să economisim timp pentru alte activități și ne scapă de praf. Dar, cred că cel mai mult îmi place că nu doar aspiră, ci și spală pardoseala. Cine are un mascul cum este Eden, știe că pe parchet și gresie există în permanență urmă de cuc.

  La aceste urme se adaugă cele de lăbuțe când vine în casă de pe balcon unde a ieșit să se salute cu restul cățeilor din cartier. Ei bine, este foarte important ca toate aceste urme să fie spălate când sunt proaspete. În caz contrar, sunt tot mai greu de îndepărtat.

  Review aspirator robot Rowenta Explorer Serie 60: Lavetele pot fi scoase foarte ușor și se curăță cel mai bine la mașina de spălat

  Un lucru care îmi mai place la aspiratorul aceasta care și spală este că nu trebuie să irosești foarte multă apă. Știți că atunci când spălați cu mopul toată casa, e nevoie de o cantitate destul de mare de apă, poate chiar 5 litri la o spălare.

  Însă, Aspirică are nevoie doar de 110ml la o sesiune de curățenie. Desigur, vorbim despre o încăpere de 17 – 20 de metri pătrați pentru o curățare completă, nu de toată casa. Dacă podeaua este spălată în jurul covoarelor, atunci suprafața va fi mai mică, iar cantitatea de apă va ajunge la toată casa.

  Pentru că vara aceasta vom fi destul de des la părinții mei, îl purtăm pe Aspirică după noi. Asta pentru că avem camerele noastre în casa părinților. Așa cum este normal, fiecare trebuie să curețe după el. În plus, după Eden trebuie să strângem fie că suntem acasă sau în deplasare.

  Review aspirator robot Rowenta

  Acasă, Aspirică poate fi comandat și vocal prin Google Assistant

  Trebuie să spunem doar ”OK Google, start the vacuum cleaner” și să ne vedem de ale noastre. La părinți îl controlăm din aplicația Rowenta Robots care este destul de intuitivă și îți oferă inclusiv informații suplimentare de care ai putea avea nevoie. De aici stabilești programul de aspirare sau spălare. Dacă bateria e descărcată, poți să chemi aspiratorul să se încarce. Dacă e încărcată, acesta va veni la stație când își va încheia programul de lucru.

  aplicatia rowenta robots

  Recipientul de praf este ușor de golit și manevrat, iar ceea ce mă mulțumește foarte mult este că nu vorbim despre un aspirator zgomotos. Aspirică este atât de silențios încât Eden trece pe lângă el fără nici cea mai mică temere.

  Cunosc animale de companie care se sperie foarte mult de aspiratoare, care fug și se ascund sau latră cât timp stăpânii dau cu aspiratorul. Așa încât, cred că unul dintre marele avantaje ale acestui produs este silențiozitatea.

  Aspirică nu aspiră cu aceeași putere pe toate tipurile de pardoseală

  Pe parchet aspiră cu o putere, pe gresie cu altă putere, pe covor cu altă putere. Foarte important pentru mine era să aspire pietricelele pe care le tot aducem acasă pe talpa pantofilor, dar și firimiturile de pâine care se mai strângeau pe lângă mobilierul din bucătărie. Nu a întâmpinat nici cea mai mică provocare și chiar trebuie să recunosc că sunt foarte mulțumită.

  Bateria asigură un timp de funcționare de 90 de minute la o încărcare completă de 4 – 5 ore. Nivelul de zgomot este de 65 decibeli, iar dacă aveți scări prin casă, nu trebuie să vă faceți griji pentru că le depistează și nu există riscul să cadă.

  În final, probabil vă întrebați ce nu mi-a plăcut la Rowenta Explorer Seria 60 pe care l-am botezat Aspirică.

  Au fost două aspecte: când se izbește de uși sau de mobilier îmi dă senzația că ”îl doare”. Știu că e calibrat să se izbească în așa fel. Însă mi-ar fi plăcut fie să aibă ceva garnituri din silicon care să producă un zgomot mai mic. La fel de bine, pot fi adăugați niște senzori care să facă aspiratorul să încetinească atunci când e la 5cm de un obstacol și să treacă pe lângă el mai grijuliu.

  Al doilea aspect ține de aplicație. Da, este intuitivă, însă au existat și momente în care nu mi-a transmis notificare la anumite acțiuni pe care i le-am dat lui Aspirică să le realizeze. Apoi, mă deranjează că ori de câte ori deschid aplicația, se aude zgomotul de notificare, ca și când aceasta s-ar conecta la ceva, chiar dacă Aspirică e închis.

  Spre exemplu, la programul de ”Întreținere” când am verificat distanța parcursă. Asta deși am efectuat deja câteva programe de întreținere, distanța e tot 0, numărul de curățări și timpul de utilizare, la fel.

  Sau s-a mai întâmplat când am curățat o suprafață de 12 metri pătrați, să nu se consemneze asta în aplicație. Prima curățare de 8 metri pătrați în 6 minute s-a înregistrat, următoarea, nu. Oricum, mai urmăresc ce alte provocări mai întâmpină Aspirică. Țin legătura cu voi, dar și cu Rowenta România. Optimizarea unei aplicații se realizează categoric în urma unor testări în timp real. În vreme ce, îmbunătățirile pot fi introduse doar în baza feedback-ului utilizatorilor.

  Review aspirator robot Rowenta

  Review aspirator robot Rowenta Explorer Serie 60 – Preț

  La momentul publicării review-ului, prețul este de puțin peste 1700 lei la Altex.

  E mult, e puțin? Cum v-am spus și cu alte ocazii, e pe măsura nevoii pe care o ai. Personal, nu consider că 1000 euro pentru o mașină de spălat cu uscător e prea mult. Desigur, asta după ce i-am văzut beneficiile. Cum de altfel, nu consider că 350 euro pentru un aspirator autonom e mult, după ce am văzut de câte bătăi de cap mă scapă. Trebuie să constat și că produsul acesta a primit numai recenzii pozitive la Altex, semn că nu doar noi am fost plăcut surprinși de el.

  De unde mai poți cumpăra perii pentru Rowenta Explorer S60 și lavete pentru curățare? Le găsești la orice unitate service autorizată.

  Vom continua să testăm produse care ne fac viața mai ușoară. Dacă aveți și alte întrebări, ca de fiecare dată, le așteptăm în comentarii sau în privat pe Facebook Noobz. Acesta a fost Aspirică, iar orice curiozități mai aveți despre el, nu ezitați să ni le trimiteți.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.