More

  BenQ W2700: Un videoproiector care merită

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  BenQ W2700 nu este un videoproiector tocmai ieftin, dar este un videoproiector ieftin pentru ceea ce oferă. Adică rezoluție 4K, flexibilitate și portabilitate, plus funcția HDR, care face minuni pentru conținutul vizionat.

  La fel cum ne-a obișnuit deja BenQ, W2700 beneficiază de tehnologia CinematicColor care suportă DCI-P3. Este standardul industriei de film. De ce este important pentru noi, ”muritorii de rând”? Pentru că imaginile pe care le vom vedea proiectate, redau coloristica pe care regizorul de film a vrut să o transmită. Astfel, nu vom avea culori saturate acolo unde regizorul a dorit un decor tern.

  După cum spuneam, videoproiectorul are o dimensiune suficient de mică și se încadrează bine în orice decor. Acesta are o lentilă „short throw”, ceea ce permite instalarea sa în orice cameră, indiferent cât de mică ar fi aceasta. Boxa integrată oferă un sunet clar și puternic. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui videoproiector, sugerăm utilizarea unui sistem de boxe externe. Boxa integrată este bună, dar mai degrabă într-un spațiu închis, cu o suprafață de până în 20 de metri pătrați.

  Pentru că am menționat lentila „short throw”, BenQ W2700 nu este destinat doar pentru vizionarea de filme sau a unor evenimente sportive. Poate fi folosit și pentru jocurile pe consolă și nu numai. Este un videoproiector luminos, care nu scapă niciun detaliu, oricât de întunecată ar fi scena redată.

  BenQ W2700 oferă tot ce ai nevoie și nimic în plus

  Când spun că oferă tot ce ai nevoie și nimic în plus mă gândesc de operabilitate. Personal, când văd o mulțime de butoane, care mai de care mai complicate, îmi vine să o iau la fugă. Atât pe videoproiector, cât și pe telecomandă, găsim exact funcțiile de care avem nevoie și nimic mai mult.

  BenQ W2700 butoane

  Videoproiectorul are un buton de oprire/pornire, led-uri indicator pentru temperatură și lampă. Lângă butonul de oprire/pornire avem un buton rotund  cu săgeți, care au în mijloc butonul pentru confirmarea comenzilor. Sub acesta sunt trei butoane pentru revenire, meniu și selectarea sursei de proiectare. Scurt și la obiect.

  BenQ W2700 reglaj lentilă

  Suplimentar, pe lentila de proiector, avem două reglaje pentru focalizare și zoom. Dar mai avem un reglaj, pe care nu îl regăsești pe orice videoproiector. Este vorba despre o rotiță pentru schimbarea poziției lentilei. Da, poți schimba manual poziția lentilei. De ce este important? Deoarece această setare manuală oferă un control mult mai fin, comparativ cu setarea digitală.

  BenQ W2700 porturi

  Pe spatele videoproiectorului BenQ W2700 găsim două porturi HDMI 2.0, un port USB 3.0 și port pentru mufă jack de 3.5mm.

  BenQ W2700 oferă un meniu complex pentru setarea imaginii

  Când spun complex, mă refer la complet. Setările nu sunt „la mintea cocoșului”, dacă ești un utilizator începător. Cu toate acestea, pentru conținutul HDR, setările nu mai sunt o bătaie de cap. Dacă ai setat din meniul HDR opțiunea „Auto”, videoproiectorul va regla automat imaginea. În final, va optimiza imaginea astfel încât să fie o experiență de vizionare plăcută.

  BenQ W2700 HDR Auto

  Am apreciat foarte mult timpul de răspuns al videoproiectorului. Trebuie menționat faptul că este recomandat ca, pe cât posibil, conținutul să fie redat prin dispozitive independente.

  Noi, spre exemplu, folosim un chromecast. Există riscul ca în momentul în care folosiți un laptop cu un cablu HDMI, care nu este special pentru transferul 4K, să fie probleme și întreruperi de imagine. La fel și Chromecastul, trebuie să aibă capacitate de redare 4K.

  BenQ W2700 imagine

  Trecând peste aceste aspecte, imaginea redată are o calitate foarte bună. Culorile sunt vii, dar nu și suprasaturate. Desigur, există mai multe moduri de vizionare a imaginii, din care poți alege. În orice caz, la 2000 de lumeni, nu vei avea niciodată parte de o imagine neclară. Nu cu acest videoproiector, în orice caz. După cum spuneam și la început, ce vezi este exact ceea ce regizorul a dorit să vezi, de la bun început.

  Preț, disponibilitate și concluzie

  La un preț de aproximativ 7500 de lei, nu este un videoproiector prea ieftin, dar este un videoproiector 4K accesibil. Pentru funcționalitățile pe care le oferă, este un produs demn de luat în considerare, dacă ești un amator al videoproiectoarelor și vrei să faci un upgrade de rezoluție.

  Am apreciat la el dimensiunea redusă, ținând cont că majoritatea videoproiectoarelor 4K sunt destul de robuste. Design-ul este cel cu care BenQ ne-a obișnuit deja. Pentru noi este cu atât mai plăcut cu cât aproape toată casa noastră are mobilier alb. Ne-a plăcut modelul W2700, dar vrem să ne mai jucăm și cu alte modele de videoproiectoare 4K.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.