More

  STUDIU GOOGLE: Atenţie la întrebările „ridicole” de securitate!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Suntem cu toţii familiarizaţi cu întrebările de securitate „ridicole” la care trebuie să răspundem atunci când ne conectăm la ceva pe internet.

  Care este numele străzii pe care unde crescut? Când este ziua de naştere a bunicului tău? Câţi ani aveai când te-ai operat prima dată?

  Nu doar că sunt personale aceste întrebări, ci unele chiar prezintă activităţi pe care le trăieşte toată lumea. Ce este mai rău, după ce treci prin tot acest proces şi trebuie să îţi aminteşti răspunsurile, se pare că întrebările de siguranţă nu sunt atât de sigure pe cât am crede.

  Citeşte şi: NU DA CLICK pe acest ataşament! Ar putea fi un virus!

  Un studiu recent, condus de Google, arată că mai bine de 17 % dintre participanţi erau, de fapt, capabili să ghicească răspunsurile la întrebările de siguranţă ale unor străini. Se pare că cele mai des întâlnite întrebări aveau cele mai simple întrebări, de asemenea. Cercetătorii de la Google au aflat că întrebările de siguranţă „ridicole” care ne sunt adresate nu ne asigură atât de multă siguranţă în cele din urmă.

  Răspunsul la întrebarea de siguranţă: „Care este mâncarea ta preferată?” pentru englezi s-a dovedit a fi uşor de ghicit pentru 20 % din persoanele întrebate. Răspunsul: PIZZA.

  Răspunsul la întrebarea „Care este numele primul tău profesor?”, pentru arabi a avut o rată de 10 % de rezolvare. Toate acestea fără ca cineva să fi avut date personale despre persoana în cauză.

  Citeşte şi: STUDIU! Jocurile video violente sporesc nivelul de stres

  Cercetătorii de la Microsoft, Stuart Schechter, A.J. Bernheim Brush şi Serge Egelman, au făcut un studiu similar cu privire la întrebările de securitate pentru parole. Participanţii la studiu au răspuns prima dată la întrebări, iar apoi alţi participanţi au ghicit care au fost răspunsurile.

  Până şi participanţilor care nu au dorit să dezvăluie informaţii li s-au ghicit parolele în 17 % din cazuri. Numai 5 încercări au fost necesare pentru a ghici răspunsul corect.

  În termen de 6 luni, participanţii la studiu chiar au uitat ce au răspuns iniţial. Cu cât erau mai grele întrebările „ridicole” de securitate, pe atât de greu erau de ţinut minte, de asemenea.

  Oamenii au tendinţa să dezvăluie prea multe informaţii personale în mediul online, utilizând site-uri ca Facebook, Instagram sau Twitter, în cazul cărora este şi mai greu să obţii o întrebare de siguranţă bună. Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.