More

  #BrandulTăuAici: Cum să foloseşti corect un hashtag

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  L-ai văzut peste tot, în reclamele de la TV, pe panourile publicitare de pe stradă, pe Twitter şi Facebook, pe tricourile personalizate ale sportivilor şi nu numai.

  Umilul #hashtag ar putea părea fad şi inutil, când de fapt acesta foloseşte multor cauze. Astăzi, hashtag-ul reprezintă o oportunitate de aur pentru deţinătorii unor afaceri mici, pentru a transmite mesajul pe diferite platforme, cât mai rapid.

  În era social media, #hashtag-ul este una dintre cele mai puternice şi controversate unelte care vine în beneficiul utilizatorilor.

  Hashtag-ul are rolul de a lega instant un post de pe social media de un grup de persoane care dezbat acelaşi subiect. Ori de câte ori cineva face o actualizare a subiectului şi foloseşte hashtag-ul, toate persoanele interesate pot avea acces în timp real.

  Citeşte şi: Facebook nu te mai lasă să postezi aceste cuvinte

  Deşi hashtag-ul este folosit în prezent pe majoritatea reţelelor sociale, acesta a fost făcut celebru de Twitter. Pentru deţinătorii de afaceri mici, #hashtag-ul reprezintă o strategie social media importantă. Un tag folosit la momentul potrivit ajută la recunoaşterea brandului, la mărirea reach-ului unei campanii de publicitate şi la crearea unui impact afirmativ, datorită loialităţii clientului.

  » Foloseşte simbolul #hashtag (#) înaintea unui cuvânt cheie relevant sau a unei fraze pentru o vizibilitate mai bună şi mai rapidă la căutare.

  » Hashtag-ul poate fi folosit oriunde în postare – la început, la mijloc sau la final.

  » Hashtag-ul nu va apărea la căutare dacă ai profilul protejat sau privat.

  » Încearcă să nu duci hashtag-ul la nivel de spam. Nu încărca o singură postare cu prea multe #hashtag-uri. Dacă foloseşti prea multe hashtag-uri devalorizeazi puterea hashtag-ului şi faci ca fiecare hashtag pus în plus să anuleze valoarea celui antecedent. Mai mult decât atât, ai putea pierde persoanele care îţi urmăresc deja activitatea şi să îţi afectezi, de asemenea, imaginea pe care ţi-ai format-o pe social media.

  Citeşte şi: Google Photos a depăşit 100 de milioane de utilizatori activi în doar 5 luni

  » Dezvoltă-ţi brandul sub un singur hashtag. Ai grijă ca #hashtag-ul să vorbească pentru brandul tău şi pentru recunoaşterea uşoară din partea consumatorilor.

  » Lansează discuţii Q&A (întrebare – răspuns) folosind #hashtag. Acestea pot fi fie organizate, fi pre-stabilite.

  » Chiar dacă #hashtag-urile s-au născut online, acestea pot provoca un impact imens chiar şi atunci când sunt folosite pe stradă, afară, în viaţa de zi cu zi. Plasând un #hashtag într-o zonă circulată sau undeva unde să aibă vizibilitate la TV, poate duce la folosirea #hashtag-ului respectiv.

  » De vreme ce nu orice afacere mică are un buget special pentru publicitate, mai ales pentru spaţiile publicitare din primetime, la o scară mai mică, pot fi concepute stickere cu #hashtag ce pot fi lipite în toate spaţiile publice.

  Citeşte şi: Facebook at Work, versiunea corporate a Facebook, cucereşte segmentul B2B

  » Alege un #hashtag care este în acelaşi timp uşor de ţinut minte şi clar. Chiar dacă sintagmele sau frazele par a fi mai specifice, #hashtag-urile complicate nu vor funcţiona aşa cum te-ai aştepta.

  Spre exemplu, producătorii versiunii americane X-Factor au vrut să se diferenţieze faţă de versiunea britanică, promovând hashtag-ul #XFUSA. Chiar dacă a fost hashtag-ul „oficial”, se pare că multă lume nu a ales să îl utilizeze. Fanii au folosit hashtag-ul cel mai uşor de ţinut minte, #xfactor, de 5 ori mai mult decât #XFUSA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.