More

  RunKeeper îţi urmăreşte fiecare mişcare şi transferă datele unei agenţii de publicitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Scopul unei aplicaţii precum RunKeeper este de a urmări şi înregistra date despre activitate fizică a utilizatorului, cu scopul de a furniza date legate de paşi, monitorizarea bătăilor inimii şi alte asemenea informaţii culese în timpul activităţii de fitness.

  Recent, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a descoperit că Runkeeper urmăreşte locaţia utilizatorilor chiar şi atunci când aplicaţia nu este activă, când de fapt aplicaţia ar trebui să se oprească din urmărire atuni când activitatea de fitness se încheie.

  Şi mai rău este că, tot această agenţie a descoperit că toate aceste date sunt transferate de FitnessKeeper, dezvoltatorul din spatele RunKeeper, într-o bază de date a agenţiei de publicitate numite Kip.me cu sediul în Statele Unite ale Americii.

  Vineri, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a depus o plângere împotriva FitnessKeeper pentru încălarea protejării datelor în Europa: „Toată lumea înţelege că Runkeeper urmăreşte utilizatorii în timpul în care exercită o anumite activitate fizică, dar să continui şi după antrenament, deşi monitorizarea ar trebui să se încheie, nu este deloc în regulă.

  Nu este vorba numai despre încălcare dreptului la intimitate, suntem siguri că utilizatorii nu vor să fie urmăriţi într-un asemenea mod sau ca informaţia să fie împărtăşită unor agenţii de publicitate. Este clar că Runkeeper trebuie să analizeze din nou modul în care tratează datele utilizatorilor şi intimitatea lor”.

  Sursa: Phone Arena

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.