More

  Mergem la Untold, dar cu ocazia asta vizităm și câte ceva în Cluj-Napoca

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Plecăm la Untold pe 1 august. Mergem cu mașina până acolo, dar vom folosi transportul în comun în oraș și ne propunem să vizităm ceva mai mult din Cluj-Napoca, dacă tot străbatem acest drum deja pentru a 3-a orată anul acesta.

  Realizăm articolul de astăzi în special pentru cei ca noi, care nu au văzut încă din frumusețile Clujului, deși l-au vizitat în interes de serviciu de nenumărate ori, și care nu și-au întocmit încă un itinerariu de relaxare și voie bună în afara festivalului.

  Despre Untold, vom vorbi desigur în articole separate, iar dacă aveți întrebări specifice, suntem aici să răspundem la ele.

  Până una alta, iată ce ne-am propus să vizităm musai în perioada 01 – 07 august 2018:

  Grădina Botanică din Cluj-Napoca

  Ne-am dorit să o vizităm și anul trecut, dar pentru că nu ne-am interesat din timp cu privire la programul, am ajuns de fiecare dată când porțile erau închise.

  Grădina poate fi vizitată de luni până duminică între orele 8:00 – 20:00, în vreme ce serele sunt deschise doar în intervalul 9:00 – 18:00.

  Serele sunt închise în prima zi de luni din fiecare lună, ceea ce înseamnă că în data de 6 august nu le veți putea vedea, dacă programați vizita după Untold.

  Taxa de intrare este de 10 lei / adult și de 5 lei pentru elevi, studenți, pensionari și seniori, în vreme ce copiii sub 5 ani, persoanele cu dizabilități și studenții cu angajații U.B.B nu plătesc nimic.

  Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca

  Este primul muzeu în aer liber din România și la un moment dat se întindea pe 75 de hectare.

  Primul sector include instalaţii tehnice şi ateliere ţărăneşti databile în perioada  secolelor XVIII-XX, care ilustrează tehnicile tradiţionale de prelucrare a lemnului şi a fierului, de obţinere a aurului, de prelucrare a ţesăturilor de lână, a lutului, a pietrei, de măcinare a cerealelor şi de obţinere a uleiului comestibil.

  Al doilea sector conţine gospodării ţărăneşti tradiţionale reprezentative pentru zone etnografice distincte din Transilvania, cuprinzând construcţii datate în perioada secolelor XVII-XX, echipate cu întregul inventar gospodăresc necesar.

  Dacă aveți în plan să vizitați și voi parcul, aveți posibilitatea să o faceți doar de miercuri până duminică (01 – 05 august), în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar ultima intrare se face la ora 17:00.

  Tariful este de 6 lei / adult și de 3 lei pentru preșcolari, elevi, studenți și pensionari.

  Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană

  Este un Centru de Cultură Urbană. Acesta adăpostește o cafenea, o expoziție care ilustrează istoria breslei croitorilor din Cluj, plus spații pentru evenimente culturale, prelegeri, expoziții sau concerte. Intrarea este liberă!

  Observatorul astronomic Cluj-Napoca

  Poate fi vizitat doar vineri seară. Doar pentru grupuri de minim 15 persoane acesta poate fi vizitat și în alte zile ale săptămânii, dar doar pe bază de programare telefonică prealabilă.

  Accesul se face pe baza unui bilet de 10 lei / adult. Dacă înveți sau lucrezi la Universitatea Babeș-Bolyai nu plătești nimic, iar dacă înveți la alte școli și universități, plătești cu 50% mai puțin.

  Cam asta ne-am propus să vedem noi în prima parte a zilelor următoare, cu ocazia Untold. Despre festival vom vorbi în curând. Dacă aveți recomandări de vizitare, le așteptăm în comentarii.

  Cum circulă autobuzele de Untold

  Dacă ai mai fost la Untold, știi clar că să ajungi cu mașina la festival e un calvar, motiv pentru care fie mergi pe jos, fie iei un taxi sau Uber (dacă găsești) sau apelezi la transportul în comun. Ce trebuie să știi despre circulația autobuzelor și tramvaielor în oraș în perioada festivalului.

  CTP Cluj-Napoca va opera modificări de programe şi trasee, ca urmare a restricţionării circulaţiei rutiere în zona Parcului Central, pe perioada Festivalului Untold, în intervalul 31.07.2018 (ora 04:30) – 08.08.2018 (ora 4:30):

  Circulaţia tramvaielor pe linia 102 se suspendă. Tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, care vor circula pe linia 101A Str. Bucium – P-ţa Gării (traseu deviat în ambele sensuri din Spl. Independenţei pe str. Garibaldi – P-ţa 14 Iulie – Str. O. Goga – str. Dragalina – Str. Horea – P-ţa Gării). Se suspendă staţiile Cluj Arena, Parcul Central şi G. Bariţiu.

  Pe linia 100 P-ţa Gării – B-dul Muncii vor circula tramvaie.

  Linia 30 de autobuze va circula deviat, după cum urmează:

  Dus: Din P-ţa 14 Iulie, pe Str. O. Goga – Pod Napoca – Spl. Independenţei – G. Bariţiu – P-ţa M. Viteazul – Str. Cuza Vodă – B-dul 21 Decembrie 1989.

  Întors: Din B-dul 21 Dec. 1989, pe Str. Reg. Ferdinand – G. Bariţiu – Spl. Independenţei – Pod Napoca – Str. O.Goga – P-ţa 14 Iulie.

  Linia metropolitană M 26 va circula deviat din Spl. Independenţei pe Str. Garibaldi – P-ţa 14 Iulie – Str. O. Goga – Pod Napoca – Spl. Independenţei – Str. G. Bariţiu – Str. Horea – Str. Dragalina – Str. O. Goga – P-ţa 14 Iulie.

  În această perioadă pentru liniile de autobuze 30 (ambele sensuri) şi M26 (sensul spre Horea) se înfiinţează staţii suplimentare pe str. G. Bariţiu, în vecinatatea Universităţii Tehnice.

  Liniile urbane din vecinătatea Parcului Central vor fi suplimentate în perioada 02.08–05.08.2018.

  Pe timpul nopţii, în perioada 02.08–05.08.2018 (între orele 23:00–06:00) CTP va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe următoarele trasee:

  Linia 25N autobuze: Str. Unirii – Str. Bucium (în intervalul orar 23.00 – 01.00 )
  Linia 6 de troleibuze: Str. A. Vlaicu – Str. Bucium;
  Linia 25 de troleibuze: Str. Unirii – Str. Bucium;
  Linia 30 de autobuze: B-dul 1 Decembrie 1918 – Str. A. Vlaicu;
  Linia 46 de autobuze: Cart. Zorilor – Parcul Central;
  Linia M 26 de autobuze: Floreşti Cetate – Str. G. Baritiu.

  În intervalul 23:00 – 04:30 frecvenţa pe liniile 6, 25, 30, 46 va fi de aprox. 30 minute. Linia M 26 de autobuze Floreşti Cetate – P-ta 14 Iulie va circula din oră în oră.

  După ora 04:30, când se estimează terminarea spectacolelor, frecvenţa va fi de aprox. 10 minute. În funcţie de gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun, va fi suplimentat numărul autovehiculelor.

  Mijloacele de transport suplimentare de pe liniile 6 şi 25 vor aştepta îmbarcarea călătorilor în staţiile Memorandumului, Spitalul de copii şi Agronomia pe ambele direcţii de mers (Mărăşti şi Mănăştur) iar pentru linia M26 în staţia Sala Sporturilor.

  Pe perioada Festivalului Untold, tonetele de vânzare bilete şi abonamente de pe strada Memorandumului, Moţilor (Spitalul de copii) şi G. Bariţiu vor funcţiona non stop.

  Titlurile de călătorie disponibile pentru cursele de noapte (23:00 – 06:00) sunt: Biletul de noapte, 1 călătorie, preţ 3 lei, se achiziţionează de la conducatorul auto, de la personalul de control din staţii şi de la tonetele cu program non stop;

  Abonament pe toate liniile 1 săptămână, preţ 41 lei

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.