More

  Când nu trebuie Google Play Store să aibă actualizarea automată activă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Play Store trebuie să aibă actualizarea automată activă. Deși este mai ușor ca aplicațiile să se actualizeze singure, nu știi niciodată când acestea au bug-uri. Din acest motiv, iată de ce nu e bine să ai actualizarea automată a aplicațiilor activată pe Google Play Store.

  Ce probleme au întâmpinat utilizatorii de Twitter

  De curând, mulți utilizatori ai platformei Twitter, pe un dispozitiv Android, au avut probleme la conectare. Ultima actualizare a aplicației a venit cu un bug care făcea ca aplicația să dea crash când utilizatorii voiau s-o folosească.

  Aceștia ar fi avut actualizarea automată a aplicațiilor activată, motiv pentru care au fost luați prin surprindere de acest bug. Deși Twitter a rezolvat problema, mulți utilizatori au fost nevoiți să-și reinstaleze aplicația sau să șteargă cache-ul aplicației între timp.

  Așadar, un motiv pentru care nu ar trebui să ai această opțiune activată este că nu știi niciodată cu ce probleme pot veni actualizările. Problema bug-urilor aplicațiilor nu este singurul motiv. Tot prin actualizări mai poți căpăta și viruși pe telefon.

  Google Play Store: De ce nu e bine să ai opțiunea de actualizare automată activată – Alte motive

  Aplicația de scanare a documentelor Camscanner a introdus anunțuri intruzive, dar și malware printr-o actualizare anul trecut. Aplicația a fost retrasă din Google Play Store, iar dezvoltatorii ei au acuzat un SDK de publicitate terț pentru problemă.

  Se mai întâmplă ca Google să forțeze dezvoltatorii să emită actualizări care dezactivează anumite funcții ale aplicațiilor. Compania a făcut asta anul trecut, după ce au schimbat modul în care Android gestionează textul și solicită permisiunni.

  În acest fel, utilizatorii aplicației de securitate Cerberus au pierdut posibilitatea de a trimite comenzi către un dispozitiv prin mesaje. Așadar, un utilizator care și-ar fi actualizat automat aplicația ar fi pierdut o funcție de securitate notabilă.

  Mai mult, modificarea a afectat scorurile a mai multor dezvoltatori, care fie au trebuit să-și actualizeze aplicația și să-și piardă anumite funcții, fie să retragă aplicația din Play Store. Desigur, dezactivarea actualizărilor automate nu te va preveni în totalitate de aceste probleme, dar îți oferă controlul asupra aplicațiilor de pe telefon.

  Tu ai activată actualizarea automată a aplicațiilor?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.