More

  Samsung Galaxy S20 Ultra este un game changer

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Galaxy S20 Ultra este un game changer. Am avut Samsung Galaxy S20 Ultra la test timp de 3 săptămâni prin programul Orange Smartphone Tester.

  Însă, înainte de a vorbi despre acest terminal, vreau să punctez câte aspecte ce țin de seria S20 lansată de Samsung anul acesta. Din punctul meu de vedere, este game changer. De aici încolo vom vedea o schimbare importantă la Samsung în ceea ce privește flagship-urile.

  Și mai incredibil pentru mine este că acest game changer nu vine de la tehnologia cutting edge și nu vine nici de la specificații. Și că a venit vorba despre specificații, aveți link în descriere dacă vreți să le analizați.

  Nu de alta, dar și eu m-am săturat de cei care fac review-uri exclusiv pe baza specificațiilor și ajung să spună că Pocophone F1 este la nivelul unui flagship doar pentru care are procesor și RAM de aceeași capacitate cu un terminal de la competiție.

  De parcă așa faci și cu mașinile. Mercedes este mai scump și nu merită. De ce? Pentru că are motor și cai putere cât are și Renault-ul ală Megane, care este în aceeași clasă. Viața este mult mai complexă de atât copilași, iar alegerea produselor de tehnologie ar trebui să nu se mai facă pe baza mesajelor subliminale.

  Dar nu vreau să mă pierd foarte mult în detalii și justificări. Vreau să vă spun mai multe despre Galaxy S20 Ultra. Și nu îmi vine să cred că spun acest lucru, dar Samsung a reușit cu acest dispozitiv ceea ce nu a reușit cu Note9, cu S10 sau cu Note 10. A reușit, în sfârșit, să ofere unui smartphone senzația de premium. Samsung a reușit să obțină ceva ce Apple făcea deja cu fiecare generație iPhone.

  Samsung a reușit cu S20 Ultra să obțină acel feeling premium

  O să vă explic, deși este foarte dificil. Ceea ce vă spun acum poate fi experimentat doar prin atingere. Folosesc flagship-uri Samsung de la Galaxy S2 încoace, iar cu fiecare lansare am avut acces la noile terminale. Am făcut recenzii și știu fiecare generație cum a evoluat.

  Cu fiecare generație am observat modificări, fie la materialele folosite, fie la form-factor, iar despre funcționalități nici nu mai pomenesc. Dacă punem cap la cap toate flagship-urile Samsung, de la primul și până la ultimul, vedem cât de mult a evoluat acest flagship. Anul trecut am făcut un astfel de follow-up și o să vă las link în descriere cu materialul în care prezentăm evoluția Galaxy S, de la primul terminal la S10.

  Seria S10 nu aș putea spune că m-a dat pe spate. A venit cu un mare plus față de S9, care apropo nu ne-a plăcut, nici mie, nici Mădălinei pentru că nu avea acel „je no se qua”. Nu știu ce s-a întâmplat între timp, dar cu seria S20 au nimerit-o. Sper să fi știut ceea ce fac și nu fi fost o întâmplare, dar ne lămurim odată cu viitoarele lansări. Cert este că de aici nu ar trebui să se ducă în jos.

  Țin minte și acum primul contact cu Samsung Galaxy Note10. Comparativ cu Note9 sau Note8 era o diferență majoră. Clar un upgrade. Se vedea de la o poștă diferența dintre generații. Chiar dacă erai cu ochii închiși, îți dădeai seama care este Note10 și care este Note9.

  Simți diferența cu o simplă atingere

  Ei bine, cu Galaxy S20, Samsung nu te ajută doar să faci diferența la o simplă atingere. De fapt, nici nu ai ce compara. Când spui finisaj premium, acum spui doar S20 Ultra. Asta nu înseamnă că S10 nu e o serie flagship de luat în calcul. Însă, dacă ai de ales între S10 și S20, pune mâna pe un S20 Ultra și mai vorbim.

  Cum spuneam anterior, S20 a ajuns la nivelul de „feeling premium” pe care iPhone îl are de ceva timp. O senzație pe care o experimentezi inclusiv cu Galaxy Z Flip despre care o să vorbească Mădălina zilele următoare, aici pe canal și pe Noobz.ro. Așa că, să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Apple se pricepea de minune la acest capitol, dar acum nu mai este singur.

  Mi-au plăcut seriile S10 și Note10, cu toate că am ales să nu fac upgrade nici în 2019, nici în 2020. Dacă smartphone-ul tău e bun, îți recomand să îl folosești până constați că se impune ceva mai performant. Știu că unii cumpără produse după uzura morală. Însă, când cumperi un Samsung, pot trece și 3 sau 4 ani de utilizare și telefonul să rămână bun. Iar S7 folosit de mama soacră e exemplul viu. În contextul în care e foarte activă în social media, vorbește mult la telefon și a crăpat display-ul de cel puțin 3 ori de când a cumpărat telefonul.

  După mai bine de 3 săptămâni de utilizare, pot spune că ador Samsung Galaxy S20 Ultra. Pentru că, deși nu fac upgrade, am dreptul să-mi placă lucruri, nu?

  Eu sunt un utilizator Note și, sincer, mi-aș dori ca viitorul model Note să împrumute din product design-ul care a făcut din S20 un dispozitiv premium.

  Samsung Galaxy S20 Ultra nu este perfect

  Probabil că mulți veți spune că trollez. Ce Dumnezeu poate avea acest dispozitiv? Și vă spun din nou că nu este ceva ce pot pune foarte ușor în cuvinte. Pur și simplu mi-a plăcut de când am pus prima oară mâna pe el. Mi s-a mai întâmplat doar la Note8, la momentul în care a fost lansat, dar nu la nivelul acesta. Dacă Galaxy Note8 mi-a plăcut, pe Galaxy S20 îl ador.

  Aș schimba ceva la el? Cu siguranță. Am zis că îl ador, nu că este perfect.

  În primul rând, trebuie să vorbim despre elefantul din încăpere. În cazul nostru, este vorba chiar de modulul de cameră de dimensiunea unui elefant. Nu am fost niciodată fanul unui modul de cameră atât de mare. Mai ales pentru că nu sunt utilizatorul de smartphone care să realizeze prea des fotografii și videoclipuri. După cum vă spuneam și în materialul despre Samsung A51 și A71, eu fac maximum 50 de poze pe lună, iar 49 dintre ele sunt din greșeală. :))

  Camera principală ocupă o mare parte din suprafața S20 Ultra. Dacă ar fi după mine, S20-ul ideal ar avea dimensiunea S20 Ultra și modulul de cameră de pe S20, poate chiar mai mic. Dar, de dragul artei și pentru voi <<CU PLĂCERE!>> m-am sacrificat și mi-am trasat câteva concluzii despre modulul de camera.

  Samsung a păstrat calitatea cu care ne-a obișnuit

  Samsung a păstrat calitatea cu care ne-a obișnuit în ceea ce privește rezultatele pozelor și a clipurilor video realizate cu gama Galaxy S. Datorită senzorului de 108MP, S20 Ultra face niște poze nemaipomenite. Pentru amatorii pozelor instagramabile și care vor poze frumix, nu s-a schimbat nimic. Samsung păstrează acele tonuri mai reci și mai apropiate de realitate. Dacă vreți poze desprinse din povești cu prinți, prințese și bombardieri, va trebui să aplicați filtre manual sau să vă îndreptați spre un telefon produs de un producător care manipulează rezultatele din soft.

  De ce credeți voi că Samsung se încăpățânează să păstreze acest look natural? De ce nu se duce în mainstream-ul de fotografie, să scoată poze Instagram-Ready? Păi simplu. Mai sunt oameni care fac fotografii de familie, fotografii pe care vor să le păstreze drept amintiri, iar pentru asta nu au nevoie ca pielea subiecților să fie roz, mov sau alte contraste. Iar aici îmi asum exagerarea. Au și filtrele utilitatea lor, iar eu sunt de părere că pot fi folosite separat și nu trebuie integrate în cameră. Luna nu trebuie alterată din soft, astfel încât să ai tu o părere bună despre cât de dibaci fotograf mai ești și ce investiție bună ai făcut. Dar dacă tu vrei să te minți singur, asta spune multe despre tine, nu despre cât de slab sau bun este un dispozitiv sau altul.

  Samsung Galaxy S20 Ultra și marele Zoom 100X

  Mai departe o sa vorbim despre marele zoom 100x. Eu zic că este un gimmick și nimic mai mult. Samsung a plusat ceva mai mult, poate prea mult, dacă e să mă întrebați, iar asta nu a făcut decât să se întoarcă și să îl cam muște de fund. S-au apucat mai toți colegii noștrii din breaslă să facă praf zoom-ul 100x. Că este de cacao, că pozele nu sunt clare, că pare a fi o pictură în ulei. De parcă făceau un review la o cameră de 1400 de euro, nu la un smartphone de 1400 euro care are o cameră integrată.

  Consider că nu are rost să mai spun că la dimensiunea senzorului și la obiectivele de care dispun în momentul de față smartphone-urile, ce este peste 10X zoom este doar un fel de „minte-mă frumos”. Am spus asta și despre 30X de pe Huawei Mate30 Pro și o spun și despre Galaxy S20 Ultra. Zoom-ul care depășește 10X nu se folosește în orice condiții și nu trebuie să ai așteptări de la el.

  Poate se dovedește util când fotografiezi Sagrada Familia de pe dealul pe care este situat Muzeul Național de Artă Catalană din Barcelona. Însă, dacă faci poze la câini aflați la 100 de metri de tine, la ceasuri montate pe pereți la 10 metri distanță sau la insecte, e clar că n-ai ce căuta cu telefonul ăsta în mână. S-au apucat, care mai de care, să fotografieze ba în interior, ba în condiții de lumină slabă, iar apoi să arate ce rezultate slabe scoate camera la Zoom 30X sau 100X. Nu vă luați după ei, nu știau ce fac și nici nu și-au făcut lecțiile cu privire la cum funcționează un zoom 100x pe camera unui smartphone.

  Pentru Zoom 30X și 100X, realizarea fotografiilor fără trepied este o provocare majoră

  Nu poți să realizezi fotografii cu 30X sau 100X fără un trepied și să ai cele mai bune rezultate, oricât de dibaci ai fi. Cine a urmărit lansarea oficială S20, își amintește că în cadrul în care s-a realizat Zoom 100x la Golden Gate Bridge, smartphone-ul era pus pe un trepied. La acel nivel de zoom, nu există stabilizare care să te ajute la realizarea unei astfel de poze. Așa că, rămân la ideea mea: nu oricine ar trebui să folosească acest telefon.

  Filmarea 8K și cui îi folosește

  Rămânem la cameră și vreau să vorbim un pic despre filmarea 8K. Unii s-au aruncat să spună că este o aberație. Asta în ideea în care nu există conținut 8K, conținutul 8K ocupă prea mult spațiu, este prea devreme, nu are niciun rost. Dacă nu mă însel, sunt aceiași care și-ar cumpăra un Megane, doar pentru că Mercedes este prea scump. Pentru că nu are rost!

  Vreți să vă spun eu pentru cine este filmarea 8K? Pentru cei care își permit un flagship S20 Ultra și, cel mai probabil, vor amintiri de familie, realizate cu o cameră care redă culorile fidel, nu suprasaturate, fotografii și clipuri video 8K pe care să le ruleze pe televizorul cu rezoluție 8K pe care și-l permit. Pentru acei utilizatori care gândesc în perspectivă și când puștiul de 3 ani din familie va face 18 ani, toată lumea se va uita la majorat la videoclipuri 8K, la o calitate desăvârșită.

  Poate vă vine greu să credeți, dar există astfel de persoane, iar Samsung li se adresează îndeosebi lor cu aceste produse. O spunem de fiecare data: nu toată lumea are nevoie de un flagship. Chiar dacă îți dorești, nu înseamnă că îți trebuie și că ai nevoie de el. Este bun și Meganul, dar nu trebuie să aruncați cu hate doar pentru că nu vă permiteți un produs.

  Senzorul de amprentă de pe Samsung Galaxy S20 Ultra funcționează perfect

  În primă fază, mă pregăteam să fac muci senzorul de amprentă. Aveam de gând să spun că Samsung nu a reușit să îmbunătățească deloc senzorul și că este la fel de lent ca cel de pe S10. Ce bine că nu am spus asta. Da. În primă fază senzorul de amprentă mergea foarte lent. Trebuia să apăs de două ori. Însă, așa este când ești mic și prost.

  Senzorul nu era rapid dintr-un motiv simplu. Nu eram obișnuit cu poziția lui. Nu este un smartphone pe care să îl fi folosit o lungă perioadă de timp. Prin urmare, nu ți se formează reflexul de a merge exact acolo unde este amplasat senzorul. Apoi, am mai făcut o greșeală. Nu aveam activat Always-on-display. Odată ce ai activat Always-on-display, apare amprenta care indică locul unde trebuie pui degețelul. Nu mai are rost să spun că senzorul a început să o ia la sfert. Din orice poziție. Deci, nu fiți noobi, ca mine, da?!

  Dimensiunea ecranului este perfectă pentru vizionarea clipurilor pe YouTube și Netflix

  Eu sunt un avid consumator de YouTube. Urmăresc tot timpul filmulețe, iar acum, după ce Alex m-a introdus în lumea League of Legends, nu ratez niciun gameplay, în speranța că voi deveni mai bun.

  Media zilnică a timpului pe care îl petrec pe YouTube este de aproximativ 2 ore, dacă nu-mi stabilește Mădălina un program intens de filmare și editare. Și, nu mai pun la socoteală sesiunea de 2 ore de Facebook, TikTok și browsing pe care o am înainte de culcare. Mai ales în ultima perioadă, când adorm tot mai târziu în noapte.

  Ce vreau să vă spun este că ador suprafața de vizionare de 6.7 inch. Îmi place la nebunie să urmăresc clipuri video, iar calitatea culorilor este aceeași cu care Samsung ne-a obișnuit pe toate flagship-urile sale.

  Totuși, trebuie să punctez faptul că tehnologia display-ului este Dynamic AMOLED 2X. Ce înseamnă asta? Că display-ul Samsung Galaxy S20 Ultra are o luminozitate cu 14% mai mare comparativ cu display-ul de pe seria S10. Are un nivel sporit de acuratețe al culorilor, ceea ce, pentru mine este un mare plus. Gândiți-vă că urmăresc gameplay-uri de jocuri video. Culorile chiar ajută enorm când vine vorba de experiența de utilizare.

  Rata de împrospătare de 120Hz se potrivește în special gamerilor pe smartphone

  Acum să vorbim un pic și despre rata de împrospătare. Am folosit S20 Ultra setat mai mult pe rata de împrospătare de 60Hz. Asta pentru că modul în care utilizez eu dispozitivul nu justifică rata de împrospătare de 120Hz. Cred că mai mult cei care se joacă vor simți din plin gustul acestei rate înalte de împrospătare.

  Este o diferență sesizabilă, evident, dar cred că pentru modul meu de utilizare, pe Facebook, TikTok și YouTube, în special, nu mă ajută foarte mult cei 120Hz. E drept că nu sunt nici un gamer pe smartphone. Prefer oricând să bag un LOL pe PC de pe un monitor curbat de 43 inch, decât să mă joc pe telefon.

  Așa încât, cred că prin cei 120Hz sunt avantajați pasionații de gaming. Sugestia mea este ca rata de împrospătare să fie activată exclusiv atunci când intrați într-un joc. În restul timpului nu este un factor care să conteze atât de mult încât să justifice descărcarea bateriei. Pentru că, da, ecranul la 120Hz va pune presiune pe autonomie. Chiar dacă ai 5000 mAh, dacă telefonul e extensia ta, se duc cât ai clipi.

  Durata de funcționare a bateriei este satisfăcătoare

  Iar pentru că am ajuns la baterie, am cam fost uimit de perioada de funcționare. Mă așteptam să nu fie mai mare de o zi, dacă luăm în considerare dimensiunea ecranului. La o utilizare normală a dispozitivului am reușit să scot undeva între 30 și 36 de ore de funcționare. Dacă folosești ecranul cu rata de împrospătare de 120Hz, scade sub 24 de ore, evident. Nu îi ridic statuie, dar oferă o perioadă de funcționare mai mult decât decentă. Iar dacă nu suporți să ții după tine încărcătorul, să cauți mereu o priză pe unde mergi, S20 Ultra s-ar putea să îți facă cu ochiul.

  Am spus deja că nu mă joc pe telefon de fel. Așa că nu vă pot oferi detalii despre performanțele pe care le oferă S20 Ultra la capitolul gaming. Pot să vă spun că atât cât am intrat eu în NFS: No Limits am avut o experiență bună de joc. Însă, la acest capitol, poate vă îndreptați către alți testeri care pun preț pe componenta de gaming. În fond, S20 Ultra e un telefon de business, premium, care se adresează profesioniștilor și celor care vor să fie mai productivi. Din când în când, și ei se mai joacă. Dar să fim serioși, cine are un S20 Ultra, probabil are și ultimul PlayStation acasă și se joacă pe un QLED de 70 inch.

  Samsung Galaxy S20 Ultra trebuie protejat

  O să încerc să închei. Dar nu înainte de a vorbi despre protejarea dispozitivului. Iar aici se duce o bătălie interioară de care nu pot să scap. Vă spuneam că Samsung Galaxy S20 Ultra are un feeling de dispozitiv premium. Suprafața este una care țipă a material premium. Îmi place foarte mult cum se simte la atingere.

  Pe de altă parte, trebuie să fim conștienți că S20 Ultra are foarte multe elemente de design care sunt „pretențioase”. Spatele este din sticlă, ceea ce îl face destul de fragil în cazul unui accident. Modulul de camera este și el foarte expus, ieșind în relief destul de mult. Simpla mutare pe orice tip de suprafață poate zgăria modulul de cameră, iar de un posibil șoc mecanic, nici nu mai vorbesc. Așa că e musai necesar să îl protejăm.

  Cât l-am testat, am experimentat și un mic accident. O căzătură de la 30 cm care a lăsat o mica zgârietură pe modulul de cameră principală. Telefonul a căzut pe colt, dar ecranul a fost protejat și nu s-a spart. Este un lucru bun, dar parcă este și o loterie.

  În acest context, vă recomand să vă protejați dispozitivul cu o husă de protecție. Pe mobiledirect.ro aveți atât modele originale Samsung, cât și alte modele pictate, cu ștrasuri și ce alte elemente mai vreți voi. Iar dacă sunteți fani husă de protecție UAG, ca mine, găsiți și de asta. Desigur, puteți să vă faceți și o asigurare și ar fi mai mult decât bine să faceți asta. O dată ce ați plătit peste 6500 lei pe un telefon, ce mai sunt câțiva euro pe lună pentru siguranță?

  Merită Samsung Galaxy S20 Ultra?

  Merită să cumperi un Samsung Galaxy S20 Ultra la prețul menționat anterior? Răspunsul este simplu și demn de un răspuns a-la Gică Hagi: „Dacă ai bani, da. Dacă nu ai bani, nu!”. Iar acum chiar vorbesc serios. O să mă fac că nu îi aud pe cei care spun că este prea scump pentru ce oferă. Este prea scump pentru voi, pentru puterea voastră de cumpărare, dar asta nu înseamnă că nu sunt oameni dispuși să dea atâția bani.

  Poți oricând să alegi un Galaxy A51 sau A71, pentru care aveți și versiuni 5G. Nu spune nimeni că trebuie să optezi pentru gama high-end. Iar dacă vreți să aflați mai multe despre telefoanele mid-range de la Samsung, vă las link pentru materialul în care am vorbit despre ele.

  Și gata, asta e tot. Dacă mai aveți întrebări despre Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, le aștept în comentarii. Mulțumim, Orange pentru sample-ul de test.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.