More

  Cum reduci amprenta de carbon a smartphone-ului tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vă spuneam în vlogul despre Care este amprenta de carbon a  telefonului tăucă pentru a calcula această amprentă trebuie să luăm în considerare atât impactul procesului de producție a telefonului cât și al utilizării lui. Tot aici am vorbit despre cantitatea de dioxid de carbon pe care o generezi prin smartphone-urile pe care le cumperi pe perioada vieții tale, dacă le schimbi o dată la 3 ani. De asemenea, am descoperit care este impactul asupra mediului când dăm un telefon.

  În completarea celor discutate în video, pe care îl regăsiți mai jos, vreau să vorbim despre cum putem reduce amprenta de carbon a telefoanelor noastre. Pentru o planetă mai verde, vă îndemn să transmiteți mai departe acest articol, să ajungă la cât mai mulți utilizatori de smartphone-uri.

  Un studiu realizat de Ericsson arată că, un smartphone are potențialul de încălzire globală de 57kg de dioxid de carbon. Desigurm folosind un scenariu de utilizare medie cu o durată de viață de trei ani și o încărcare a bateriei la fiecare două zile. Într-un an, impactul este de 19kg de dioxid de carbon, asta excluzând utilizarea rețelei și a centrelor de date.

  Dacă luăm în calcul impactul total de utilizare al unui telefon, cu date mobile și Wi-Fi inclus, dar și cu data centere, potențialul de poluare crește de la 19kg la 62kg. Astfel, arată studiul Ericsson, șase ani de utilizare a smartphone-ului reprezintă echivalentul unui zbor dus-întors Londra-Barcelona.

  Orange pune la dispoziția clienților 4 programe de responsabilizare față de mediu. Astfel, clienții care doresc să contribuie la diminuarea amprentei de carbon generată de telefoane beneficiază de mijloacele necesare prin care să dea o nouă viață vechiului telefon. Așadar, cum reduci amprenta de carbon a smartphone-ului tău, afli din rândurile ce urmează.

  Cumpără telefoane recondiționate

  Orange are o pagină online dedicată telefoanelor recondiționate. Ce sunt telefoanele recondiționate v-am povestit într-un articol dedicat. Tot aici anunțam ce telefon recondiționat am cumpărat, pe care îl scoatem la concurs pe pagina de Facebook Noobz. Un telefon recondiționat nu este cu nimic diferit de un telefon nou. Am făcut unboxing unui smartphone recondiționat achiziționat, să știți la ce să vă așteptați când puneți în coș un astfel de produs.

  Telefoanele recondiționate de la Orange presupun un consum scăzut de noi resurse. Acestea au trecut printr-un control riguros al calității înainte să fie repuse în vânzare și au garanție 12 luni. În plus, le poți cumpăra la abonament, la prețul standard sau în rate. Dacă alegi să le cumperi online și ai puncte Thank You în cont, valoarea acestora se triplează, ceea ce va rezulta într-un cost final atractiv.

  Folosește programele de Buy-Back

  Cristi a accesat programul de Buy-Back de la Orange deja a 2-a oară. Prima dată a dat un Galaxy S6 Edge Plus la schimbul unui voucher pe care l-a folosit să cumpere Galaxy Note8. Acum a dat Galaxy Note8 la schimbul unui voucher pe care l-a folosit să cumpere Galaxy Note20 Ultra 5G. Prima dată a beneficiat de o reducere de 160 euro, iar acum a primit o reducere de 900 lei.

  Desigur, pe lângă voucherele de reducere pe care le primești la Buy-Back, beneficiezi de bonusuri de fidelizare sau poți accesa diferite alte programe disponibile în oferta Orange. Spre exemplu, pentru că și-a cumpărat un telefon 5G, Cristi a mai primit o reducere de 70 euro. Dacă își cumpăra telefon 4G, primea o reducere de 40 euro. Desigur, recomandarea noastră este să mergi în magazinele Orange pentru o ofertă personalizată.

  Repară telefonul vechi

  Indiferent dacă s-a spart ecranul, s-a defectat mufa de încărcare sau prezintă probleme de software, telefonul trebuie reparat. Mergi cu el în Care Center Orange pentru o diagnosticare și repară-l.

  Ulterior, poți continua să îl folosești, îl poți dona sau îl poți vinde. Indiferent de decizia luată, cu siguranță câștigul va fi mult mai mare decât dacă produsul rămâne uitat într-un sertar.

  Reciclează vechiul telefon, tableta, încărcătoarele și căștile

  Poți recicla electronicele mici în oricare Orange shop. Vei găsi un spațiu dedicat unde poți recicla telefoane, tablete, încărcătoare și căști. Materialele din care este produs un telefon pot fi reciclate în proporție de 95%. Astfel, amprenta de carbon generată de extracția materiei prime în procesul de producție va fi considerabil diminuată.

  De obicei, utilizatorii schimbă smartphone-ul o dată la 18 luni, adică la mai puțin de 2 ani de zile. Nu este necesar să ne schimbăm acest obicei, câtă vreme dăm o nouă viață vechiului telefon. Dacă alegi să dai la Buy-Back sau să reciclezi vechiul telefon când cumperi un nou telefon, anulezi amprenta de carbon generată de extracția de materie primă.

  Prelungește-ți abonamentul și cumpără un telefon nou așa cum a făcut Cristi. Oferă la Buy-Back vechiul telefon, și beneficiază de voucherul de reducere. Chiar dacă telefonul nu este în cea mai bună stare, dar este funcțional, tot primești garantat un voucher în valoare de 10 euro.

  Dispozitivele tale vechi ar trebui să își găsească drumul spre reciclare. Astfel, ai parte de beneficii atât pentru tine, cât și pentru planetă. Vizitează platforma #PentruMâine de la Orange pentru mai multe detalii despre cum urmărește și controlează operatorul consumul de resurse naturale în activitatea sa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.