More

  Cercetătorii spun că rețelele sociale alimentează polarizarea

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cercetătorii spun că rețelele sociale alimentează polarizarea. Facebook a încercat mult timp să minimizeze rolul său în alimentarea diviziunii.

  Cercetătorii spun că rețelele sociale alimentează polarizarea

  Platformele de socializare precum Facebook „au jucat un rol major în exacerbarea polarizării politice care poate duce la astfel de violențe extremiste”. Asta arată un nou raport al cercetătorilor de la Centrul Stern pentru Afaceri și Drepturile Omului din cadrul Universității din New York.

  Nu pare a fi o concluzie surprinzătoare. Însă, Facebook a încercat de multe ori să minimizeze rolul în alimentarea diviziunii. Compania spune că cercetările existente arată că „rețelele sociale nu sunt un factor principal al polarizării dăunătoare”.

  Însă, în raportul lor, cercetătorii NYU scriu că „cercetările s-au concentrat mai restrâns asupra anilor de după 2016 sugerând că utilizarea pe scară largă a principalelor platforme a exacerbat ura partizană”.

  Pentru a-și susține argumentul, autorii evidențiază numeroase studii care examinează legăturile dintre polarizare și rețelele sociale. De asemenea, cercetătorii au intervievat zeci de alți cercetători și cel puțin un executiv de pe Facebook. Este vorba despre Yann Le Cun, cel mai important om de știință al AI în Facebook.

  Deși nu sunt cauza principală, rețelele sociale alimentează polarizarea

  Raportul subliniază atent că rețelele sociale nu sunt „cauza originală” a polarizării. Însă, autorii spun că Facebook și alte platforme au „intensificat” fenomenul. Astfel, încercările Facebook de a reduce diviziunea arată că Facebook este conștient de rolul său.

  „Introspecția asupra polarizării ar fi probabil mai productivă dacă directorii de top ai companiei nu ar pune la îndoială public dacă există vreo legătură între rețelele sociale și diviziunea politică”, se arată în raport.

  Cercetările arată că rețelele de socializare nu sunt un factor principal al polarizării dăunătoare, dar vrem să ajutăm la găsirea de soluții pentru abordarea acesteia”. Declarația vine din partea unui purtător de cuvânt al Facebook.

  Aceste situații sunt dificil de abordat „deoarece companiile refuză să dezvăluie modul în care funcționează platformele lor”, apare în raport. Printre recomandările cercetătorilor se numără și posibilitatea ca Congresul să forțeze „Facebook și Google / YouTube, să împărtășească date despre modul în care algoritmii clasifică, recomandă și elimină conținutul”.

  În plus, Congresul ar trebui „să împuternicească Comisia Federală pentru Comerț să elaboreze și să aplice un cod de conduită al industriei”. De asemenea, ar trebui să „ofere finanțare pentru cercetare”.

  Cercetătorii au ridicat, de asemenea, mai multe modificări pe care Facebook și alte platforme le-ar putea implementa direct. Printre ele se numără ajustarea algoritmilor interni pentru a sublinia conținutul polarizant. De asemenea, platformele ar trebui să „dubleze numărul moderatorilor de conținut uman”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.