More

  Maşina fără şofer de la Google a provocat un accident în trafic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Prima iniţiativă de maşină care se conduce singură de la Google este cel mai ambiţios şi controversat proiect care se derulează sub ochii publicului.

  Deşi gigantul online are 6 ani de experienţă, cu doar 17 accidente minore provocate în decursul a peste 3 milioane de kilometri de testare, luna aceasta marchează prima dată când maşina care se conduce singură de la Google este complet vinovată de un incident în trafic.

  În data de 14 februarie 2016, un Lexus RX450h a provocat primul accident auto pentru care îşi asumă vina în totalitate. Un autobuz care circula cu 25 km/h s-a apropiat de maşina Google din spate, ocupând aceeaşi bandă de mers ca maşina inteligentă.

  Lexus a încercat să reintre în mijlocul benzii în vreme ce rula cu 5 km/h. Google a anunţat săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, că maşina inteligentă a anticipat că autobuzul va încetini şi îi va permite maşinii care se conduce singură să facă manevra, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Când maşina inteligentă a reintrat pe banda de mers, a lovit autobuzut provocând daune minore în partea din faţă, mai exact: la aripa din faţă-stânga, roata din faţă şi un senzor, al autobuzului.

  Incidentul nu a avut victime şi nu a fost solicitată nici prezenţa poliţiei la faţa locului. Deşi poliţia nu a intervenit pentru a determina vina, Google susţine că are vină parţială pentru accident. Algoritmii de trafic iau în considerare o practică comună a vehiculelor de a încetini şi de a permite fuziunea altora.

  Se pare că autobuzele şi alte vehicule asemănătoare din punct de vedere al dimensiunilor, nu reduc viteza în aceste situaţii şi Google spune că va face anumite modificări pentru ca „vehiculele să înţeleagă mai bine autobuzele şi alte vehicule mari”.

  Google mai precizează că toate aceste întâmplări fac parte din procesul de învăţare, dar chiar şi incidentele extrem de mici pot fi dăunătoare maşinilor care se conduc singure. Deşi mulţi futurişti consideră că această revoluţie este inevitabilă, teama publicului şi grijile cu privire la accidentele provocate de maşinile care se conduc singure ar putea întârzia serios procesul prin care tehnologia va deveni mainstream.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.