More

  Ce faci în Bordeaux? Nu te lăsa păcălit de premii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În turul de #10țări #14orașe #20zile ne-am dorit să trecem și prin Bordeaux. Ceva ne spunea să abandonăm ideea și să poposim mai degrabă într-un sătuc din Franța, aflat pe la mijlocul țării. Pentru că nu ne-am ascultat instinctul, nici n-am avut parte de cea mai frumoasă zi în Bodeaux. Nu exagerăm când spunem că doar istoria a rămas de Bordeaux. O să aflați din rândurile ce urmează de ce. Explicăm ce să faci în Bordeaux.

  Au fost orașe pe care le-am vizitat, care ne-au transmis emoție. Spre exemplu, Ljubljana ne-a plantat în minte și inimă dorința de a ne muta aici.

  Valencia a împroșcat cu emoție și veselie, în Logrono și Vitoria am avut parte de culoare, curățenie și oameni calzi. Zagreb ne-a purtat prin tot felul de stări. Marsilia ne-a oferită căldură și diversitate, iar Verona iubire.

  Ce faci în Bordeaux?

  E un oraș cu o arhitectură superbă. Dacă mergi acolo pentru a fotografia clădiri vechi, pentru a marca istoria, e perfect. Dacă ești o fire boemă, nu-ți place agitația și tânjești după lucruri simple și vechi, s-ar putea să fie destinația de vacanță potrivită.

  Ce-i drept, nu am nimerit Bordeaux într-o zi călduroasă. Ne-a prins o ploaie exact după ce am parcat mașina.

  Prima cafenea în care am intrat mirosea a urină și avea toate luminile stinse. Toaleta era la fel ca toaletele din restaurantele ceaușiste, iar prețul unei cafele a fost de 2,5 euro.

  Ce nu am spus legat de parcarea mașinii e că toate tonomatele pentru tichetul de parcare erau vandalizate. Noroc că au o aplicație pe care o poți instala și poți efectua plata cu cardul.

  Nu știm care sunt amenzile în oraș și dacă ți se ridică mașina sau ceva. De aceea, dacă ajungeți aici cu mașina, e bine să vă luați măsuri de precauție.

  E plăcut să te plimbi pe străzile din Bordeaux după o noapte de distracție și voie bună. Orașul emană un aer de je m’en fiche. O stare numai bună de decuplat de la problemele cotidiene. Dar, dacă ești o fire mai empatică, s-ar putea să te umpli de tristețe și neliniște.

  Doar istoria a rămas de Bordeaux – Dar noi nu am venit aici pentru asta

  Se spune că, în urmă cu 20.000 – 30.000 de ani, zona pe care este amplasat Bordeaux a fost locuită de Omul de Neanderthal. O specie fosilă de hominoid, o subspecie a homo sapiens, care popula Europa și părți ale Asiei de Vest.

  Numele Bordeaux vine de la râul Bourde care traversează orașul. Bordeaux se împarte în două prin râul Garonne. Malul drept este partea de est, iar Malul stâng este partea de vest.

  Noi am petrecut câteva ore pe malul stâng, care este mai mult dezvoltat din punct de vedere istoric. Pe malul drept am trecut doar cu mașina. Într-adevăr, aici simți să ajungi într-o cu totul altă lume. Starea de bine revine imediat ce ai trecut podul spre malul drept.

  Partea veche a orașului Bordeaux este puternic vandalizată. Fie că vorbim despre vitrine de magazine, sedii ale băncilor sau patiserii. Când vezi o astfel de imagine, prima dată te gândești dacă este sigur să rămâi.

  Cât am stat aici, câteva ore, am văzut mulți turiști. Deși ne așteptam să vedem mulți nigerieni, ca în Marsilia, au fost extrem de puțini.

  În schimb, orașul mirosea la fel de urât ca străzile Marsiliei. Probabil am nimerit în ziua în care trebuia să fie ridicat gunoiul. Pentru că trotuarele erau pline de tomberoane și coșuri de gonoi umplute până la refuz.

  Ce faci în Bordeaux într-o zi de luni

  La ora 17:00, majoritatea magazinelor și teraselor erau închise. Am găsit doar vreo 5 magazine de îmbrăcăminte și accesorii deschise. Pe care, de altfel, le găsim și în România. Diferența dintre ele nu era la prețuri. În schimb, prezentarea hainelor era una neglijentă.

  Mare parte dintre obiectele vestimentare erau murdare sau necălcate. Aveai impresia pur și simplu că te afli într-un magazin second-hand.

  Și nu spun lucrurile acestea pentru că suntem pretențioși. Ci pentru că încercăm să analizăm Bordeaux din punctul de vedere al turiștilor. Din perspectiva omului dispus să-și aloce economiile de vacanță pentru această destinație.

  Cristi are o vorbă: ”Dacă aș putea să merg cu mașina în Spania, fără să trec prin Franța, aș sări această țară.”

  Cunoaștem multe persoane îndrăgostite de Franța. Din păcate, cele două interacțiuni ale noastre cu această țară nu ne-au ajuns la inimă.

  După zilele fantastice în Serbia, Croația, Slovenia, Italia și Spania, popasurile în Franța au fost ca niște dușuri reci.

  Ce faci în Bordeaux? Malul stâng

  Ne-ați sugerat în comentarii și în privat să mai dăm o șansă Bordeaux. Experiența cu malul stâng a lăsat de dorit. Dar, spuneți voi, să ne întoarcem pentru împrejurimi. Să vedem Duna lui Pilat, să mergem la Muzeul Vinului sau la o cramă.

  În 2017, Bordeaux a fost premiat drept Cea mai bună destinație din Europa. Chiar am dat credit acestui titlu. Dar, am fost dezamăgiți.

  PS: Nu vă luați după fotografiile editate photoshop de pe internet. Nu au nicio legătură cu realitatea.

  Cam aceasta a fost experiența noastră cu Bordeaux. Dați play la vlogul de mai sus și vedeți imagini de la fața locului. Dacă aveți recomandări sau completări, le așteptăm în comentarii. Sperăm să nu deranjăm cu feedback-ul vis-a-vis de acest oraș. Dar, asta ne-a transmis, asta dăm mai departe.

  Învățați din experiențele noastre, astfel încât ale voastre să fie perfecte!

  Abonează-te la YouTube Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.